7. mai 2014

Søt forsmak på sommeren

I løpet av påsken rakk jeg å få unna flere både planlagte og påbegynte prosjekter. Denne prinsessekjolen var et av dem. Stoffet var innkjøpt for en liten evighet siden. Faktisk for så lenge siden at prosjektet opprinnelig var myntet på en annen småniese som i mellomtiden har rukket å vokse seg større enn stoffet ville rekke til. Heldigvis fantes det fortsatt en småniese til i familien som hadde de strategiske målene (str. 3-4 år).
Sommerkjole for svale sommerdager. Vi håper på mange av dem.
Kjolen er sydd på enklest mulig måte, med for- og bakstykker og skjørt i 3 deler som er rynket sammen i livet. Glidelåsen er satt i ryggen. Dette er en sommerkjole i 100 % bomull, uten for, da jeg håper den skal brukes på en sval sommerdag hvor det er behageligst å ha minst mulig klær på en liten og aktiv kropp.
Kjolen er kantet med skråbånd i ermeåpninger og ved hals. 
Rundt ermeåpninger og hals har jeg kun kantet med skråbånd. En bomullsblonde ble satt nederst på skjørtet for å pynte den litt ekstra, mens det rosa sløyfebåndet i livet kom på for å gjøre kjolen litt mer rosa.
Ikke like mye sving-vidde i skjørtet som på jeanskjolen, men likevel nok til å sikre god bevegelighet.
Silkebåndet festet jeg kun foran på kjolen for å sikre bedre bevegelighet. - Påsydde bånd kan fort gjøre et plagg litt stivt, noe som ikke er gunstig spesielt i plagg til barn. Min erfaring er at om noe ikke er komfortabelt blir det heller ikke en favoritt hos de små, uansett hvor "rosa" det er.
Kjolen er laget med skjørt i 3 deler som er rynket sammen i livet. 
Resultatet
Sommerkjolen ble overrakt i påsken, ganske passende med det fantastiske "sommerværet" vi hadde. Mor til den lille var fornøyd, det er i alle fall et godt tegn. For om den lille prinsessen var like fornøyd er nemlig vanskelig å si. Kjolen konkurrerte nemlig med oppmerksomheten til innholdet i et påskeegg. Det meste må gi tapt i en slik kamp.
Maja er aldri langt unna når vi tar frem kameraet. Var det noen som sa linselus?
Nye prosjekter
Jeg forsøker etter beste evne å bruke både garn og stoffer fra lageret mitt som minner mer og mer om en garnbutikk. I utgangspunktet har jeg gitt meg selv tillatelse til å handle når jeg er i utlandet, mens jeg kun skal handle sytilbehør og lignende her hjemme i et håp om å få bukt med økende lagerbeholdning. Utfordringen er at jeg er litt for mye ut på reise til at det har den ønskede effekten, (jeg er i skrivende stund på jobbreise i Stockholm). Det er mulig shopping-dispensasjonen må begrenses litt. ...
Madeleine, Kim Hargreaves siste hefte Honey ble en umiddelbar favoritt. Her strikket i Lin og viskose.
Kim Hargreaves nye sommerhefte Honey har i denne sammenhengen vist seg å være et godt kjøp. Mye inspirasjon som godt kan brukes på "gammel" garn. På pinnene er allerede det første prosjektet, - med garn fra lageret. Det går fremover, om enn kanskje litt tregt. - Men som Lene så klokt sa: vi må fokusere mer på det vi når og- eller klarer, fremfor det vi ikke når/klarer.

Faktaboks 
Design: Burda kids 9696
Materialer: 0,8 m bomullstoff
Fra lager: ja
Farge: rødt med blomster
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Tilbehør: 1 glidelås 40 cm, 1,5 m blonde, 1 m silkebånd, 1,2 m skråbånd
Størrelse: 4 år

2 kommentarer:

 1. "Kjære sjef, jeg kan dessverre ikke ta den jobbreisen til utlandet....du skjønner det at jeg har nok garn og stoff" - ha ha ha :-P

  Jeg driver også og bruker opp av lageret mitt, og det har jeg gjort i flere år nå. Ser ikke ut til at det blir tomt da ;-) Jeg har gitt meg selv lov til å kjøpe igjen om det er til et gitt prosjekt - jeg har helt slutta å kjøpe fordi det enten er fint eller på tilbud eller at jeg sikkert får bruk for det en vakker dag....

  Kjolen faller nok i smak etter at påskeegget er fortært :-))

  Jeg er storfornøyd med å ha hekla ferdig teppet mitt jeg - jeg begynte på det i mellomjula 2012 ;-)

  Ha det godt, Helle - klem Siv

  SvarSlett
 2. Wow, enda en kjole!!! Og tilogmed en prinsessekjole.
  Regner med at prinsessen bruker kjolen masse, selv i kaldt vær, for en strømpebukser og en jakke til, passer fint.
  Jeg må le av deg, som ikke skal kjøpe mer garn og stoff, men kun på jobbreiser. Er det Mannen din som har forslått det, kanskje? Han vet du har tett program på disse reisene, men vet vel egentlig ikke hvor flink du er, til å få skviset inn tid til hurtigshopping..........
  Hva har du med hjem fra Stockholm???
  Jeg er flink til å bruke fra garnlageret mitt, og ikke flink. I det siste hardet blitt endel garnkjøp.....sukk. Jeg var NØDT! He he, for jeg måtte få noen kreative krumspring ut i live.
  Ha en riktig herlig helg.
  Klem

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.