25. august 2012

Maggie, den andre

"Den andre" henviser til at det er en annen modell som også heter Maggie fra Kim Hargreaves, som har vært på pinnene mine denne gangen. Modellen kommer fra heftet Vintage knits og var en av grunnen til at jeg kjøpte mønsterheftet. Den skulle egentlig vært strikket i Kidsilk Haze, men etter å ha strikket 2 modeller i sommer med denne kvaliteten hadde jeg lyst til å prøve noe annet. Dessuten så fristet Linnea garnet fra Karen Noe noe helt fryktelig, og strikkefastheten var så godt som identisk.
Maggie, fra Vintage knits.
Som alltid er oppskriftene til Kim Hargreaves gode å arbeide etter, de er gjennomarbeidet og detaljerte i tillegg til at modellene er gode. Det vil si, de er som regel både feminine og en smule kroppsnære, noe som appellerer til undertegnede. De eneste endringene jeg har gjort fra modellen er å strikke en "rullekant" istedet for vrangbord i halsen. I tillegg strikket jeg ermene ca 1 1/2 cm lengre. Sånn sett har denne modellen vært rene plankekjøringen i mangel på utfordringer, og feilstrikk. Den eneste omstrikken kom som en følge av at jeg ikke var fornøyd med hvordan jeg hadde strikket en vrangbordkant.
I følge modellen skulle den lukkes med sløyfebånd. Jeg syntes en hempe og knapp fungerte like godt. 
Det var også da jeg gjorde oppdagelsen over at garnet ble mykere og behageligere etter å ha blitt rekket opp, noe som ikke er vanlig. Det gjorde også at jeg ikke mistet troen på garnet underveis. For selv om garnet har 3 tråder lin og en tråd bomull, merker man godt stivheten i linen når man strikker. Jeg var derfor ikke helt begeistret for hvordan strikketøyet så ut før vask, men kunne umiddelbart etter vask se at den hadde rettet seg ut og virket mykere og behageligere. Jeg syntes garnet var dyrt i innkjøp, men med 260 m per 100 g er det veldig drøyt i bruk. Det eneste jeg kan ha å utsi på garnet er at det virker som om det har litt lite hold.
Modellen er helt enkel,  hvor det er garnet som er prikken over i-en. 
Resultatet
Når det gjelder resultatet så er jeg fornøyd, men det er et men. Modellen er kort, noe jeg egentlig burde ha sett ut fra bildet og følgelig strikket den 5 cm lengre. Nå er den såpass kort at det er vanskelig å ikke få en glippe mellom skjørt og genser. Det andre men-et er lengden på halssplitten. Det er mulig den ville holdt seg mer samlet i en annen kvalitet, noe jeg egentlig tviler på.
Sammen med skinnskjørtet fungerer den greit (på dukken).
Halssplitten kunne med fordel ha vært 2-3 cm kortere. Hadde det ikke vært for at det er felt en maske i midten hadde jeg sydd den sammen noen cm. Skjønner nå hvorfor modellen på bildet hadde kastet BH-en, men det er pt ikke et alternativ for undertegnede. Jeg må med andre ord bruke en topp under for å ikke vekke altfor mye oppsikt på jobben, både med hensyn til utringning og lengde.
Og sånn ser den ut på originalen. Skoene er lånt av designerspiren for anledningen. 
Veien videre
Tusen takk for de mange gode ord som ble lagt igjen på bloggen i forrige innlegg. De har både varmet, trøstet og inspirert. For jeg må innrømme at det koster å hente frem engasjement og godt humør, når man egentlig mer enn noe annet er skuffet og lei. Det å lete på nye steder tar mye energi, og føles som en evighet, når man står midt oppe i det. Ryggvondt gjør selvfølgelig ikke situasjonen bedre, men her kan jeg heller ikke gjøre så mye annet enn å smøre meg med tålmodighet mens jeg venter på svar fra prøver, og gjøre det beste ut av situasjonen enn så lenge.
Tid på syrommet er uvurderlig.  
Og nettopp for å gjøre det beste ut av situasjonen blir de små og gode øyeblikkene i hverdagen betraktet som små skatter av påfyll av energi. Som når jeg finner det siste nummeret av Burda i bladhyllene på Narvesen og samtidig har tid til å unne meg byens beste Smoothie (fordi jeg ikke rakk toget), eller at jeg oppdager at Sømsenteret har 20% salg på alt Rowan-garn, eller at drivhuset er stappfullt av "verdens beste" tomater klare til innhøsting, eller når en liten glad, myk og varm hund kryper opp i fanget mitt, eller gleden over å dele et godt måltid med de man er glad i, eller at tenåringer sender en sms med "glad i deg". For å nevne noe. Hyggelige hilsener på bloggen hører selvsagt også til i kategorien over hverdagsskatter.
Bon Voyage, tror jeg også kan si til sparekontoen min om ikke lenge,
dersom det fortsetter å dukke opp salg og andre fristelser absolutt HELE tiden...
Shoppingstopp med forviklinger
Det lå kanskje litt i kortene at den selvpålagte shoppingstoppen har gått litt trått. Jeg vet ikke om det er viljen, evnen eller fornuften som streiker, men noe er det altså som fortrenger størrelsen på lageret når jeg snubler over salg på garn og tekstiler. I disse dager kan jeg antageligvis kalle det selv-medisinering (retail therapy), og være takknemlig for at jeg ikke har slått meg på trøste-spising, men uansett så er resultatet til å gremmes over.
Rowan Cashsoft, sammen med jerseykvaliteter i brunt.
Salg på garn burde være nok, men når de selger stoffer på samme sted, OG har fått inn nyheter som atpåtil er brune... Vel, da er det bare å rydde plass i hyllene til flere planlagte prosjekter. Det merkeligste ved hele dette innkjøpet er at både garn og tekstiler innholder relativt store mengder med polyester. Også jeg som av prinsipp egentlig ikke arbeider med syntetiske materialer...?
Ekte vare! Så nydelig at jeg glemte knappene jeg kom for...
Sånn sett var impulskjøpet på Tjorven bedre, om man kan kalle det det. Nå vil den oppvakte leser sikkert lure på hvorfor noen som har shoppingstopp i det hele tatt tar turen innom en av Oslos bedre garnbutikker. Forklaringen ligger i knappejakt. Jeg må innrømme at jeg ikke husker om jeg fikk tak i knappene jeg var ute etter, men jeg fikk med meg noen helt fantastiske hesper fra ArtYarns, som kommer til å passe som hånd i hanske til skinnskjørtet. Jeg må bare passe på at jeg strikker overdelen lang nok denne gangen.
Tar man seg tid og rom for ettertanke, kan man oppdage flere åpne dører.
Tror det kalles "å være tålmodig". 
Om jeg ser bort fra "noen" svake øyeblikk, så gjelder det å kommer seg opp og i gang igjen. Pippi ville neppe deppet og gitt opp av den grunn, men heller gledet seg over alt det fine hun skulle få arbeide med utover høsten og vinteren. Og det andre? Vel, jeg må nok innse at ting kommer til å ta litt lenger tid enn det jeg er komfortabel med. Tror tålmodighet er et nøkkelord her. Heldigvis har jeg da mye å henge fingrene i mens jeg venter, leter og reflekterer. Også har jeg hørt at: alt ordner seg for kjekke jenter, så da må jeg nesten regne med at jeg fortsatt har mye spennende i vente.


Faktaboks
Design: Maggie, fra Vintage knits
Materialer: Linnea fra Karen Noe
Fra lager: nei
Mengde: 200 g/ 520 m
Farge: vinrød
Kjøpt hos: Uldstedet i København
Tilbehør:1 knapp
Størrelse: S
Pinner: 2,5 mm og 3 mm