21. juni 2011

Heklede hjerter


Hjerter slutter aldri å være populært. Her er en enkel oppskrift på hvordan du kan hekle dine egne. Jeg foretrekker å lage dem i bomullsgarn, men her er smaken og erfaringene ulike.

Oppskriften: 
Legg opp 4 lm, fest med en kjm i ringen. Hekle 8 fm i ringen, feste med en kjm i første fm. Hekle videre 1 lm, så 5 st i første m, 1 st i neste m, 1 fm i neste m. I neste m hekles det 1 st 2 lm 1 st. (Dette danner tuppen på hjertet).
Fortsett med 1 fm i neste m, 1 st i neste m, 5 st i neste m. Avslutt med en kjm i siste m. Fell av og fest trådene. - Hva sier du: Ganske så enkelt?

Jeg synes resultatet ble penest med ullgarn, men har brukt bomullsgarn til disse. For å få den størrelsen jeg ønsket har jeg brukt dobbelt garn med mandarin petit. Det fungerer også med enkelt garn, men hjertene ble veldig små. 


Praktisk informasjon: 
Pinner: Heklenål
Kvalitet: Rester av ull eller bomullsgarn

6 kommentarer:

 1. Åh! De hjertene var søte:) Kanskje jeg skulle prøve meg på et par?

  SvarSlett
 2. Så søte hjerter :D Fin pynt som gir plagget eller andre småting den lille prikken over i`en.

  synes toppen din ble skikkelig lekker, og jeg er fortsatt imponert over at du orket å fullføre den på 4. forsøket. Du har en tålmodighet som jeg mangler, hihi :D

  Gleder meg til å se kjolen din ferdig, ser ut til å bli en herlig sommerkjole. Nydelig stoff du har funnet.

  hilsen kaoz

  SvarSlett
 3. Så søte hjerter :-) Kjekt å ha :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 4. Hvor er de søde :-) Du kan jo også bruge dem som pynt på nogle af de fine kjoler, du syr til småpigerne - mon ikke de vil elske dem? :-)

  SvarSlett
 5. Så søte hjerter! Jeg er veldig ny i hekleverden, så forstår ikke helt oppskriften din. Uansett, veldig fine hjerter! :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for oppskriften på hjertet:)

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.