10. august 2011

Hvor mye kan man putte i en dameveske?

Hverdagen etter sommerferien kan treffe nesten som en kalddusj, både fort og brutalt. Livet uten klokke og en hverdag fri for møter har raskt satt sitt spor på den kroppslige klokken, som har vært innstilt på ferietid i flere uker. Med fortsatt ferie og Sardinia i kroppen føles det som midt på svarte natten når klokken ringer like over 6, og rutiner med påkledning, frokost og hårvask på en snau time har blitt en utfordring av de store.

Silkestrikk i Desdemona
Som regel møter man en viss forståelse første dag etter ferien for at ting går litt tregt. Den første dagen er som regel preget av oppdatering av hva andre kolleger har gjort i sommerferien, før man påbegynner lesing av en overfylt mailboks, - som man i opptil flere øyeblikk seriøst vurderer å løse ved å trykke Ctrl + A og Delete. Disse normene gjelder imidlertid ikke om første dag etter ferien foregår på et nytt arbeidssted. Da er det om å gjøre å henge med fra første stund, og tanken på en myk start etter ferien synes veldig fjern. Kroppen er følgelig i sjokk over å ha blitt revet så brutalt ut av dvalemodus til full speed uten forvarsel.. Halvt død møter jeg sofaen etter å ha inntatt en sen middag, hvor middagslur er blitt en nødvendighet for å få med meg mer enn 10 minutter av In treatment.

Flere som flater ut på sofaen etter middagen
Morgenen er lettere kaotisk. Hvordan skal jeg klare å gjøre meg presentabel på så kort tid? Bare det å sminke meg, herlighet det gjorde jeg kun innimellom i løpet av ferien. For å ikke snakke om utfordringen i å finne passende klær. Etter å ha sløvet rundt i shorts og sandaler i det som synes en evighet må jeg konstantere at de hvite skjortene som lå ustrøket i slutten av juni, fortsatt er ustrøket i august. Skjørtet som passet før ferien er dessuten blitt merkelig stramt rundt hoftene.


Er det grenser for hvor mye man kan putte i en dameveske?
Den nye jobben fordrer en lengre reisevei, noe som krever et ikke rent lite lager av medbragt: Strikketøy og bøker som skal få plass i vesken i tillegg til et ekstra par sko, (dersom det regner eller om jeg får gnagsår av de andre), briller, (som jeg glemmer å bruke), matpakke, (som jeg har glemt hver dag denne uken) og mobiltelefon, (som jeg bare har glemt 2 dager). Jeg har allerede vurdert om jeg må bytte ut min trendy skinnveske med en mer praktisk ryggsekk for å få med meg alle livsnødvendighetene. Selv om jeg ser frem til å komme inn i rutinene igjen, er jeg et innbitt B-menneske som synes det er naturstridig å stå opp før det blir lyst. Det eneste jeg er sikker på nå er at i helgen skal jeg sove lenge, og bare gjøre ingenting.

Håpet er hengekøyen, men ut fra værvarselet ser det ut til at det blir sofaen.

9 kommentarer:

 1. HAHA!Jeg gruer meg alltid litt før det er på'n igjen-men,så går det som regel bra.Denne sommeren har vi bare vært heime,og det var nok IKKE lurt...Ha en fin uke!Synnøvehilsen

  SvarSlett
 2. Harde bud når hverdagen kommer igjen, min kommer neste onsdag;)
  Men jeg hadde tatt en ryggsekk, er jeg redd..og så legger jeg samme sminke hver dag hele året uansett vær og føre, så der faller jeg ikke ut...men oppe så tidlig er jo direkte pyton!
  ..uansett, kos deg mot helg, klemmings;)

  SvarSlett
 3. Ryggsekk med mye lommer er jo praktisk;-)Men..så va det oss veskedamene da..vi klarer å få utrolig mye oppi EI veske. Æ har ei egen "jobbveske", der æ alltid har ting som kan trenges(inkl ekstra t-shirt og sjokolade)..Dermed slipper æ å lete etter jobbnøkler, tyggis, penner, pocketbok etc.. "Treningsveske" med treningskort, "besøkveske" med strikking og "flyveske" finnes også..Bare pengbok og mobil som flytter fra veske til veske..Leser dermed flere bøker samtidig..avhengig av veska..Klem

  SvarSlett
 4. Ja det er noget af en brat opvågning, det vil kræve en total afslapning i weekenden.

  Dametasken ser da lidt overbelastet ud.....;-((

  Er det fra bogen Close du har startet strik op ??

  kh Jane

  SvarSlett
 5. Ny jobb høres spennende ut da, men det er jo ofte veldig slitsomt i starten siden alt er nytt. Så da skjønner jeg veldig godt at du har en tøff start etter ferien!

  Større veske ser ut til å være et must! Det gikk jeg til innkjøp av i ferien, med tanke på strikketøy og diverse.

  Hold ut, det er snart helg! :)

  SvarSlett
 6. Livets tøffe realitet det, at det er forferdelig å begynne på jobb igjen etter en lang ferie. Spennende med ny jobb da, håper du trives der.

  Vesker ja, de kan aldri bli for store for uansett størrelse fylles de opp. Tror at du er som meg og ikke akkurat ryggsekktype, fine sko og ryggsekk passer liksom ikke ihop. Spander på deg ei lekker stor veske, det er så mye flott å få tak i, og husk den kan aldri bli for stor :)

  Ønsker deg ei flott helg.

  SvarSlett
 7. Høres strengt ut! Lykke til - det hjelper på at alt er nytt og spennende, håper jeg :)

  Strikketøyet ser fantastisk ut! Håper lengre reisevei betyr mer strikketid?

  Straks helg, nå, neste uke går sikkert lettere!

  SvarSlett
 8. Oj, oj, oj, sikken en start - din beskrivelse giver mig helt lyst til at kravle ned under dynen igen og tage den op over hovedet ;-) Man bruger så meget energi, når man skal starte et nyt sted, det kan virkelig være hårdt. Jeg håber, du snart finder dig tilpas i det nye job og så synes jeg helt klart, det er på sin plads med en meget større taske :-)

  Hvad er det for noget lækkert silkestrik, du har gang i? Er det Julie, du er begyndt på eller?

  SvarSlett
 9. Hei! Vi er vel alle der etter en avslappende ferie. Syns bloggen din er verd å følge, vi høres!
  God søndag til deg. Klem fra Kristin

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.