30. mars 2013

Påskeharen har kommet

Forkjølelsen har vist seg å være av det gjenstridige slaget, så planlagte uteaktiviteter har fått forbli planlagte. Bortsett fra et par små og forsiktige turer ut på glattisen, så har sofaen og syrommet vært de foretrukne tilholdsstedene. Inntaket av påskegodt har dermed stort sett begrenset seg til Paracet, og strikketøy. En del ufoer har fått bli liggende urørt i strikkekurven, mens selve påskestrikken har dreid seg rundt en liten påskehare.
Påskeharen har endelig kommet på besøk.
Oppskriften er selvfølgelig hentet fra Arne & Carlos; Påske hele året. Boken inneholder, foruten inspirasjon, oppskrifter på både påskeharer og påskekuler. Disse er ikke helt ulike julekulene de først slo igjennom med. Prosjektet syntes perfekt: lettstrikket, kombinerbart med TV-kikking og helt ypperlig til å få ned lageret av restegarn som har en lei tendens til å hope seg opp.
En herlig bok, med inspirasjon og oppskrifter til hele påsken og litt til..
De fleste har vel nå på et eller annet vis vært borte i strikkedukkene fra de samme herrene. Strikkedukkene gikk som en farsott over hele landet hvor de fleste strikkere på et eller annet tidspunkt hadde disse på pinnene. Påskeharene har ikke slått like godt an, uten at jeg helt ser hvorfor. De er nemlig ikke mindre morsomme å strikke. Mønsteret til påskeharen har store likheter med dukkemønsteret, selv om det er noen åpenbare endringer, som for eksempel utformingen av hodet.
Hælene var den eneste utfordringen, men den lot seg løse med en litt annen tilnærming. 
Selv om prosjektet ikke ga de store utfordringene slet jeg med å få til krummingen ved hælene pent. Etter å ha forsøkt et par ganger ga jeg opp, hvor jeg istedet strikket den siste pinnen på omg 4 ganger med glattstrikk. Deretter plukket jeg opp 3 m på hver side som jeg siden felte. På det viset fikk foten en liten krumming ved hælen, uten at den ble altfor tydelig, som på dukkefoten.
Gode illustrasjoner i boken gjorde det enkelt, selv kombinert med TV-kikking.
Påskeharen er også litt mindre enn strikkedukkene, hvor jeg opplevde at det var viktigere å etterfylle med ullvatt etterhvert som jeg strikket, da delene var trangere. Ellers opplevde jeg at oppskriftene i boken var godt gjennomarbeidet, (bortsett fra hæl-fellingen), samt at det var flere gode illustrasjonsbilder.
Utstyr til ører og liten hale-dusk. 
Ørene ble strikket i 4 deler som siden ble heklet sammen med fastmasker. Noe som fungerte godt. Dette ga da også ørene nødvendig stivhet som gjør at de står opp, og kan bøyes og formes litt uten problemer. Hodet til påskeharen er betydelig mindre enn strikkedukkenes, som var såpas stort at det kunne være et problem til å få det til å holde seg oppe. Det er ikke et problem med denne lille karen.
På tide å fylle påskeegget med noe annet en Paracet. :)
Resultatet
Til det får jeg egentlig bare si: fortsatt god påske. :)
En sjarmerende liten påskehare har nå fått sin faste plass blant påskepynten. Og fargevalget, vel, man tager det man haver i restekurven. Og denne gangen var det rosa. Men er ikke alle påskeharer rosa?

Faktaboks
Design: Arne & Carlos, Påske hele året
Materialer: Falk fra Dale garn
Fra lager: ja
Forbruk: ca 50 g Falk, liten rest med en kontrastfarger til ører og brodering av øyne, nese og munn. Ullvatt, ca 40 g
Tilbehør: intet
Pinner: strømpepinner nr 2,5. Tilsammen 7 stk.
Farge: rosa 4516
Kjøpt hos: Strømmen Husflid
Størrelse: Påskehare

6 kommentarer:

 1. Ej hvor er den sød! Sådan en må jeg lave til næste år!

  God bedring.

  SvarSlett
 2. Klart påskeharer er rosa :) Riktig søt var den! God bedring, og fortsatt god påske!

  SvarSlett
 3. Å herlighet så søt! Og klart han måtte være rosa:) den fikk jeg også lyst å prøve meg på.

  God bedring, håper forkjølelsen snart slipper taket

  SvarSlett
 4. Kjempefin! Fortsatt god påske :)

  Klem..

  SvarSlett
 5. Den er da bedårende, sådan en lille pink bugs bunny, du mangler bare guleroden.

  SvarSlett
 6. Den var søt :-) Selvfølgelig er alle påskeharer rosa ;-) Så kjedelig å bli syk i påska da - håper du kommer deg fort nå :-D Jeg hadde sneven i går jeg, hodepine og LITT feber - gemalen mente at det var fordi jeg ikke hadde lyst å tilbake på jobb ha ha ha :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.