4. september 2013

Så kom høsten

Vel i alle fall til syrommet. Bortsett fra noen beskjedne tegn ute i naturen, ser det fortsatt ikke ut som om vi skal trenge å dra frem ull-stillongsen helt ennå. Ikke strømpebukser heller. Bare legger er med andre ord fortsatt en mulighet for de som sverger til skjørt på jobben. Og flere skjørt og velge mellom ser det ut til at det kommer til å bli i klesskapet til undertegnede i løpet av høsten. "Om jeg ikke allerede har mange ullskjørt???"  "Øhh, jo. Men finnes det noe eksakt svar på når det blir for mange?"
Høsten første ullskjørt. Et av flere...
Om det finnes er jeg litt i tvil om jeg ønsker å vite svaret. Nå skal det sies at det ryddes og gis bort for å gjøre plass til nykomlinger i ull. Husbonden har holdt ganske hardt på sin andel av klesskapet, så her gjelder det å tenke praktisk. Det gjorde jeg også når jeg begynte på dette skjørtet, som er sydd i en ulljersey fra årets Italia-ferie. Stoffbiten var for liten til å lage en kjole av, selv om ekspeditrisen hardnakket hevdet at det var tilstrekkelig.
Blyantskjørt med splitt, enkelt og tidløst.
Nå kan det hende at skjørtelengden på spinkle italienske senorinaer kan gå til midt på låret som den selvfølgeligste ting. For undertegnede er det MANGE år siden jeg slo fra meg lårkort som et alternativ. Nå skal det sies at langbeint har jeg aldri vært, så det har vel heller ikke vært den kroppsdelen jeg har vært ivrigst etter å fremheve. Et knelangt blyantskjørt syntes dermed som et mye bedre alternativ. Jeg fant ganske fort ut at jerseyen gjorde skjørtet veldig behagelig å ha på seg, men at faren for å sitte rompe i skjørtet var mer enn overhengende. Ikke ville den være noen hjelp i å holde inn magen etter en bedre middag heller.
Foret ble valgt for passform.
Uten for ville det i tillegg garantert henge seg opp i de berømte strømpene. Skjørtet ble dermed foret, selv om det betød at jeg mistet mange av fordelene som følger med jersey. En enkel linning ble sydd på for å løfte det litt ekstra opp. Jeg forsøkte først å la det ligge litt mer på hoftene, men syntes det da la seg feil over magen (forstørret den).
Linningen ble valgt for å holde skjørtet "over magen"
Resultatet
Jeg venter egentlig bare på at det skal bli litt kjøligere, så jeg kan ta frem strømper og de nye støvlettene. I 20c blir det litt i overkant. Men at jeg synes det ser fint ut på dukken, det kan jeg bekrefte. Så nå mangler egentlig bare tilbehøret som gensere og kardiagans som skal produseres på pinnene i løpet av høsten. - Og et par ullskjørt til..
Venter nå bare på litt kjøligere vær og støvlettene. 
Neste ut
Som regel er årsaken til mitt beskjedne bidrag, og besøk i Bloggland en kombinasjon av liten egen tid og at jeg ikke har rukket å lage noe nytt som jeg kan skrive om. Jeg er ikke så flink til å skrive uten prosjekter, dette er tross alt en hard core håndarbeidsblogg. Denne gangen brenner jeg faktisk inne med et par ferdige prosjekter som jeg ikke har rukket å blogge om ennå. Hard prioritering av tid i syrommet har gitt resultater i stoffhyllene.
Litt retro, silken fra NY.
For da jeg for noen uker siden fylte år spurte husbonden meg om hva jeg ønsket å gjøre på dagen min. Jeg tror han forventet et restaurant-forslag, men fikk beskjed om at alt undertegnede ønsket seg var en hel dag i syrommet, (dette var en søndag og det regnet...). Og jeg fikk det som jeg ønsket! En dag fri fra forstyrrelser og plikter. Så, neste gang jeg finner tid til besøk i Bloggland er det en silkebluse som har ligget på sybordet. Utfordringer? Aldri en dag uten.

Faktaboks 
Design: Burda 7161
Materialer: 0,6 m ulljersey, 0,5 m forstoff
Fra lager: ja
Farge: Mønstret i høstfarger
Kjøpt hos: Tessuti Torchio, Alba, Italia
Tilbehør: 1 knapp, 1 glidelås 25 cm
Størrelse: 36

8 kommentarer:

 1. Heisann....enda et skjørt, du verden. Men det var et nydelig stoff, og i noen skjønne farger.
  Jeg liker best å gå i skjørt, enn i kjole. MEN jeg får sånn mage i skjørt. Og selv om jeg bruker strømpebukser med hold inn, så gjør strikken øverst på strømpebuksa det sånn, at magen biler enda mer....... Jeg må som regel ha en genserover magen....og går mest i bukser.
  Jeg er lat, derfor gidder jeg ikke ta situps, som kan hjelpe litt for bollemagen min, hi hi
  Mens du derimot, ser kjempelekker ut i de kjolene du syr. Forstår godt at du liker deg best i det g skjørt.

  Jeg har et strikkaskjørt i skapet, brukt en gang, som jeg vil gjøre noe med. Strikkaskjørt gjør meg iallefall IKKE noe slankere. Det så jeg fort. Men jeg har en plan.......
  Ha en fin ettermiddag og kveld. Klem

  SvarSlett
 2. Nydelig skjørt og veldig flott passform!!! Akkurat deg. Litt av en bursdagsgave du fikk - du har jo fortjent flere slike dager da!!!!!!!!!! Også når det ikke er bursdag!!!!

  SvarSlett
 3. Skjørtet ble supert og for deg som er så nett og fin. Lekk farge også. Ønsker deg en fin helg.
  Klemz

  SvarSlett
 4. Knalltøft skjørt! Og flott snitt til deg.

  Og gratulerer med vel overstått, hørtes ut som en midt i blinken gave :)

  Synes det ble skikkelig fint med den lille jakken over kjolen i forrige innlegg, fine farger sammen.

  SvarSlett
 5. At prioritere er vel efterhånden den vigtigste kvalifikation, vi skal være i besiddelse af og jeg følger trop i forhold til, at syning/strikning altid går forud for et blogindlæg. Og jeg ville såmænd ønske at flere ville holde sig til det egentlige emne ;-)

  Det er en smart nederdel, du har fået lavet og jeg er sikker, at du nok skal være kvinde for at fremstille det helt rigtige tilbehør - ingen tvivl om, at du får lavet en lækker lille cardigan el. a. :-)

  Årets sidste sommerkjole er blevet aldeles flot - det er sjovt og tankevækkende, hvordan vi oplever farver/verden fuldstændig forskelligt. Ha en god søndag :-)

  SvarSlett
 6. Det skjørtet likte jeg godt! Kjolen i forrige innlegg var også fin, men skjørtet likte jeg veldig godt. Nå trives jeg egentlig ikke så godt i blyantskjørt, siden de fremhever mine formfulle legger på en måte jeg ikke er helt komfortabel med, men jeg prøver å venne meg til dem - jeg liker dem jo så godt på andre!

  Og sydag i bursdagsgave hørtes helt genialt ut :)

  SvarSlett
 7. Det var nydelige høstfarger på det skjørtet!

  SvarSlett
 8. Jeg har det ligesom du, min blog er en strikkeblog og jeg blogger når jeg har noget strikke/garn relateret at blogge om. Synes det ville være rart med flere rene håndarbejdsblogs, uden feriebilleder m.v., men sådan er vi så forskellige.
  Jeg er vild med din nederdel og kan allerede forestille mig de skønne bluser, man kan strikke til den. Glæder mig til at se, hvad du finder på.
  Skønt med en hel dag i syværelset. Tillykke med fødselsdagen.

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.