27. desember 2010

Beatrix

Jeg må gi meg over hvilken fart enkelte må ha på strikkepinnene, etter å ha fulgt med på en del strikkeblogger en stund nå. Mens enkelte tydeligvis klarer å strikke både gensere og annet utrolig fint på en ukes tid, har det tatt meg en liten evighet å få ferdig Beatrix fra Kim Hargreaves. Å strikke med mørkt garn i perlestrikk med mye telling har gjort arbeidet dårlig egnet for multitasking (les TV-titting og avislesning). Strikketøyet har derfor mer enn en gang vært farlig nær den berømmelige kurven hvor halvferdige arbeider kan ligge urørt i uoverskuelige tider.

Fargen på garnet kommer ikke helt til sin rett på bildet :(

Jeg må innrømme at jeg er ganske fornøyd med resultatet, selv om jeg hadde et håp om at den skulle vært fullført før et av de juleselskapene jeg hadde sydd ferdig selskapskjoler til. Jakken er strikket i Baby Silk fra du store Alpakka, som er en fantastisk myk og behaglig kvalitet å ha rett på kroppen, selv for alle som klør av vanlig ull. Knappene kjøpte jeg i sommer hos City Sycenter i København, og er glad for at de omsider kom til  nytte :) Det er lagt inn en liten "puff" på ermene som gjør jakken om mulig ennå mer feminin, med sitt allerede feminine snitt.


Jakken er både kroppsnær og feminin i fasongen.

Materialinfo:
500 g Baby Silk fra Du Store Alpakka  innkjøpt i butikken deres i Oslo
7 knapper innkjøpt på City Sycenter i København
Strikkefasthet 24 m på p 3
Mønster: Beatrix fra Kim Hargreaves fra heftet "Thrown together".
Tid for tilvirkning: Altfor lenge ...

Neste prosjekt med pinnene? Tja det mangler ikke på halvferdige arbeider i den berømmelige kurven. Kanskje noen av dem kan se dagens lys i 2011?

2 kommentarer:

 1. Hvor er den blevet flot og rigtig feminin - garnet må være super blødt at have på.

  Jeg giver dig helt ret i det med mørke farver og strik om aften - før i tiden synes jeg ikke det var det store problem men nu kan jeg ikke se til det mere. Jeg har lige strikket en vest til gave i helt sort merinould - og den kunne kun strikkes i dagtimerne.

  Knus
  JANE

  SvarSlett
 2. Så godt, at du holdt ud, for den er blevet så feminin og flot og det garn er bare så lækkert :-)

  Jeg har en mega-stærk strikkelampe ;-) så jeg kan se til det meste :-)

  Rigtig godt og lykkebringende nytår - jeg nyder din fine blog - synes du laver så helt igennem fine ting :-)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.