31. august 2013

Sommerens siste krampe

En siste krampe etter sommeren må denne sommerkjolen kunne sies å være. Jeg hadde absolutt ingen planer om å øke sommergarderoben ytterligere, men når sommerværet fortsatte langt inn i august føltes det langt fra naturlig å begynne på haugen av ullstoffer. At kjolen ble ferdigstilt skyldtes likevel stahet fremfor den flotte lange sommeren. Det er noe med å sy noe du vet du ikke kommer til å bruke tidligst før om et år.
Luftig og lett bomullskjole klar til neste sommer. 
"Er det ikke rart hvordan den ene personen ser for mye blått ser den andre for mye rødt?" Ordene kommer fra en designer jeg arbeider med i jobbsammenheng. Vi skulle finne tilsvarende farger som hadde vært benyttet for web til bruk for trykk. Med en Pantone-vifte (fargekart) foran oss, hun i UK og jeg i Oslo skulle vi sammen finne 6 farger som vi var enige om at var gode alternativer. En av fargene viste seg vanskeligere enn de andre å finne en match til, og vi endte opp med 4 forslag før vi ble enige. Det spennende ved denne prosessen var hvor ulikt vi oppfattet fargene.
Årets beste kjøp, men var den ikke gul...?
Grønn eller gul?
Akkurat det har jeg opplevd med den oker-gule fargen som har vært min favoritt denne vår- og sommeren. Mens jeg har oppfattet fargen som gul, har andre oppfattet den som grønn! Størst var overraskelsen da en fremmed dame kommenterte den nydelige grønne jakken jeg hadde på meg. Jeg som aldri bruker grønt, - jeg som ikke liker grønt en gang! Jeg sto følgelig som et spørsmålstegn og lurte på om vedkommende hadde fargesynet i behold.
Glidelåsen ligger i ryggen, selv om den er litt kort. 
Da jeg kom over dette blomstrede stoffet var alt jeg kunne se de blå blomstene i stoffet som jeg syntes var nydelige. Når jeg holdt det opp foran meg kommenterte hun som ekspederte meg at jeg kledde så godt grønnfargen i stoffet! Grønnfargen? Nå ja, når jeg kom hjem og ved en tilfeldighet la stoffet sammen med min gule jakke forsto jeg hvorfor noen hadde kommentert den som grønn.
Kraven er kjolens eneste pynt.
Så litt kort info om kjolen. Den er sydd etter eget mønster. Planen var å sy i ermer, men syntes den ble litt kjedelig så de ble droppet. Mønsteret i stoffet er dessuten allerede litt "mormor" og trengte en litt mer "sporty" stil som en ermeløs modell ga inntrykk av. Kraven ble den eneste pynten på kjolen da et innholdsrikt lager til tross, ikke kunne frembringe bånd eller lignende i en matchende farge. Kjolen er heller ikke foret, men tanken var å lage en tynn sommerkjole for de varmeste dagene. En enkel bomullskjole som jeg savnet under årets sommerferie.
Glidelåsen ble satt inn i ryggen der jeg er som smalest. 
Jeg hadde også planlagt å legge glidelåsen under armen, noe jeg glemte. I mangel av en lang nok glidelås valgte jeg likevel å legge glidelåsen i ryggen, fremfor å sprette opp sidesømmen. Glidelåsen ble da lagt midt i ryggen, i det området som er smalest. På det viset kom den ikke i konflikt med kraven. Selve låsen vil som regel være dekket av undertegnedes hår, men jeg regner med at de færreste likevel vil legge merke til den. I alle fall når erfarne strikkere ikke legger merke til feilstrikket maske på ryggen.
Håper på varme sommerdager neste år også. 
Resultatet
Kjolen er ikke tatt i bruk, da den nok er best egnet for de varmeste sommerdagene. Merker godt at det er kjøligere om morgenen, og at vi har begynt å ikle oss litt mer klær enn for bare noen uker siden. Så selv om alt tyder på at passformen er bra, så har den altså ikke kommet inn i klesskapet ennå. Jeg kjenner at jeg begynner å bli klar for å arbeide med høsten.
Melon i taket?
I drivhuset
Har vi også merket at sommeren har vært varm og god. Tomatene bugner og modnes i en fart som begynner å overstige hva vi klarer å fortære selv, noe et par naboer har nytt godt av. I tillegg har vi i år fått til flere frukter og grønnsaker vi ikke lyktes med i fjor, som chili, vannmelon og gresskar. - Nå skal det sies at gresskarene er så små at de neppe kommer til å gjøre nytten som den helt store Halloween pynten i år.
Legg til bildetekst
Høststrikk og inspirasjon
MM (made by me) har igjen kommet ut med et nytt hefte. Denne gang med spesielt fokus på strikk. Mye deilig inspirasjon samlet mellom 2 permer, som godt kan nytes i ro og mak sammen med en god kopp kaffe eller te.... Ellers er høsten endelig kommet til syrommet. Vi sees om ikke lenge, i Bloggland.

Faktaboks 
Design: eget.
Materialer: 1,6 m bomullstoff
Fra lager: ja
Farge: hvit, blå og oliven
Kjøpt hos: Lillestrøm Sysenter
Tilbehør: i glidelås 35 cm
Størrelse: 36