16. august 2023

En liten pause, men ikke stille

De fleste har kanskje fått med seg at assistenten og bunadsyersken tar en pause denne høsten? Ikke fra hverandre, men fra bunadssøm og verksted for å kunne konsentrere oss om andre ting en periode. Ting har rast av gårde i et forrykende tempo de siste årene, og nå var det nødvendig å trekke i bremsen for å kjenne etter hvordan det egentlig står til. 

En fot i bakken for å kjenne etter om hode og kropp henger sammen. 

Egentlig et luksusproblem å ha for mye å gjøre, men driften av verkstedet har vist seg å være langt mer altoppslukende med hensyn til både tid og overskudd enn forventet. Misforstå meg rett, jeg er super-takknemlig for alle som har valgt å sy eller sy om bunaden sin hos oss. Men det er dessverre også en kjensgjerning at armer og skuldre klarer ikke belastningen av både strikking i forbindelse med utvikling av strikkedesign, og full drift i bunad-verkstedet. Og siden lek med pinner og garn har vært et stort savn, var tiden nå moden for å prioritere litt annerledes i en periode. 

Men stille blir det ikke. Denne høsten skal vi besøke flere strikkefestivaler og holde både søm- og strikkekurs, i tillegg til noen kurs innen markedsføring for en kurs-arrangør. Og midt oppe i alt dette er vi invitert med i et morsomt bokprosjekt som også krever tid, et klart hode og to friske armer. 

Jeg skal fortelle mer om bokprosjektet i et eget innlegg ganske snart. Men først bare en ekstra påminnelse om at i den perioden vi har pause fra verkstedet tar vi IKKE inn noen nye sømoppdrag. Det åpner vi først for når vi vet når vi er klare til å begynne igjen. Foreløpig har vi skrudd på pause-knappen ut oktober, og planen er at vi skal ha tatt en avgjørelse på når vi starter opp igjen innen da. 

Vi gleder oss til å ha mer tid til å leke med pinner og garn denne høsten. 

Som mange andre får vi henvendelser via (altfor)mange kommunikasjons-kanaler: epost, sms, personlige meldinger, telefon, Facebook eller Instagram osv. Og saken er at jeg ikke har sjans til å holde rede på hvor alt kommer inn. For å klare å holde oversikt, og unngå å glemme/gå glipp av meldinger,  benytter jeg nå KUN e-post som kommunikasjonskanal. Tusen takk for forståelsen.