20. januar 2013

Dilla på Marius

Til tross for at denne genseren egentlig har vært overraskende lettstrikket, har jeg brukt lengre tid på den enn det jeg hadde forventet. Det vil si, jeg hadde forventet å bruke et par uker på å gjøre den ferdig, men brukte 3 uker istedet. Ikke at jeg kan skylde på at jeg har tilbragt så mye tid i syrommet heller, så årsaken ligger nok  heller i en kombinasjon av en hektisk hverdag, og at jeg har prioritert lesing fremfor strikking på toget.
Mariusgenser med rundfelling.
Det er egentlig ikke så mye å si om selve utformingen av genseren, for jeg har mer eller mindre fulgt mønsteret slavisk. Fargene var det designerspiren som valgte, da genseren er strikket til henne. Garnet er også et annet enn det som er anbefalt i boken, da jeg igjen har byttet det ut det anbefalte garnet fra Sandnes garn, med garn fra en annen fabrikant, til Falk fra Dale Garn.
Mønsteret er både dekorativt og enkelt å strikke.
Størrelsene er heller litt romslige enn små, for selv om designerspiren er av den slanke sorten, hadde jeg forventet at XS skulle være litt mindre på henne. Hun er tross alt litt høyere enn sin mor. Men genseren ble mer enn lang nok, og det samme kan man si om armene som godt kunne ha vært noen cm kortere. Nå var designerspiren fornøyd med litt lange ermer, så det utgjorde det ingen krise.
Egentlig burde det vel stått: Laget av mamma?
Mønsteret i boken virker godt gjennomarbeidet, og medførte ingen problemer underveis. Den største utfordringen var at jeg ikke kunne finne hverken min 40 eller 80 cm rundpinne og måtte ut og oppdatere utstyrs-beholdningen av strikkepinner. Det som holdt på å skape store problemer for meg var at jeg til tider mistet masker når jeg strikket på strømpepinner, (før jeg fikk kjøpt en ny 40 cm rundpinne), noe jeg ikke alltid oppdaget med en gang.

Nesten lik foran og bak, kun overgangen mellom rundene gir antydninger om for- og bakstykke. 
Riktig galt av sted kunne det gått, for når jeg skulle sette på ermene sammen med bolen, oppdaget jeg at det manglet en maske på den ene armen. Denne hadde "forsvunnet" helt ned til vrangborden og var en ikke så rent liten jobb å få hentet helt opp igjen. Det resulterte i en liten stripe oppover den ene armen, men jeg regner med at det vil jevne seg ut etter at jeg har vasket den. Det hjalp godt på å bare presse genseren, men designerspiren var ikke villig til å vente på en vask før hun kunne ta den i bruk.
Mer enn lang nok på ermene, men så lenge mottageren er fornøyd så får vel jeg også være det. 
Resultatet
Mottageren av genseren virker mer enn fornøyd med resultatet, så da skal jeg også være det. Det har vært hyggelig å strikke noe til henne igjen, det er som tidligere nevnt en stund siden sist. Det skal vel også sies at hun virket betydelig mer begeistret over at genseren var ferdig enn det bikkja gjorde, når hennes var ferdig. Et koselig og matchende par utgjør de i alle fall i sine Mariusgensere. - Og til alle dere som har spurt; Ja, Maja protesterer ikke når vi kler på henne. Hun trives bedre og er mer aktiv ute i kulden med litt ekstra polstring.
Et koselig par. 
Tidsklemme eller mangel på prioritering?
Det må innrømmes at jeg til tider skulle ønske at døgnet hadde et par ekstra timer. Jeg har for lengst innsett at jeg ikke kan gjøre alt jeg har lyst til, men opplever til tider at andelen av MÅ, kan ta litt overhånd. Lange dager og reising i forbindelse med jobb, gir lite overskudd av tid til egne aktiviteter. Selv om jeg ganske konsekvent pakker ned strikketøyet når jeg skal på reise, ender jeg likevel oftere opp med en bok enn strikketøyet når jeg først har mulighet for et lite pusterom i en fullpakket hverdag.
En gripende og godt fortalt fortelling fra 2.verdenskrig har gjort at jeg velger bort strikketøyet på toget. 
Prioriteringer
En klar prioritering for høsten er tegnekurset som jeg starter på igjen denne uken. Jeg kjenner at jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt semester, selv om det betyr enda flere sene kvelder. Det jeg oppdaget var at når jeg bevisst satte av tid på å være kreativ, men ikke minst det å treffe andre likesinnede, påvirket meg positivt også på andre kreative områder enn tegning. Et annet bevisst mål er å få mer fritid, hvor jeg forsøker å finne en løsning på hvordan vi kan få det til. Vi har vurdert å kjøpe en bil til, men etter å ha sett verkstedregningen etter min bulking før jul, så mistet jeg litt av motivasjonen for å bekoste 2 biler. Det betyr i så fall mindre reising som det sitter langt inne å kutte ned på.
En ekte hund av en strikker. Alltid på plass i mors strikkekurv i stuen, til tross for egen seng innen rekkevidde. 
De gode bildene
Min far havnet på sykehuset i nyttårshelgen, nå skal det sies at dette er 3 julen som vi ikke trodde han skulle stå over, men hvor han fortsetter å trosse dårlige odds. En ting som er vanskelig når noen nær en blir alvorlig syk, er å stå på sidelinjen ute av stand til å egentlig kunne gjøre noe. Et annet aspekt ved alvorlig sykdom er hvordan man husker den som blir syk. Det kan være vanskelig å huske personen fra tiden før denne ble syk, som både sterk og livskraftig.
Maihaugen en gang tidlig på 70-tallet.
Jeg har måttet bla meg igjennom en del fotoalbum, for å få de "gode" bildene av min far tilbake inn i bevisstheten, slik at jeg også ser ham slik når jeg treffer ham nå . For det er jo slik jeg ønsker å både huske og møte ham, både nå og senere. 

Faktaboks
Design: Marius strikkebok
Materialer: Falk fra Dalegarn
Fra lager: ja
Forbruk: 550 g fordelt på 400 g koks, 100 g natur og 50 g grønn
Tilbehør: intet
Farge: Koks 0083, natur 0017 og grønn 9155
Strikkefashet: 22 m og ca 30 omg på p 3,5 = 10 cm.
Kjøpt hos: Strømmen Husflid
Størrelse: XS

14 kommentarer:

 1. Trøjen er virkelig smuk og sidder helt perfekt på hende. De er et smukt par. Det er et smukt mønster.

  SvarSlett
 2. Fin fargekombinasjon som kler den flotte jenta di. Koselig bilde av dem begge i sine nye gensere :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin Marius, den satt som eit skudd! Artig at du har strikka grønt øverst, det kledde mottakeren ;-) Synest 3 veker på genseren er raskt nok eg. Og hunden var veldig skjønn da!

  SvarSlett
 4. Stilig Marius!! Så koselig med bildet av din far!!

  SvarSlett
 5. Veldig fin genser, jeg får mer og mer sansen for Marius med rundsal. Fin til mottageren var den også, og husets firbente kledde sin røde, så de matchet fint. Håper dere finner løsninger på hvordan få mere fritid og tegnekurs med kreativ input hørtes bra ut. Leter litt etter et eller annet sånt jeg også. :)

  SvarSlett
 6. Nydelig genser!
  Skjønner godt situasjonen du er oppe i med din far..ikke enkelt å se en frisk og rask far bli dårlig over lang tid..har vært der selv;)
  Ha ei god uke, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 7. Så hyggelig å få kommentar i bloggen fra deg :D

  Så fine farger du har brukt i Mariusen :)
  Følger med i bloggen din, du er kjempekreativ og jeg får endel inspirasjon av deg :)

  Koselig bilde av deg og din far :D

  Ha en trivelig mandag og en fin uke :D

  SvarSlett
 8. 70-tallet så fint bilde med din far, jeg kan skjønne deg og jeg ønsker deg kjærlighet... veldig stor.
  Genseren med mariusmønster er kjempefin. Med 3 uker du var hurtig, mener jeg.
  Dessverre jeg kan kjøpe ikke boken. Kanskje jeg må strikke for datter min noe også.
  Ha en hyggelig uke. Klem.

  SvarSlett
 9. Marius, alltid en klassikker ;o) Flott at arveprinsessa ble fornøyd! Skal drive litt PR om å ha 2 biler.. Ja, det er dyrt, men akk så praktisk!! Æ bytte mellom bil, sykkel og buss, og med unntak av boklesing har æ lite positivt å si om busser.. Bil får meg dit æ skal og slipp å vente, sykkel det samme(og gratis trim!), mens buss... Næææi, det er et pes uten like hvis æ skulle brukt det hver dag.. Og bilen er MIN, så æ kan sjøl bestemme korsen den skal se ut(kaller den ofte for kontoret mitt..)..

  SvarSlett
 10. Så koselig bilde av deg og pappaen din :-)

  Mariusen ble fin, og det kjennes mer og mer ut som om jeg må strikke en til meg selv også ;-) Men jeg tror faktisk at jeg vil strikke den i alpakka da.

  Godt å høre at du fortsetter tegnekurset ditt - det er SÅ viktig å ta seg tid til slike ting (sier hun som ikke gjør annet enn å lese og jobbe).... ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 11. Kære Helle
  Jeg har også lavet et blogindlæg om Marius og brugt et af dine billeder med en henvisning til din blog. Det håber jeg er i orden, og at du har mange læsere fra DK i disse dage. Du har strikket fine Marius-projekter.
  Hilsen Bodil

  SvarSlett
 12. Super lækker Marius sweater. Det er da vist en bog, som man bare MÅ købe. Du laver altså (jeg gentager vist mig selv....) nogle fantastisk fine ting. Både strik og sy.

  Dejligt billede af dig og din far. Kender godt det med at "sygdommen" overskygger alt det gode. Men - det er der jo, man skal bare lede lidt.....

  God weekend.

  SvarSlett
 13. Hvor er de fantastisk søde i deres Marius-trøjer - 3 uger er da ret godt gået med alt det, du ellers har at se til - det er blevet en virkelig flot trøje :-)

  Jeg håber, du finder din far igen - det er svært, når sygdommen overtager det hele, men gamle billeder kan ofte hjælpe hukommelsen på gled.

  Jeg ønsker mig også flere timer i døgnet, men er bange for, at det ikke er der problemet ligger - vi ville nok bare fylde dem ud, lige så hurtigt, vi fik dem, tror du ikke? Måske skal vi øve os i begrænsning og forenkling ;-) God fornøjelse med dit tegnekursus :-)

  SvarSlett
 14. Hei :)
  Jeg fant bloggen din da jeg lette etter en Mariusgenseroppskrift som kunne ligne litt på den genseren Farmen - Magnhild har. Så så jeg genseren du har strikka her og syntes den var like flott, og så at den hadde den halsen jeg ønsket meg.
  Jeg har dessverre bladd meg helt blind i Marius strikkeboka og kan ikke finne oppskrifta der :/ Høres sikkert kjempeteit ut, men: hvilken side står oppskrifta på i boka? XD

  Vh. Lisa :)

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.