14. august 2014

Pusterom

Jeg forsøker etter beste evne å lage små pusterom eller pauser der det passer seg. Du vet, små øyeblikk av hverdags-lykke bestående av: nybakte kanelboller og nytrukket kaffe, lyden av regn på taket, en varm og kosete hund, eller tid med tegnesakene?
Ikke så lett å strikke når bikkja gjør krav på strikketøyet som seng. 
Tid hvor det er om å gjøre å være tilstede, uten å være flink til å minne seg selv om alt som burde vært gjort. Akkurat den listen kan som kjent være både lang og tung lesning, og bør vel egentlig unngås så langt det kan la seg gjøre.
Smakebiter fra Kim Hargreaves siste strikkebok. Noen favoritter har vi allerede funnet og krysset av på listen...
Hva kan vel være en bedre pauseaktivitet enn å sette seg ned med Kim Hargreaves nyeste hefte North, planlegge høstens og vinterens søm-prosjekter, eller rett og slett glede seg over at det er kommet nye Burda-mønstre i handelen?
Planlegging av høsten foran symaskinen, i første omgang med penn og papir.
Jeg har også introdusert pause-strikk. I utgangspunktet er jeg forsiktig med å ha for mange prosjekter på pinnene på en gang, da det har en lei tendens til å resultere i en opphopning av uferdige prosjekter. Men så har koftestrikk vist seg overraskende vanskelig å kombinere med TV-kikking.( Spesielt når bikkja bruker strikketøyet som seng).
Pausestrikk. Uovertruffent sammen med TV-kikking. Fredagskrimmen er dermed reddet.
For å ikke snakke om at man skal være både våken og motivert for å holde styr på masker, økninger og 5 pinner. Da er det godt å ha enkel pausestrikk på pinnene. Noen som klarer å gjette hva det skal bli?

3 kommentarer:

 1. Hei Helle
  Pausestrikken ser ut til å være et skjørt. Eller tar jeg helt feil?
  Fint mønsterstrikk er det iallefall.
  Og katta vår er enig med Maja. Strikkeplaggene, helst MED pinner på, er det beste å ta en middagshvil på. Aller best når det strikkes med.
  Herlig tegning med små Heller som liker seg i både kjoler og skjørt, helst hjemmesydde og strikkede.
  Jeg våknet nettopp opp av en liten middagslur, da telefonen ringte, og er helt satt ut. Litt for lang lur, sånn utpå dagen, er ikke videre smart. Men våknet altfor tidlig i dag, og vasket hele leiligheten før klokken var 10.30, med påfølgende besøk og en gedigen napoleonskake til lunch, tar virkelig på.
  Før luren, strikket jeg ivrig på jakka til Studenten, som helst vil ha den ferdig til hun kommer hjem. Så leste jeg litt i boka jeg holder på med, da øynene ville ta en lur.........
  Som du skjønner, har jeg fremdeles ferie, og unner meg de tingene som ikke er så enkle å få til når man er i jobb. Det er virkelig luxus å gjøre disse tingene, uten å få dårlig samvittighet.
  Jeg håper jeg kan smitte litt av på deg også, slik at du også kan gjøre noe av det samme.
  Lurer på om det er tid for et lite glass rødvin...........
  Ha en fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 2. For et fint bilde av hunden som krøller seg sammen for å få plass på strikkeplagget:) Jeg hadde heller ikke hatt samvittighet til å forstyrre den da;)

  SvarSlett
 3. Hverdagsglæder er der heldigvis mange af og de behøver ikke andet end nærvær :-) Duften af nykværnet kaffe er en af de hverdagsglæder, jeg under mig selv hver eneste dag :-) Jeg har også bestilt Kim Hargreaves nye hæfte, men noget er gået galt i posten, så det er forsinket - sikken et fint Aran-tema hun har denne gang, men den enkle V-sweaterkjole er jeg først og fremmest faldet for - jeg kan jo ikke se en strikket kjole, uden at jeg MÅ lave den :-)
  Jeg håber, du finder din balance, Helle - uanset at du altid ser fuldstændig forrygende fantastisk ud på fotos, ikke mindst i den seneste Faye-model - så aner jeg også en træthed på billedet i hængesofaen. Jeg er sikker på, at du nok skal finde ud af det, der er rigtigt for dig - du arbejder så ihærdigt på sagen. Da jeg skulle finde balance i min tilværelse fandt jeg ud af, at det aller sværeste for mig var, at jeg måtte sige farvel til noget - faktisk en hel det. Det syntes jeg var helt umuligt - indtil jeg endelig gav slip. Det kan være du har helt andre udfordringer, men uanset hvad er du om nogen, kvinden der nok skal finde ud af det :-)
  Her hos mig er det katten som elsker strikketøjet - hun er kræsen kan kun ligge på uld og alpakka, bestemt ikke på bomuld og silke ;-)

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.