25. august 2012

Maggie, den andre

"Den andre" henviser til at det er en annen modell som også heter Maggie fra Kim Hargreaves, som har vært på pinnene mine denne gangen. Modellen kommer fra heftet Vintage knits og var en av grunnen til at jeg kjøpte mønsterheftet. Den skulle egentlig vært strikket i Kidsilk Haze, men etter å ha strikket 2 modeller i sommer med denne kvaliteten hadde jeg lyst til å prøve noe annet. Dessuten så fristet Linnea garnet fra Karen Noe noe helt fryktelig, og strikkefastheten var så godt som identisk.
Maggie, fra Vintage knits.
Som alltid er oppskriftene til Kim Hargreaves gode å arbeide etter, de er gjennomarbeidet og detaljerte i tillegg til at modellene er gode. Det vil si, de er som regel både feminine og en smule kroppsnære, noe som appellerer til undertegnede. De eneste endringene jeg har gjort fra modellen er å strikke en "rullekant" istedet for vrangbord i halsen. I tillegg strikket jeg ermene ca 1 1/2 cm lengre. Sånn sett har denne modellen vært rene plankekjøringen i mangel på utfordringer, og feilstrikk. Den eneste omstrikken kom som en følge av at jeg ikke var fornøyd med hvordan jeg hadde strikket en vrangbordkant.
I følge modellen skulle den lukkes med sløyfebånd. Jeg syntes en hempe og knapp fungerte like godt. 
Det var også da jeg gjorde oppdagelsen over at garnet ble mykere og behageligere etter å ha blitt rekket opp, noe som ikke er vanlig. Det gjorde også at jeg ikke mistet troen på garnet underveis. For selv om garnet har 3 tråder lin og en tråd bomull, merker man godt stivheten i linen når man strikker. Jeg var derfor ikke helt begeistret for hvordan strikketøyet så ut før vask, men kunne umiddelbart etter vask se at den hadde rettet seg ut og virket mykere og behageligere. Jeg syntes garnet var dyrt i innkjøp, men med 260 m per 100 g er det veldig drøyt i bruk. Det eneste jeg kan ha å utsi på garnet er at det virker som om det har litt lite hold.
Modellen er helt enkel,  hvor det er garnet som er prikken over i-en. 
Resultatet
Når det gjelder resultatet så er jeg fornøyd, men det er et men. Modellen er kort, noe jeg egentlig burde ha sett ut fra bildet og følgelig strikket den 5 cm lengre. Nå er den såpass kort at det er vanskelig å ikke få en glippe mellom skjørt og genser. Det andre men-et er lengden på halssplitten. Det er mulig den ville holdt seg mer samlet i en annen kvalitet, noe jeg egentlig tviler på.
Sammen med skinnskjørtet fungerer den greit (på dukken).
Halssplitten kunne med fordel ha vært 2-3 cm kortere. Hadde det ikke vært for at det er felt en maske i midten hadde jeg sydd den sammen noen cm. Skjønner nå hvorfor modellen på bildet hadde kastet BH-en, men det er pt ikke et alternativ for undertegnede. Jeg må med andre ord bruke en topp under for å ikke vekke altfor mye oppsikt på jobben, både med hensyn til utringning og lengde.
Og sånn ser den ut på originalen. Skoene er lånt av designerspiren for anledningen. 
Veien videre
Tusen takk for de mange gode ord som ble lagt igjen på bloggen i forrige innlegg. De har både varmet, trøstet og inspirert. For jeg må innrømme at det koster å hente frem engasjement og godt humør, når man egentlig mer enn noe annet er skuffet og lei. Det å lete på nye steder tar mye energi, og føles som en evighet, når man står midt oppe i det. Ryggvondt gjør selvfølgelig ikke situasjonen bedre, men her kan jeg heller ikke gjøre så mye annet enn å smøre meg med tålmodighet mens jeg venter på svar fra prøver, og gjøre det beste ut av situasjonen enn så lenge.
Tid på syrommet er uvurderlig.  
Og nettopp for å gjøre det beste ut av situasjonen blir de små og gode øyeblikkene i hverdagen betraktet som små skatter av påfyll av energi. Som når jeg finner det siste nummeret av Burda i bladhyllene på Narvesen og samtidig har tid til å unne meg byens beste Smoothie (fordi jeg ikke rakk toget), eller at jeg oppdager at Sømsenteret har 20% salg på alt Rowan-garn, eller at drivhuset er stappfullt av "verdens beste" tomater klare til innhøsting, eller når en liten glad, myk og varm hund kryper opp i fanget mitt, eller gleden over å dele et godt måltid med de man er glad i, eller at tenåringer sender en sms med "glad i deg". For å nevne noe. Hyggelige hilsener på bloggen hører selvsagt også til i kategorien over hverdagsskatter.
Bon Voyage, tror jeg også kan si til sparekontoen min om ikke lenge,
dersom det fortsetter å dukke opp salg og andre fristelser absolutt HELE tiden...
Shoppingstopp med forviklinger
Det lå kanskje litt i kortene at den selvpålagte shoppingstoppen har gått litt trått. Jeg vet ikke om det er viljen, evnen eller fornuften som streiker, men noe er det altså som fortrenger størrelsen på lageret når jeg snubler over salg på garn og tekstiler. I disse dager kan jeg antageligvis kalle det selv-medisinering (retail therapy), og være takknemlig for at jeg ikke har slått meg på trøste-spising, men uansett så er resultatet til å gremmes over.
Rowan Cashsoft, sammen med jerseykvaliteter i brunt.
Salg på garn burde være nok, men når de selger stoffer på samme sted, OG har fått inn nyheter som atpåtil er brune... Vel, da er det bare å rydde plass i hyllene til flere planlagte prosjekter. Det merkeligste ved hele dette innkjøpet er at både garn og tekstiler innholder relativt store mengder med polyester. Også jeg som av prinsipp egentlig ikke arbeider med syntetiske materialer...?
Ekte vare! Så nydelig at jeg glemte knappene jeg kom for...
Sånn sett var impulskjøpet på Tjorven bedre, om man kan kalle det det. Nå vil den oppvakte leser sikkert lure på hvorfor noen som har shoppingstopp i det hele tatt tar turen innom en av Oslos bedre garnbutikker. Forklaringen ligger i knappejakt. Jeg må innrømme at jeg ikke husker om jeg fikk tak i knappene jeg var ute etter, men jeg fikk med meg noen helt fantastiske hesper fra ArtYarns, som kommer til å passe som hånd i hanske til skinnskjørtet. Jeg må bare passe på at jeg strikker overdelen lang nok denne gangen.
Tar man seg tid og rom for ettertanke, kan man oppdage flere åpne dører.
Tror det kalles "å være tålmodig". 
Om jeg ser bort fra "noen" svake øyeblikk, så gjelder det å kommer seg opp og i gang igjen. Pippi ville neppe deppet og gitt opp av den grunn, men heller gledet seg over alt det fine hun skulle få arbeide med utover høsten og vinteren. Og det andre? Vel, jeg må nok innse at ting kommer til å ta litt lenger tid enn det jeg er komfortabel med. Tror tålmodighet er et nøkkelord her. Heldigvis har jeg da mye å henge fingrene i mens jeg venter, leter og reflekterer. Også har jeg hørt at: alt ordner seg for kjekke jenter, så da må jeg nesten regne med at jeg fortsatt har mye spennende i vente.


Faktaboks
Design: Maggie, fra Vintage knits
Materialer: Linnea fra Karen Noe
Fra lager: nei
Mengde: 200 g/ 520 m
Farge: vinrød
Kjøpt hos: Uldstedet i København
Tilbehør:1 knapp
Størrelse: S
Pinner: 2,5 mm og 3 mm

11 kommentarer:

 1. Denne modellen var skikkelig stilig, og fargen på garnet helt etter min smak, knallfin. skjønner at både utringning og lengde kan bli en utfordring men den er skikkelig fin på deg og passer perfekt til skjørtet.

  Synes du må ha lov til å trøsteshoppe litt, god terapi i det. sikker på at Pippi ville vært enig i det ;)

  Ha en fortsatt fin helg, klem fra Merete

  SvarSlett
 2. Du er nydelig! Flott antrekk på en flott dame!
  Jeg har alltid likt kroppsnære plagg, men kroppen tillater det ikke for øyeblikket, så skjerpings må til:))
  Ha ei flott helg videre, klem;)

  SvarSlett
 3. Det er vældig imponerende, som du bare sprøjter det ene flotte sæt ud efter det andet. Sig mig, er du ikke snart nødt til at have et walk-in-closet i stedet for et almindeligt skab:-)Nederdelen er så lækker - klassisk og så lige med et twist, og Kim Hargreaves modeller går man aldrig fejl af. Den lille bluse passer perfekt til.

  SvarSlett
 4. Så fint sett du har laget her. Toppen passer perfekt til skjørtet! Spørs om Designerspiren får tilbake skoene, de var så fine til :-)
  Virker ikke som usikkerheten angående veien videre går ut over kreativiteten i alle fall, det er jo bra. Hadde selv en veldig tøff periode for et år siden da jeg ble omorganisert i helt feil retning, og fremdeles er ikke ting avklart. Det er ikke alltid mulig å være engasjert og i godt humør, men det er jo en del av livet det også dessverre.

  SvarSlett
 5. Måtte smile da du skrev det om modellen og den manglende BH :-) Det er ikke altid let at tage højde for alting!

  Jeg synes du ser rigtig godt ud i blusen og nederdelen. Måske den kunne have været længere - måske halssplitten kunne have været kortere - men - Blusen vil også være rigtig sød med en top inden under, så!

  Håber at dit liv falder lidt mere på plads - både med efteruddannelse / andre muligheder, og så ikke mindst ryggen. Det er så opslidende og trættende at have ondt i ryggen.

  Jeg tror så absolut også at lidt ekstra shopping er bedre end trøstespisning :-) Har det dog lige som dig med polyester. Synes det er ret iriterende, når der reklameres med lækkert uldstof, og der så kun er 25% uld i det....... - Håber det alligevel bliver til noget godt i denne hænder, der kan trylle det mest fantastiske frem!

  Jeg har "fået" et par kilo på her i løbet af sommeren - resultat af ondt i ryggen og dermed ikke den samme mængde motion. Måske jeg skulle shoppe lidt mere :-)

  Jeg ønsker dig en rigtig god søndag.

  SvarSlett
 6. Du må være en racer på strikking! Og den passet perfekt tilskjørtet ;o) Surfet forbi hos Tino`s(link i bloggrollen min) der var det en utrolig fin vest som æ skal strikke. Kjenner at høsten og strikkelysten nærmer seg. Og alt ordner seg for flinke piker, klem

  SvarSlett
 7. den toppen var kjempefin til deg og det nye skjørtet ditt.
  Kjenner meg godt igjen med kjøpelyst på garn på tilbud. Klarte å gå forbi tilbudskurvene på Husfliden på Røros lørdag. For jeg MÅ slanke garnlageret mitt, og det går tregt med strikkingen.

  SvarSlett
 8. Utrolig lekkert garn, og fantastisk farge! Synd fasongen ikke ble som forventet... Men håper du kan bruke den med topp under! Og det nye garnet ser jo ikke dumt ut, det heller... Håper det ordner seg snart med rygg og annet - skulle gjerne hatt litt tålmodighet å dele med deg, men det er ganske tomt her også. Godt vi har morsomme ting å se fram til i høst!

  SvarSlett
 9. Lekker topp :-) Det er så kjedelig når strikkaplagg blir akkurat litt for korte, for det er liksom ikke så greit å gjøre noe med det i den enden. Håper den holder seg fin etter vask også.

  Syns ikke du skal ta det så tungt med kjøpesprekken din, for du er så flink til å faktisk lage noe av det du kjøper. Det kan være at løsninga ligger i å muligens kvitte seg med det eldste som ligger i lageret ;-) Jeg ser at jeg har masse stoffbiter som jeg nok aldri kommer til å bruke til noe fornuftig.....enten er biten for liten, eller jeg liker ikke lenger farge eller mønster..... Så får man heller passe på at lageret ikke blir like stort igjen :-))

  Da jeg studerte sist, så starta ei i klassen min og jeg en lesering - vi var 7 stk som møttes en gang i måneden. Dette gjorde at jeg fikk i alle fall lest 1 skjønnlitterær bok i mnd. Jeg var sultefora på skjønnlitt. Men den gangen hadde jeg småunger, og livet var litt mer travelt sånn i det hele tatt. Nå regner jeg med at det skal gå helt fint - fikk lest ei bok i helga :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 10. Både skjørtet og toppen ser flott ut. Garnet i toppen må jeg sjekke nærmere, superfin farge:)

  SvarSlett
 11. You're looking absolutely great and your skirt and your sweater have wonderful colours!

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.