TUTORIALS

Tips og triks

Har du som meg sett noe du har lyst til å lage, men synes det er vanskelig å komme i gang fordi du er usikker på hvordan du skal gå frem? På denne siden deler jeg enkle tips og triks som jeg håper kan være til både inspirasjon og hjelp. Du kan også følge med meg på tusenideer.no, hvor jeg blogger og deler tips og tutorials. På denne siden vil du finne link til de fleste innleggene jeg legger ut på tusenideer.no.

Lurer du på noe, eller har spørsmål om strikk eller søm, så kan du gjerne sende meg en mail helle (@) hellessyskrin.no.

MINE YOUTUBE VIDEOER 

Jeg har en liten kanal på YouTube hvor jeg samler noen videosnutter av ulike teknikker som jeg bruker ofte i designene mine. Det kan være brodering, strikk eller hekling. 

Heklede kanter og tips til Reveenkas kofte
Jeg har laget noen små smutter som ligger ute på YouTube, klikk på linken så finner du riktig Video. 
På ermene er det heklet en liten boblekant. Denne hekles fra vrangsiden. 
På bolen hekles det halvstaver, men som krepsemasker, dvs motsatt vei.
På ermene og på bolen dekoreres det med mille fleur sting. 

SLITESNOR
En slitesnor,  kan både være pynt og ha en praktisk funksjon langs en skjørtekant. Kantene på de lange skjørtene som man brukte tidligere kunne utsettes for mye slitasje. Men en slitesnor kunne ta støyten for slitasjen på skjørtekanten, og kunne byttes ut når den ble slitt. Vi bruker fortsatt slitesnor på flere bunader og folkedrakter. Hele beskrivelsen finner du her. 

SØMTIPS

Det er en del sømtips som har blitt borte da siden de lå på, 1000-ideer, er fjernet. Dessverre har da både bilder og tekst gått tapt. Noen av tipsene vil jeg forsøke å gjenskape i nye innlegg  på bloggen. Men ha litt tålmodighet med meg.


Søm av pennal versjon 1, rød/rosa pennal/sminkepung
 
Mørk grønt. 

Målene som oppgis i disse veiviserne er kun eksempler. De kan både forstørres og forminskes så de passer bedre til dine behov. Jeg har latt foret være 3 cm større enn det ytterste stoffet for å skjule sårkantene. Du kan også klippe delene like store, og sette et skråbånd på hver kant før du syr fast glidelåsen.


Har yndlings jeansen din spjæret og lurer du på hvordan du kan lappe den? Her er et tips til hvordan du kan lappe minst mulig synlig. Og buksen blir i alle fall nesten like god som før. 
Følg linken til innlegget hvor jeg forklarer hvordan du enkelt kan lage dine egne skråbånd. 

Enkle tips og triks ved søm av bukser
Sliter du med å finne bukser som sitter pent, og skulle gjerne sydd dine egne? Buksesøm er både morsomt og samtidig litt mer krevende enn å sy et skjørt, da kontaktpunktene med kroppen er langt flere. Noe som krever litt mer tilpasning. I dette innlegget deler jeg en del tips ved bl.a. tilpasning når du syr bukser.
TIPS GARN: STRIKK OG HEKLING


Det er mye man kan lage ut av restegarn, så fortvil ikke om du sitter på et lite lager. - Mitt kan knapt kalles "lite".  Som en ekte garn-frik har jeg et anstrengt forhold til å kaste rester, om det så bare er noen få metere igjen. Man vet jo aldri om de kan komme til nytte? Glad er jeg da for småprosjekter som verken krever mye tid eller garn. Disse søte katte-nøkkelringene lager du raskt, og du trenger heller ikke mange metere med garn. En ring, noen ringer til et kjede, vatt og nål så er du i gang!Hekle søte armbånd med blomster av restegarn
Er du som meg og har mengder med restegarn liggende, men ikke vet hva du skal gjøre med det? Kaste garn gjør man jo uansett ikke. Her kan du finne en oppskrift på noen søte armbånd som du enkelt kan hekle selv. Ikke minst kan de være både raske og fine gaver.
Heklede hjerter
Hjerter slutter aldri å være populært. Her er en enkel oppskrift på hvordan du kan hekle dine egne. Jeg foretrekker å lage dem i bomullsgarn, men her er smaken og erfaringene ulike. Alt du trenger er litt restegarn og en heklenål.