27. april 2012

Maggie

Togstrikk innebærer dessverre litt for ofte komplikasjoner, men er likevel nødvendig tidtrøyte for en pendler. Enkelte dager er hodet rett og slett for fullt til å kunne samle seg om en bok, og må stilles inn på autopilot, hvor strikketøy er løsningen. Modellen; Maggie, er fra Kim Hargreaves og strikket i originalgarnet, Rowan felted tweed dk. Det er ikke en komplisert modell å strikke, litt telling er det alltid, men ingenting som skulle tilsi at man ender opp med å strikke et forstykke 4 ganger, noe jeg har gjort.

Rust-oransje jakke i ullkvalitet, bare synd passformen likevel ble så som så.
I tillegg til stadig opprekk og omstrikk som kom som en følge av en tellefeil som jeg oppdaget lovlig sent, klarte jeg ikke å holde strikkefastheten til tross for at jeg strikket på 3,5 mot 3,75 som var anbefalt i oppskriften. For å kompensere strikket jeg en størrelse mindre enn jeg normalt ville gjort, men synes den likevel ble litt i overkant stor. Mulig det er modellen som er litt videre enn en de fleste andre av Hargreaves modeller, som pleier å være ganske figurnære.
Enkel og feminin i snittet
Jeg har imidlertid en litt blandet erfaring i forhold til det å holde fasongen, med Rowan feltet tweed garnet. Jeg spurte derfor om råd i en garnbutikk når Designerspiren og jeg var i London. Jeg fikk da til svar at: dette var det garnet fra Rowan ”ingen” hadde problemer med. Problemet kunne med andre ord ligge hos strikkeren? Selvfølgelig en ikke utenkelig teori. En annen teori kan være at det er bambuspinnene som får meg til å strikke litt løsere, som er årsak til manglende hold i strikketøyet. For å sjekke dette ut, har jeg tenkt å strikke mitt neste Rowan-prosjekt på vanlige metallpinner
Knappene er nesten det fineste ved jakken.
Knappene som er brukt i jakken ble innkjøpt for en tid tilbake på Husfliden på Strømmen ganske enkelt fordi jeg syntes de var fine. Det aner meg at årsaken til at jeg kun kjøpte 4 knapper er at de var litt dyre. Det ble derfor kun 4 i stedet for 5 knapper i jakken, som beskrevet i mønsteret. De er ikke helt optimale i forhold til fargen, men det beste jeg hadde liggende i knappeskrinet, dessuten var jeg ikke innstilt på å kjøpe nye knapper. Fargen på garnet er en favoritt, kanskje ingen overraskelse? Litt synd derfor at jeg bare er halvfornøyd med jakken, selv om jeg håper den ikke ender innerst i en skuff av ren skuffelse over prosjektet.
Nesten umulig å ha en fotoseanse uten å ha med "linselusen".

Shopping og Pippi
Litt småhandling har det blitt. Det har nemlig vært salg på yarn.com, som har resultert i noen hyggelige pakker. Dessverre gjør tollgrensen på NOK 200 netthandelen til en ikke alltid like billig opplevelse, selv om garnet er på tilbud. Elsker likevel å få pakker i posten, spesielt når de er fulle av garn. Jeg satser på å sette i gang med ”sommerstrikk” som neste togstrikk prosjekt. Nå gjelder det bare å finne en overkommelig, enkel og ensfarget modell som ikke vil avstedkomme stadige omstrikk.

Ull og bomull i fargene:peacock, cinnamon og coffe rich.
Ikke bare garn har fått bli med meg hjem i det siste. På ønskelisten for vår og sommer har det stått et par nøytrale lysebrune/ beige pumps som skal passe til ”alt”. Dette er visstnok årets must, som skal få bena til å se lenger ut.  Noe som absolutt høres forlokkende ut for undertegnede som verken kan beskrives som høy eller langbent. På utkikk i en av de større skobutikkene i området skannet jeg hyllene for nøytralt fargede pumps, og siktet meg målrettet inn mot et par, før jeg ble distrahert av noe rødt i sidesynet. Et par røde sko med sløyfe og en hæl passende til jobb-bruk sto og flørtet skamløst, og dermed var jeg solgt. Så med mindre rødt er det nye nøytrale, så er jeg en av tidenes dårligste shoppere.


Er rødt det nye beige?
Noe av det som inspirerte meg til denne fornuftige / følg hjertet avgjørelsen var en venninne av meg. Min venninne som er av den ordentlige, fornuftige og veldig pliktoppfyllende typen skulle ut for å kjøpe seg et par  fornuftige ballerinasko. Og der, på hyllen bortenfor sto et par semskede røde sko med stiletthæler og ”bling”, også var de til og med på salg....”
Som skapt for støvsuging.
Også jeg som aldri handler slikt på impuls, jeg bruker aldri slike sko eller hæler, jeg har ingenting som passer til, og det verste er at jeg har ingen anledning til å bruke dem”, betrodde hun meg. For saken er at de fleste av oss har langt flere hverdager enn festdager. Hva hun gjorde? Hun skapte seg en anledning! Hun setter dem på seg når hun støvsuger og føler seg som en dronning: som en Queen of her castle. For min del høres det ut som om noe Pippi kunne ha gjort. Mine nye røde sko er kanskje ikke de nøytrale skoene som alle må ha denne sesongen. Det spiller i grunnen ingen rolle, for disse er så mye mye finere, (selv uten stiletthæler). 

Faktaboks
Design: Maggie, fra Kim Hargreaves.
Materialer: Rowan felted tweed dk; ull, alpaca og viskose
Fra lager: ja
Forbruk: 300g / 1050m
Farge: Ginger 154
Kjøpt hos: yarn.com
Tilbehør: 4 knapper
Størrelse: 36