9. oktober 2011

Hjerter og applikasjoner i ull

Denne søndagen har vært litt rar i form av at jeg fortsatt er litt i sjokk over hva jeg har takket ja til å være med på neste helg. Tusen takk for alle søte og oppmuntrende hilsener her på bloggen, de har varmet godt. Saken var at jeg hadde mindre enn 24 timer på og vurdere tilbudet om å være friskhetsambassadør, noe som skapte en liten krise hos undertegnede. Uten Pippi som inspirasjonskilde er jeg nemlig redd jeg hadde feiget helt ut. Det er godt å ha noe som får en til å se ting fra en annen vinkel når ting virker uoverkommelig, men nå tenker jeg at det var meningen at jeg skulle få denne muligheten. For når jeg har et personlig mål om at det ”skal bli skikkelig morsomt å trene”, ja da kan det vel ikke være helt tilfeldig at akkurat jeg ble valgt ut til denne utfordringen?
Ullskjørt med applikasjoner i ullgarn
Langt fra kommende prøvelser på ski har jeg tilbrakt søndagen i syrommet. Utenfor har det regnet og atter regnet så det har i grunnen vært helt greit å være inne med fyr på peisen og strikketøy innen rekkevidde. Søndagens prosjekt har igjen vært et av stoffene fra Lillestrøm sysenter, denne gang et enkelt ullskjørt. 

Foret for komfort og bedre passform.
Om selve skjørtet er det egentlig ikke så mye å si; det er sydd i 4 deler med innsnitt i livet og en liten klokkefasong i skjørtet. Skjørtet er som vanlig helforet for komfort og passform. Det vil si at når man forer et skjørt sitter det som regel penere uten merker etter trusekanter etc, i tillegg unngår man å sitte inn "rumpe" i skjørtet. Det har i grunnen gått rimelig smertefritt sammenlignet med foregående prosjekter. Ingen hull i stoffene, nok stoff og ingen nye sømteknikker jeg ikke behersker.

Litt pynt på et ellers enkelt skjørt for å forsterke farger i stoffet.
Utgangspunktet for stoffkjøpene i Lillestrøm for en del uker siden var noe av garnet jeg hadde med tilbake fra NY. Jeg har vært litt redd for å gi meg i kast med dette garnet i ren frykt for å ”kaste det bort”, på noe som ikke fungerer, men etter nå å ha sett på det nå nesten hver søndag siden juni har jeg kommet til at det bare er å kaste seg ut i det. 
Garnet er først nålet og tråklet før det ble sydd fast på maskin.
Det vil si at strikkepinnene ikke har fått leke med garnet ennå, men at det er blitt benyttet som bånd til applikasjon på skjørtet. Det er kanskje ikke så lett å se ut av bildene, men det er små spetter med rustbrunt i stoffet som garnet/båndet forsterker.  – Også syntes jeg at ved å forsterke rustspettene i skjørtet, så fungerte skjørtet bedre til jakken jeg sydde ferdig forrige helg.
Jakke- og skjørtestoffet ble kjøpt sammen
For å fremheve klokkefasongen i skjørtet har jeg også lagt inn en stor fald som stiver opp kanten og holder den mer ut, enn om jeg hadde laget en smalere fald. På det viset blir også sømmene fra applikasjonen mindre synlige, selv om de ble svært diskrete på baksiden. 

Fargene går fint til hverandre, men skjørtet ble
litt vel hjemmesnekret i utførelsen av appliaksjonene.
Nå skal det sies at applikasjonen ikke ble helt slik jeg hadde tenkt meg i utgangspunktet. Skjørtet bærer dessverre litt mer preg av å være hjemmesnekret enn jeg setter pris på, så det spørs vel om dette skjørtet kan godkjennes for jobb-bruk. Men, alt kan ikke bli like vellykket hver gang, også er det ikke verre enn om jeg skulle få ånden over meg til å lage et nytt applikasjonsmønster eller ta den helt bort? Bør jeg ta den bort?

På pinnene
Går det faktisk fremover. Feilstrikking forrige helg krevde fullstendig omstart, med justering av masketall og utskifting av pinner, noe som har gitt bedre resultater. Det går ikke i rakettfart, men da jeg kun har mønsteret oppe i hodet trenger jeg litt tid til masketelling og tilpasning, så det er i grunnen helt greit.

Hjertemønsteret gir omtrent samme effekt som et flettemønster?

Inspirasjon og ettertanke
Som regel er jeg godt i gang med planlegging av neste prosjekt lenge før jeg avslutter et pågående arbeid. Det er kanskje noe av forklaringen på de mange UFO-er rundt omrking? Denne gangen har det vært litt annerledes, for da jeg vet at da jeg skal reise bort 4 dager i neste uke, inklusive helgen, mister jeg ”min tid” i neste uke.

Hvor verdifull denne tiden er får jeg stadige påminnelser på. Dorrit hadde et godt innlegg som minnet meg på hvor viktig det er at man nettopp prioriterer å sette av tid til seg selv, og anerkjenne at man må ha det godt med seg selv for å ha noe å gi til andre. I min hverdag hvor jeg bruker 3 timer daglig for å komme meg frem og tilbake fra jobb, kombinert med lange arbeidsdager blir det lite tid igjen til meg. Et par treningsøkter i løpet av uken skvises inn etter beste evne, men så skal det spises, soves og med det faktum at man er en del av en familie, blir 24 timer fort i minste laget for å få hverdagen til å gå rundt.

Sjokolade, noen av livets goder
For en del år siden hadde jeg dratt strikken såpass langt i min iver etter å være flink pike at jeg oppdaget til min gru at jeg hadde mistet gleden over å skape og å være kreativ. Jeg følte meg fullstendig død innvendig for det var som om jeg hadde mistet en veldig viktig del av det jeg definerte som meg. Det fikk meg til å ta en del drastiske men helt nødvendige valg for å finne veien tilbake til meg selv. Når så skapergleden sakte men sikkert kom tilbake visste jeg at den måtte jeg ta bedre vare på enn hva jeg hadde gjort tidligere. 

Hvem tar vare på meg om jeg ikke gjør det selv?
Den eneste måten jeg kunne gjøre det på var ved å sette mer pris på meg selv, og samtidig ved å sette meg selv i førersetet i mitt eget liv, og være bevisst på å styre ut fra egne behov og ønsker fremfor alle andres. Jeg fant frem min barndoms heltinne Pippi, og har holdt fast ved henne siden. – Jeg tør faktisk påstå at jeg er blitt en bedre mor, kone, venninne og kollega etter at jeg sluttet å være så flink.

Så løsningen på mangel på egentid neste uke blir å ta med strikketøy, finne seg en plass bakerst i bussen på vei til opp til fjellene i Val Senales i Tyrol (reise mer til Italia er ett av mine andre personlige mål), og bare kjenne på at livet er godt bare man bestemmer seg for det. Også kommer jeg sikkert til å synes det er mye morsommere å trene etterpå? Det er i alle fall lov og håpe. :)

Faktaboks
Design: Burda 7561
Materialer: Ullfstoff og forstoff
Fra lager: Nei
Forbruk: 0,7 m m ullstoff, 0,5 m forstoff
Tilbehør: 1 usynlig glidelås 25 cm, vlieselin, garn
Farge: Gråbrunt
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Størrelse: 36

8 kommentarer:

 1. Jeg likte de applikerte hjertene! Synes det gjorde skjørtet ganske så kult og supert sammen med jakka!

  Veldig sant det med å ta vare på seg selv, men akk så vanskelig i en travel hverdag. Godt å høre at du har fått det til. Selv hadde jeg vel vært mye friskere hvis jeg hadde gjort det samme for noen år tilbake. Dyrekjøpt lærdom!

  God tur! Det blir sikkert lærerikt og forhåpentligvis morsomt! :)

  SvarSlett
 2. For et flott antrekk du har fått deg der. Synes skjørtet ble lekkert og synes absolutt ikke du skal ta vekk aplikasjonene. De ble mer enn bra nok og når du har brukt det noen ganger, så blir du nok fornøyd du også. Jeg vet av erfaring at ting en lager selv må brukes litt før det blir perfekt. Det må "gå seg til".
  Blir spennende å høre om turen din etterhvert også. Nok en gang, ha en flot tur.

  SvarSlett
 3. Jeg synes du skal beholde hjertene på :) De gjorde skjørtet unikt og spesielt.
  Men det er du som skal bruke det og tror du skjørtet blir lite brukt om du lar dem være på er det bedre de tas av- skjørtet er altfor fint til å bare henge i skapet!

  SvarSlett
 4. Jeg synes hjerterne er så flotte. De går at nederdelen ligner ½ (eller en hel) million. Det er simpelhen et superflot sæt med nederdelen og jakken. Du burde aldrig lave andet end at sidde ved den symaskine, med de fantastisk kreationer der kommer frem.
  Jeg har flere ting hængende som altså snart skal gøres færdige.......

  SvarSlett
 5. Synes absolut at dette er et kjempeflott jobbantrekk! Vet ikke helt om du har oppdaget det ennå, men du stiller i en "egen liga" når det gjelder jobbantrekk, i en positiv forstand!

  Gleder meg til å se deg på jobben i dette, og tusen takk for inspirasjon til egentid og kreativitet!

  SvarSlett
 6. Som alltid er det fine ting du viser fram :-) Viktige ord om å ta vare på seg selv og sette av nok tid - vi er vel mange rundt omkring som bør slutte å være så flinke bestandig :-D

  Ha det fint - klem Siv

  SvarSlett
 7. Det er så skønt at høre om sådan en udviklingsproces som din - jeg glæder mig over, at du fandt "tilbage" - især glæder jeg mig over, at du nu holder fast i Pippi :-) Jeg er sikker på, at selvom du mister tiden i syrummet i weekenden, så vil lidt "samvær med Pippi" give noget ekstra til dig senere - held og lykke, du friskhedsambassadør :-)

  De hjerter er blevet så superfine og hele sættet ligner jo en hel million som Gitte skriver :-) Du er knageme dygtig med en symaskine :-)

  SvarSlett
 8. Synes du lager utrolige fine ting - og ønsker deg all lykke ut over høsten! Hilsen Siri :D

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.