16. april 2013

Kasjmir og raglanfelling

Dette er det kasjmirgarnet jeg egentlig ønsket å kjøpe i Roma, men endte opp med en annen og lysere rødfarge da signoraen hos Lana della Vecchia var veldig bestemt på dette. Mine Italiensk-kunnskaper ga heller ikke rom for noen diskusjon om fargevalget, og jeg skal absolutt ikke klage for fargen jeg kom hjem med var udiskutabelt nydelig. Men så var det dette med at det egentlig var den vinrøde-fargen jeg nå en gang hadde lagt min elsk på.
Etter at vi kom hjem fra Roma tydde jeg igjen til min gode venn Google i håp om å finne en lokal garnlanger, som kunne hjelpe meg med problemet mitt. Google kunne imidlertid avsløre at det fantes få eller ingen lokale forhandlere av dette garnet. Det var noen i Tyskland og Italia - med nettsider som fortalte mer enn tydelig at engelsk ikke var et gangbart språk om man ønsket å handle der. Men så kom jeg over en forhandler i USA på ebay som hadde både garnet og den riktige fargen! Hvilken lykke. :) Det hørtes kanskje en smule materialistisk ut, men gleden over noen garnnøster for en pasjonert strikker skal ikke undervurderes.
Dette ble skikkelig Italiensk vårstrikk på verandaen, med Italiensk garn, ullpledd, og vin for å holde varmen.
Transaksjonen på ebay gikk helt smertefritt, og selv om postgangen kunne synes i lengste laget så var det så absolutt verdt det. Jeg kan jo da avsløre at det var dette garnet som var årsaken til at jeg noe senere la min elsk på et vinrødt skinnstykke, som så ut til å kunne passe hverandre som hånd i hanske. Noe de også gjorde.
Helt enkel, lik foran og bak. Felling inn til midjen for å få litt bedre passform.
Først hadde jeg planer om å strikke en helt enkel topp med korte ermer og høy hals. Da garnet fikk ligge litt i lageret, rakk planene å endres innen jeg fikk det på pinnene. For innen jeg hadde fått garnet på pinnene var planen endret til å strikke en topp, fortsatt med korte ermer, men med lace-mønster. Selv etter å ha strikket prøvelapp, klarte jeg ikke å overholde strikkefastheten når det kom til stykket. Opprekk var dermed neste skritt.... Hørtes det kjent ut?
Flettene går opp i vrangborden, fremfor inni hveranrde som først planlagt. 
Jeg hadde imidlertid ergret meg litt over at lace-mønsteret konkurrerte litt med meleringen i garnet, hvor ingen av delene kom ordentlig til sin rett. Løsningen ble da å gå et skritt tilbake og til den opprinnelige planen. Etterhvert som bolen skred frem syntes jeg den likevel kunne bli litt kjedelig. Løsningen da ble å strikke en flette mellom raglanfellingene. Toppen ville da fortsatt beholde det enkle og klassiske uttrykket som først planlagt. Ermene ble strikket litt lenger enn først tenkt, da jeg syntes det passet til modellen.
En båthals ble valgt fremfor høy hals, da våren inspirerte til litt sommerlige snitt. 
Når jeg begynte å strikke flettene så var planen at de skulle ende med å gå inn i en flette på toppen av skulderen. Etterhvert som jeg arbeidet med toppen ble det mindre og mindre fristende med høy hals, hvor jeg falt på en slags båt-hals istedet, med tanke på den kommende årstiden.
Skinnskjørtet har fått følge av en ny topp, ren luksus å få arbeide med skinn og kasjmir....
Resultatet
Kasjmir er et luksusgarn, la det ikke være noen tvil om det! Det er lett, klør ikke ved bruk, godt å strikke med og fantastisk mykt og behagelig. Det har også veldig gode varmeregulerende egenskaper i forhold til vanlig saueull. Det eneste jeg kanskje savner med kasjmirgarnet er litt mer hold. Det er litt lite elastisk, og kan sånn sett være litt lite egnet for for de litt mer figurnære plaggene. Nå skal det sies at plaggene på ingen måte blir slaskete, - det er tross alt en grunn for at jeg Googlet meg halve verden rundt for å få tak i mer av denne herligheten.
Husets firbeinte er aldri langt unna når et kamera tas frem...
Vårfornemmelser
Det er helt utrolig hvor mye det har å si på energien at kveldene både er lysere og lengre. Våren bringer dessverre med seg en ulempe: pollenallergien. Legen min har denne gangen oppfordret meg til å klare meg med kun nesespray, noe jeg må innrømme at jeg var mer enn litt skeptisk til. Etter 1 uke på kun nesespray er jeg fortsatt så godt som symptomfri, og mine bekymringer har hittil vist seg å være grunnløse..  I tillegg er jeg mindre trett uten de vanlige allergi-medisinene...
Det er vår og bikkja røyter, hvor vi er storbrukere av "klesrulle" for å kunne skimte
fargen på klærne våre under alt hundehåret.
Til sist så det ut som hun gav opp og rullet seg selv...
Jeg ser nå frem mot en vår hvor jeg har et håp om litt mer fritid og samtidig er mer våken/opplagt enn på mange år. Det er tross alt oppskriften på mer kreativitet. Hvem skulle nå trodd det. :)

Faktaboks
Design: eget
Materialer: Grignasco Cashmere
Fra lager: ja
Forbruk: 175 g// 110 m pr 25 g
Tilbehør: intet
Farge: vinrød
Pinner: 3, 24 m = 10 cm
Kjøpt hos: ebay
Størrelse: S/36

8 kommentarer:

 1. Skirt and top are so beautiful and really look luxurious.

  SvarSlett
 2. Wow, den genseren er virkelig flott. Liker veldig godt din løsning med raglanfletter!!! Og perfekt til skjørtet er den også!!! Kos deg med lysere dager - ja, det er virkelig energigivende!!!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jeg fant bloggen din i går og er helt overveldet av inspirasjon!
  Jeg syr, jeg strikker og jeg digger Pippi så bloggen kommer jeg til å følge nøye med på fremover :)

  SvarSlett
 4. Wow, for en lekker topp du har strikket i luxusgarn. Og skjørtet var lekkert til.
  Er ikke det merkelig...at man kjøper garn til et formål, som forandrer seg underveis. Jeg har masse garn liggende, som skulle ha blitt til både gensere og kjoler, men ender opp som et sjal eller en lett jakke......eller et teppe.
  Vi selger luxusgarn i butikken, SUPERIOR, cashmere og silke, 360m på 25g. et nøste holder til et lite sjal, og det er helt fantastisk!
  Jeg fikk ny forsyning i forrige uke, og kundene er elleville.

  Håper ikke det blir så lenge til du får bilen din, da.......

  SvarSlett
 5. Åh det er et flot sæt du har strikket/syet og med den flotte figur du har, så ligner det en hel million. Blusen er supersød og passer rigtig god til nederdelen. Det var et godt valg at strikke den uden lace, garnet er så smukt i sig selv, så mønster er ikke nødvendigt.

  SvarSlett
 6. Så lekkert antrekk dette ble da. la meg til som følger her jeg.
  Klemz

  SvarSlett
 7. Lekker, lekker! Blir bare mer og mer glad i kasjmir, selv om det er litt lite elastisk og nesten krøller litt.

  SvarSlett
 8. Åå lekker! Kjempefin sammen med skjørtet ja :)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.