23. desember 2013

Juleshopping og endelig litt julefred

Jul blir det enten man har det ene eller andre i hus. Jeg tror sjelden jeg har vært så langt bakpå med juleforberedelser som denne julen. Ikke at det har resultert i noen form for dårlig samvittighet. Til det har denne julen kommet som en litt for stor overraskelse til at jeg har rukket å bekymre meg for julekaker- eller innkjøp. Dessuten forsøker jeg å slutte med å ha dårlig samvittighet for alt mulig tull....
Hotel D'Angleterre var pyntet med tema fra Nøtteknekker'n. 
Juleforberedelser i all hast
En uskyldig sms, torsdag i forrige uke, med forespørsel om bytte av julegaver i helgen forårsaket derfor en aldri så liten jule-oppvåkning! Det resulterte i en påfølgende panikkhandel på vei hjem fra en jobbreise, husbonden ble sendt ut på juletrekjøp, og i helgen ble det bakt noe som kunne minne om julekaker. (Mandelbiscotti med Cognac er en stor favoritt i familien, men foreløpig ikke å få tak i på ICA). - Designerspiren fant til og med, en av tre viste det seg, adventsstaker som jeg er overbevist om at husnissen hadde gjemt unna i lengre tid.... (Julegardiner kan vi henge opp et annet år.)
Vi var langt fra de eneste som gikk rundt med tunge poser i desember i København. 
Juleshopping (eller mangel på) i København
Nå burde en del av panikkhandelen kunne vært unngått, for designerspiren og undertegnede tilbragte en hel helg i København hvor vi skulle gjøre unna julehandelen. Akkurat den ble det altså så som så med. - Den første dagen hadde vi booket oss inn på SPA-behandling, avtalen var nemlig at vi skulle ha en mini-ferie. En pust i bakken var et stort og uttalt ønske og behov for oss begge. Nå forsto jeg ganske kjapt at for designerspiren var shopping og ferie synonymt med hverandre, så mine planer om en helg med strikketøy på kafé ble raskt skrinlagt. Nå skal det også sies at det ble minst to kakestopp på kafé hver dag, så jeg kan forsikre om at jeg hverken led noen nød eller av mangel på sukker..
Skinnremmer og låser fra Panduro resulterte i et par armbånd.
Det skulle også vise seg at vi var mye bedre på å handle til oss selv enn til andre. Vi rakk innom et ukjent antall sko-utsalg, hobbyforretninger, og en og annen garnforretning. Enda jeg hadde bestemt meg for at denne gangen skulle jeg ikke handle noe som kunne være med på å øke lageret. Nå skal det sies at jeg også hadde jeg levd i den villfarelse om at jeg skulle sitte på kafé å strikke i tre dager. Snakk om å kjenne seg selv og sitt reisefølge dårlig!
Godt utvalg av både bånd og sytilbehør.
På vei til mat-markedet på Nørreport hadde vi lagt inn en liten avstikker til Uldstedet, bare for å oppdage at (garn)butikken var lagt ned. Det vi derimot kunne skue litt lenger bort i gaten var City Sycenter. De hadde ganske nylig flyttet tilbake til sentrum fra sitt eksil ute i Valby. - Jeg hadde på forhånd vurdert om vi skulle reise dit, men hadde forkastet det da jeg syntes det var kronglete og dessuten så skulle jeg jo ikke ha noe. Ikke like lett å være standhaftig når man står rett utenfor butikken og har med seg et reisefølge som påpeker "Oi, se de har også fått garn....".
Garn fra Onion i stort sett de fleste kvaliteter; ull, kamel, silke, alpakka...
Uten noe særlig forsvarsverk kan jeg avsløre at det ble en kostbar affære. Mor tok nemlig også regningen for den unge studenten som ikke hadde færre ønsker enn sin mor, men et strammere budsjett. To kreative sjeler med godt utviklet shopping-gen er dessverre ingen god kombinasjon for fornuft og måtehold når vi blir utsatt for fristelser. Kort fortalt endte vi opp med hver vår velfylte bærepose med både garn og stoffer. Jeg vet at lykke ikke kan kjøpes for penger, men en pose full av garn og stoffer er ikke så langt unna.
Ull, ull og silke. Alt ton i ton, godt tilpasset sko kjøpt på salg...
På vei tilbake fra vår faste helsekostbutikk i Christianshavn dumpet vi tilfeldigvis innom Sommerfuglen. Heldigvis var de tomme for en del av godsakene jeg hadde peilet meg innpå. Kun et par nøster med en vinrød alpakka fikk bli med meg hjem. - Jeg har nemlig et lite håp om å få strikket en lue i løpet av julehelgen.
Onoin i en kombinasjon av ull og silke, pluss et par nøster med alpakka.
Mellom kakespising, sko-prøving og garnkjøp klarte vi nå likevel å slappe av. - Det var en god pause i en travel hverdag, selv om jeg var så sliten i bena når vi kom hjem at jeg kunne ha sverget på at jeg hadde deltatt i et maraton i løpet av helgen. - Likevel forsikret husbonden om at neste gang ville han gjerne være med! Historier om pauser med kaker, flødeboller, fleskestegsburgere og frikadeller, fristet tydeligvis selv en mann som er selverklært allergisk mot shopping!
Allerde på vei med nytt garn og  Still fra Kim Hargeaves.
Julefred
Etter en innspurt som minner meg på at det blir jul uavhengig om julegardinene henger oppe eller ikke, så er det endelig blitt tid for juleferie! Etter et par dager på lav-gir med feber og halsbetennelse begynner julestemningen for alvor å sige inn. Hva jeg ønsker meg til jul? Bare tid til kreative sysler. Det ser ut til at det er gode muligheter for at det er et ønske som kan gå i oppfyllelse i år.
Maja passer på at vi ikke reiser uten henne neste gang. 
Med det så ønsker jeg alle mine faste lesere, og dere som bare tilfeldigvis har kikket innom her, en riktig God Jul! - Nå gleder jeg meg til å komme meg ut i Bloggland igjen og inspireres av noen fantastiske kreative kvinner og deres blogger.

10 kommentarer:

 1. God jul til deg også Helle!!!! Og den turen til København så herlig ut!!! Og flotte farger du har plukket ut i både stoff og garn. Skoene er jo knallfine!!!! Puh, ja alt for mye styr med å ha den perfekte jul!!!! Blås i det du kan og nyt heller noen minutter med strikketøy og kos!!!

  SvarSlett
 2. Ser ut som dere har hatt en koselig miniferie i København :-) må si det er gode nyheter at city sycenter er tilbake i sentrum, flotte stoffer og garn, gleder meg til å se hva du finner på med det etterhvert! God jul til deg og dine!

  SvarSlett
 3. Høres ut som en fin tur!

  God jul!

  SvarSlett
 4. Kære Helle
  Dit shopping-gen fornægter sig ikke og hvordan skulle du kunne stå imod et juleklædt Kbh og endnu en supershopper som din datter åbenbart også har i generne? ;-) Garn og stof kan føles som en pose lykke i indkøbsøjeblikket, men jeg vil sige, at det også ender med at blive til lykke i alle de mange gode timer, der senere går med at skabe det, man gerne vil - og du vil som sædvanlig fremtrylle en række smukke ting :-)
  Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og din familie - vi venter på Lillefrø og forældre, der slutter sig til os i eftermiddag :-)

  SvarSlett
 5. Visste jeg det ikke!!!! Litt shopping ble det jo på dere alikevel, hi hi. Og sånn skal det være.
  De skoene står det ditt navn på, og stoffene også. Du er virkelig flink til å handle inn det som passer sammen.
  Jeg skal til KBH om et halvt år, så jeg begynner å glede meg alt.
  Uldstedet er ikke lagt ned, men flyttet mot Nørreport. Jeg så det da jeg var der i september , men orket ikke traske den motsatte veien av dit jeg skulle........det får bli til en annen gang.
  Som jeg nevnte i bloggen min, er det kun pyntet enkelt her i år, men det er jul uansett. Og istedetfor et tre, har jeg hentet inn kvister og barnåler som er blitt pyntet istedet. Mannen drar strax på jobb, så jeg og ungene skal feire jul et annet sted, og da var det ikke så farlig med juletreet.
  Jeg regner med det er julestemning i heimen din også, selv om ikke julegardinene er satt opp.
  Ønsker du får en riktig god jul sammen med dine kjære. Klem

  SvarSlett
 6. Herlige stoffer, garn og sko i dine farger!
  I år har jeg også øvd meg på å senke skuldrene og ikke stresse så fælt før jul. Jeg har vært så avslappet at jeg til og med har glemt å kjøpe inn til den obligatoriske risengrynsgrøten. Men pytt, mannen handlet inn det som trengtes på vei hjem fra jobb i dag, så grøt ble det. Det ordner seg som regel :)

  Ønsker deg en riktig god jul!

  SvarSlett
 7. Hei søteste Helle :-) Nå har vi hatt en veldig koselig julekveld, og det til tross for at huset ikke er rundvaska ;-) Ønsker deg og dine en riktig fin jul :-)
  Juleklem fra Siv

  SvarSlett
 8. Kære Helle. Rigtig glæde jul til dig og dine. Jeg glæder mig til mange nye kreationer fra din hånd i 2014! Jeg synes du er fantastisk dygtig til at sy og strikke tilbehør til dine kreationer.

  SvarSlett
 9. Ingen tvivl om, at du har et flot udviklet shoppingen og sans for at finde de virkeligt lækre ting. Jeg kan sagtens forestille mig jer to i gang med at powershoppe i et København fuld af fristelser. Det må næsten gå galt, men det gør nok heller ikke så meget, for du får nok brugt det hele og lavet nogle rigtig fine modeller ud af varerne. Jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til at se, hvad du får produceret. Tak for god inspiration og glædelig jul.

  SvarSlett
 10. Jul kommer og jula går uansett hva vi gjør, Helle ;o)
  Her har det blitt lett kattevask, prioritering av tid når julegaver leveres og ellers late dager ;o) Pizza skal lages imorra, det er også god mat i jula, man blir litt matlei når helligdagene er over..
  Ha fortsatt fine dager, Helle, juleklem!

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.