12. juli 2012

Fast følge

Fast følge har da ofte en sommerkjole av en kardigan? Den opprinnelige tanken var å strikke Plenty, fra Kim Hargreaves siste bok: Indigo. Det vil si, opprinnelig skulle jeg sjekke ut hvilke rødfarger som fantes i Fine Lace i håp om at det var noe jeg kunne kombinere med det rødlige Kidsilk Haze, som jeg hadde kjøpt i Amsterdam. Fargekartet viste imidlertid at noen opplagt kombinasjon innen de valgte rødtoner ikke var innen rekkevidde. Derimot hadde de 2 andre rødfarger som fint lot seg kombinere, og vips hadde jeg ett nytt strikketøy på pinnene. Så enkelt og så greit kan det altså gjøres enkelte ganger.
En lun kardigan blir ikke feil i disse sommertemperaturene vi har om dagen. 
Tilbake til Oslo sømsenter bar det for å finne et skjørtestoff som skulle passe til Plenty. Når valget falt på et blomstret stoff i en tung viskose kvalitet, som ble til en kjole, ble planene om en kort genser med raglanfelling omgjort til en kardigan med isydde ermer. Jeg var heldigvis ikke kommet så lagt at det fordret den store opprekk, da Mohairgarn ikke er det enkleste å rekke opp.
Stort enklere kan det vel neppe gjøres?
Jeg tror jeg begynner å få teken på tog/ pendlerstrikk, da jeg nå kan notere meg 2 fullførte prosjekter uten større problemer. Jakken er strikket rett opp, uten hverken innsvingninger eller andre tilpasninger. Den er strikket med dobbelt garn med en tråd Fine Lace og 1 tråd Kidsilk Haze på p 3, en kombinasjon jeg syntes fungerte godt.
Enkel rettstrikk i mohair og silkegarn. 
Ferie og dårlig planlegging
Neste sommerstrikkprosjekter er allerede godt i gang, denne gangen med større utfordringer, merkverdig nok da man burde forvente bedre oppmerksomhet når man har ferie enn ved togstrikk. Nå skal det sies at hodet ikke har vært helt på plass i det siste, hvor jobb har tatt med meste av oppmerksomheten, og hvor forberedelser til ferie og fri har kommet langt i bakgrunnen. Pakkingen ble gjort natten før vi skulle sette av sted, for første gang uten en nøye gjennomarbeidet liste, og resultatet ble der etter. For ikke bare glemte jeg badetøy, strandteppe og allergitabletter, men også andre nødvendige ting som: saks, målebånd og nål til montering ble igjen hjemme.
Selv ikke bikkja beveger seg utendørs, og kjemper om både pleddet og plassen i sofaen. 
Nå kan man saktens si at det er ganske optimistisk å ta med seg badetøy når man reiser på ferie til Danmark, men likevel tok vi turen inn til nærmeste by for bikini-shopping så fort vi hadde muligheten. Designerspiren og jeg fant et par modeller som kunne passe til litt voksne damer. Vi "ojet" og moret oss stort over de store bikini-buksene, som vi faktisk trodde var feilmerket, hvor designerspiren kjapt fant frem en litt mer ”ungdommelig” variant. Vel inne i prøverommet var det bare å innse at tiden for ungdommelig badetøy er over, og måtte be om en av de ”feilmerkede” buksene, som satt som støpt. Designerspiren konkluderte tørt med at vi hadde glemt hvilken rumpe den skulle passe til.
Koselige knapper er alltid greit å ha liggende til et passende prosjekt. 
Badetøyet har hittil fått ligge urørt, da været veksler mellom sol og regn i et meget hurtig tempo. Ullsokker hadde antageligvis vært mer nyttig. Dette er 4.de gangen vi låner dette sommerhuset, og noen må tydeligvis ha fortalt eieren at dagens gjester trenger mer enn bare en kortstokk og Monopol for å få dagene til å gå når det bøtter ned utenfor. Så lykken var stor for både tenåring og mor når vi fant en trådløs router som gjorde nettsufring og blogging til en mulig feriesyssel mellom regn- og tordenbyger. Husbonden har benket seg ned foran TV-en og Tour de France og synes ganske ubesværet av alt pratet om været.

Stof og garn i Gileleje innbyr til både kjøp og inspirasjon. 
Tour de Nord-Sjelland 
Når jeg i full fart skulle pakke feriestrikketøy oppdaget jeg at det manglet et garnnøste. Ikke hadde jeg tid til å sette i gang den store lete-ekspedisjonen hjemme heller, så vi har hatt et uvisst antall ekspedisjoner rundt om på Nord-Sjelland i håp om å kunne supplere det manglende garnnøstet. Når jeg endelig fant butikken som hadde det utvalget jeg søkte hadde den feriestengt, du snakker om nedtur!
Stoffkvaliteter i viskose, og bomullsgarn til neste sommerstrikk?
Annet garn og stoffer har derimot funnet plass i handlenettet og fått bli med meg hjem. Vår faste garn- og stoffleverandør i Gilieleje skuffet heller ikke denne gang med sitt utvalg. En rask tur innom Sommerfuglen, i forbindelse med en dag på SPA i København innbrakte denne gang kun noen få knapper. Det spørs nå om det ikke kan bli mer når vi skal tilbake til København (og Sommerfuglen) noen dager i neste uke.
Stoffgaarden i Hillerød innbragte sommerfuglstoffet i silke.
Turen gikk videre til Hillerød hvor både Stofgaarden og Stof og garn innbrakte silkestoffer som var en fryd for øynene, men litt hardere kost for lommeboken. Det jeg derimot virkelig har fått erfare på disse utfluktene er at jeg ikke har stedsans. Med en defekt GPS har vi fått med oss mye mer av Nord-Sjelland enn det som var planlagt. Designerspiren har forberedt seg på å sove på et lugubert vertshus mer enn en gang, mens vi har fartet rundt på vår lille Tour de Nord-Sjelland, om enn noe ufrivillig. En stor takk til Google maps på mobilen, som har sørget for at vi har kommet oss hjem mer enn en gang denne uken.
100 % silke gjør innhugg i feriebudsjettet, men for en fryd å skulle arbeide med. 
21 år 
I morgen fyller eldstemann 21 år, og det er første gang vi ikke feirer dagen sammen med ham. Jeg tilbød ham å utsette ferien vår så vi kunne feire dagen sammen, noe han fnøs av. Mulig gutten er mer enn klar, men mor er ikke helt klar for denne løsrivelsen ennå. Så når den samme gutten i dag ringte sin mor, syk og lei, og lurte på hvordan han kunne bake en kake til morgendagen så må jeg innrømme at jeg ble ganske så lettet. Jeg er ikke overflødig helt ennå, for mamma slutter man visst aldri å være, og takk for det. 
Mors bursdagskake er fortsatt på topp for en ung mann. 
Faktaboks
Design: eget
Materialer:  Alt fra Rowan
  • Kidsilk Haze: super kid mohair 70% og silk 30%. 210 m/ 50g 
  • Fine Lace: baby suri alpaca 80% og merino wool fine 20%. 400 m/ 50g
Fra lager: nei
Forbruk: 100 g Fine Lace/ 800 m og 150 g Kidsilk Haze 630 m
Farge: Rosso 661 (Kidsilk Haze) og Vamp 935 (Lace)
Kjøpt hos: Oslo sømsenter
Tilbehør: 9 knapper
Størrelse: 36