28. mai 2013

Nesten en Poise

Det var mer enn en fristelse i Kim Hargreaves nyeste hefte, Spirit. Det var modellen Poise som til slutt "vant", og ble første prosjekt ut fra heftet. Da denne ble påbegynt før NY-turen hadde jeg fortsatt en fast overbevisning om at garnet til modellen skulle hentes fra et svært rikholdig lager. Et bomullsgarn fra Rowan, innkjøpt sikkert til et lignende formål en gang for lenge siden, syntes som et godt alternativ til det foreslåtte garnet i oppskriften.
Basert på Poise, men bare nesten. 
Garnbyttet ble en liten detalj gjorde prosjektet litt mer krevende enn planlagt. Nå må jeg innrømme at det det i utgangspunktet syntes som en fordel at det foreslåtte garnet (cotton Glace), hadde en strikkefasthet på 28 m pr 10 cm, mot mitt lagergarn (cotton Pima) som hadde en strikkefasthet på 22 m pr 10 cm. De som ikke er helt ubevandret med strikkepinnene vil allerede ha gjettet at det bød på noen utfordringer.

Mønsteret
Med et mønster hvor alt skulle passe sammen ble kalkulatoren unnværlig. For- og bakstykke skulle passe sammen i siden, fellingen fra ermene skulle passe sammen med for- og bakstykke, vrangborden i halsen skulle passe med riktig antall i forhold til mønster etc. Etter å ha strikket forstykke var jeg egentlig ferdig med både fletter og clusters, som jeg ikke vet hva heter på norsk.
Foran skimtes clusters, som jeg ikke vet hva heter på norsk. Legg merke til raglanfellingen. 
Nå har Tv-strikk vist seg å være en langt mer krevende øvelse enn tog-strikk. Etter å ha hatt nok av feil på forstykket underveis, besluttet jeg å gjøre det enkelt på bakstykke ved å ikke strikke dette likt som forstykke, men heller strikke rett og vrang helt opp. Litt feilstrikk ble det likevel, men absolutt bedre egnet for TV-strikk enn forstykket som viste seg å være mer frustrerende enn rekreasjon.
Fellingen kommer bedre til sin rett på bakstykket.
Resultatet
Til tross for utregninger med kalkulatoren og flere omregninger kunne jeg godt ha gjort ermene litt videre. Ikke at det er et stort problem, men jeg tror det hadde blitt penere. Toppen er også strikket såpass kort at den nok primært kommer til å bli benyttet til skjørt, noe som i og for seg ikke er er stort problem. Det jeg liker ved genseren er overgangen fra rygg til ermene ved raglanfellingen. I tillegg liker jeg fargen, som best kan beskrives som rust.
Toppen passer fint til linskjørtet. 
Garnforbruket til genseren overrasket meg, da jeg ikke har brukt mer enn 300 g på genseren. Jeg sitter dermed igjen med en god andel restegarn, da jeg likegodt hadde plukket med meg 10 nøster sånn for sikkerhetsskyld. Fargen er såpass flott at jeg håper det er mulig å finne et passende prosjekt for det resterende garnet. Nå skal det riktig nok sies at garnet er veldig løst vevet, noe som gjør det lett å miste deler av tråden når du strikker med det. Selv så hadde jeg mange slike uhell, som ga meg en del ekstraarbeid.

Litt om litt
Det å være pollenallergiker er en litt ambivalent opplevelse om våren. Som de fleste andre higer vi etter sol og varme, samtidig som de fleste av oss erfarer at formen er mye bedre når det "bøtter" ned. Regnet som kom etter helgen, som egentlig må beskrives som perfekt, ble derfor møtt med takknemlighet. Noe jeg egentlig ikke snakker så høyt om. For å se det positive i situasjonen så bød det fine været tross alt på strikketid i skyggen av hammocken.
Drømmen om sol varme lever også i beste velgående hos allergikere. Her fra Sardinia.
Det har blitt litt mindre blogg og oppfølging av andre bloggere noen uker, men jeg håper snart å kommer sterkere tilbake. Dagene er som alltid litt for korte, samtidig som jeg tenker at om jeg hadde fått innvilget et par timer ekstra per døgn, hadde jeg neppe endt opp med å bruke dem på det jeg egentlig hadde ønsket. - Eller gitt meg mer fritid! En god påminnelse om hvor viktig det er å prioritere riktig. - Og sette av tid til det som gir energi og det man egentlig har lyst til å gjøre....

Faktaboks
Design: Poise, Kim Hargreaves, Spirit
Materialer: Pima Cotton dk
Fra lager: ja
Forbruk: 300 g/ 130 m pr 50 g
Tilbehør: intet
Farge: rust, clay 075
Pinner: 3,5 /22 m = 10 cm
Kjøpt hos: Tjorven i Oslo
Størrelse: S/36