17. november 2013

Bortimot kaotisk...

Det er noe som heter "Alle gode ting er tre". Jeg mistenker sterkt at den som kom på det ikke siktet til antall påbegynte strikketøy. Det minner nemlig mer om det glade kaos når det gjelder antall påbegynte strikketøy som nå hoper seg opp i strikkekroken, fortere enn armene får pinnen til å gå varme. Inspirasjonen er det ingenting å si på, heller ikke viljen til å begynne på noe nytt. Evnen til å fullføre, ser det derimot ikke lystig ut for. Det er er ikke bare i strikkekroken i stuen det begynner å bugne over av halvferdige arbeider, men også på syrommet ligger det mer enn ett prosjekt klippet og klart. - Og det går skikkelig dårlig.
Enda et rutet ullskjørt har sett dagens lys. 
Av de tre pågående prosjektene jeg holder på å sjonglere i syrommet hadde jeg forventet at det var "julebordskjolen" som kom til å bli først ferdig. Dette prosjektet har derimot støtt på så mange og store komplikasjoner at det ikke er klippet om en, men 2 ganger. - Men vær trygg, dersom julekjolen kommer til å se dagenes lys i løpet av 2013 kommer dere til å få ta del i alle flauser, oppsprettinger og frustrasjoner som har måttet til for å få den ferdig.
Skjørtet er foret med et viskosefor.
Mens frustrasjons-nivået steg til nye høyder i  forbindelse med julekjolen (og en jakke - en annen historie) lå dette ullstoffet og fristet med en ny start. Selv om skjørtet var planlagt som et romjuls-prosjekt, var det en rask avgjørelse å omgjøre det til et førsjulsprosjektet istedenfor. De som har fulgt bloggen en stund vil vel også nikke gjenkjennende til det rutede stoffet og tenke at "jammen her kom det nok et nytt rutet ullskjørt.., Hvor mange trenger man egentlig". -( Svaret på det er som kjent mange)
Glidelåstrøbbel, ikke bare en, men 2 ganger måtte den skiftes ut.
Etter litt rådslagning med designerspiren som ymtet frempå om at blyantskjørtet jeg hadde tenkt meg kanskje ble litt kjedelig, endte jeg opp med et skjørt i klokkefasong. Denne gangen husket jeg på at mønsteret jeg pleier å benytte har en lei tendens til å være litt trangt over baken, og la rikelig til med sømmon på alle delene. - "krympingen" av mønsteret til den oransje kjolen husket jeg godt, og ville helst slippe å slite med å få igjen glidelåsen flere ganger. - Så skulle det likevel vise seg at det var glidelåsen som ble den største jobben!
Sånn går det når man drar for hardt....
Jeg trodde jeg hadde funnet den perfekte glidelåsen i lageret, og var godt i gang med å sy den inn, bare for å oppdage at den ikke var usynlig. - Ikke noe annet enn  gjøre enn å sprette opp og lete etter nest beste alternativ. - Neste glidelås ut var ikke like perfekt i fargen, men den var i alle fall usynlig. Da jeg skulle ta på skjørtet for første gang syntes jeg glidelåsen var litt hard, men tenkte at den kom til å gå seg til. Etter å ha satt i foret skjedde det som ikke skulle skje - jeg måtte dra så hardt at glidelåsen gikk i stykker. Dermed måtte jeg likevel ut å handle.
For å få knapphullet mest mulig rett sydde jeg en søm som jeg sydde rundt. 
Denne gangen hadde jeg klippet sømmonnet så rikelig at jeg faktisk endte opp med å ta sømmene inn i flere omganger før det satt slik jeg ønsket. Faktisk så mye i sidesømmene at linningen godt kunne ha vært litt mer generøs. Ikke så mye at jeg vurderer å ta den ut, men det er nå ikke et skjørt du velger om du skal ut å spise julemat for å si det sånn.
Knappen ble trukket for å gli mest mulig inn i mønsteret på stoffet. 
Resultatet
Stoffet er både stivt og relativt tykt, så jeg må innrømme at jeg er spent på hvordan det vil det te seg ved bruk. Foreløpig ser det ikke ut til å krølle, - det klør litt, men jeg er mer opptatt av om det vil bli litt mykere så "klokken" i skjørtet får litt liv når jeg bruker det. Eller om det kommer til å bli stående som en litt stiv kant? Jeg håper nå på det første. - Koselig ble det i alle fall, det første prosjektet fra London-shoppingen i høst.
Håper og krysser fingrene for at stoffet vil mykes opp ved bruk. 
"Attitude is everything"
Hørt det før; "Det ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det"? -  Må innrømme at jeg føler litt på det om dagen hvor julestria for alvor begynner å gjøre seg gjeldende. Etter noen litt roligere uker, er det bare å konstatere at de dagene er over. Heldigvis er det mange år siden jeg senket ambisjonsnivået for juleforberedelser i heimen, og innså at julekaker kunne kjøpes på Rema 1000 om tiden ikke strakk til. Mine husmorferdigheter fikk seg uansett en kraftig knekk da det under Smørkrisen, for et par år siden, ble klart at man ikke bakte julekaker med noe annet enn Meierismør. Jommen sa jeg smør, også jeg som trodde Melange kunne brukes til alt.
Ett av flere påbegynte prosjekter som ligger og godgjør seg i strikkekroken. 
Uansett om man sverger til julebakst med eller uten smør - frem til den siste uken før jul blir det både sene kvelder, og liten tid til egne aktiviteter. Men sånn er det i perioder, og skal jeg gjøre noe radikalt med det må jeg antageligvis ikke bare bytte jobb, men også skifte beite! Og akkurat det er jeg er ikke klar for enda. Men da er det viktig å huske at man har et valg, og at det følger konsekvenser på godt og vondt med dem alle.
En liten førjulspresang til meg selv - God inspirasjon til å få ned et anseelig garnlager. 
Det handler jo til syvende og sist om hva du velger å fokusere på. Om du vil bruke energien din på det du synes er bra, eller det du ikke er fornøyd med! Jeg vet hva jeg velger; - så mens julen nærmer seg med stormskritt leter jeg etter lyspunkter i kalenderen som kan brukes til kreativitet. Litt kaos er jeg jo allerede vant til.

Faktaboks
Design: Burda 7561
Materialer: 100 % Ull og viskosefor
Fra lager: Tja og ja
Forbruk:  0,7 m Ullfstoff og 0,6 m forstoff
Tilbehør: 1 usynlig glidelås 25 cm, vlieselin, 1 knapp
Farge: Lilla rutet
Kjøpt hos: Kjøpt i London, forstoff kjøpt i Roma
Størrelse: 36