OM MEG

HELLES SYSKRIN

Lite ante jeg at en håndarbeidsblogg skulle kunne ha sånne konsekvenser! Fra ansatt i et større konsern til selvstendig næringsdrivende, forfatter, håndverker og designer. I Februar 2018 utga jeg min første strikkebok, Strikk til alle tider, på Cappelen Damm forlag.


Foto: Eivind Røhne
Jeg lærte å strikke og sy som femåring og har i grunnen strikket og sydd siden. Gleden over å arbeide med farger og tekstiler, kombinert med en forkjærlighet for tradisjonshåndverk og formidling, har vært grunnleggende for mye av det jeg holdt på med.

Kombinasjon av interesse for søm og mulighet for å arbeide en del hjemme i en travel småbarns-tid ble grunnlaget for noen år som syerske. Spennvidden på oppdragene gikk fra gardinsøm til montering av bunader. Deriblant utvikling av barneversjonen av Lillestrømdrakten. Men etter hvert slo behovet for fast inntekt inn og resulterte i  en Bachelorgrad innen kommunikasjon og ledelse på BI. Det førte til mange spennende år i næringslivet, men likevel var savnet etter noe "mer" alltid der. I flere år gikk jeg og lærte klassisk tegning og maleri på Nydalen kunstskole i Oslo på kveldstid.

Etter 15 år i næringslivet var det endelig tid for å følge hjertet og hoppe ut i det. I 2019 var jeg ferdig med en 3 årig modulbasert utdannelse som bunadtilvirker, i tillegg til flere kurs via opplæringskontoret for små håndverksfag innen mønsterkonstruksjon og modellering. For å supplere tok jeg et år med grunnleggende pedagogikk på HiØ.

Etter å ha blogget for Tusenideer.no, ble jeg i 2015 invitert til å lage strikkedesign til ukepressen. I februar 2018, utga jeg min første bok, Strikk til alle tider, i mars 2020 utga jeg min andre bok, Strikk til alle anledninger. Begge er utgitt på Cappelen Damm forlag. 

I 2015 ble jeg forespurt om å holde sømkurs og foredrag, og fra 2016 til 2023 drev jeg tekstil-verkstedet Helles Syskrin, hvor jeg spesialiserte meg i reparasjon og restaurering av gamle bunader. I dag holder jeg fortsatt kurs og foredrag innen håndverk på blant annet Raulandskaademiet i Telemark. De siste årene har jeg fokusert mer på tekstil og bærekraft, og holder foredrag om dette.  

I dag holder jeg kurs for næringslivet om sosiale medier og hjelper gründere og mellomstore bedrifter med markedsføring, kommunikasjonsplaner og mye annet gøy, Din historie. For det som går igjen som en rød tråd i det jeg har gjort gjennom et langt liv, er interessen for historiefortelling og formidling, - eller storytelling som vi kaller det i næringslivet. Det var storytelling som vekket min passion for kommunikasjons-faget for over 20 år siden, selv om vi ikke hadde noe navn på det da, og det er den interessen som nå trekker meg delvis tilbake til gamle trakter.  

I 2021 ble jeg inviteret med i bokprosjektet, Strikkekraft. Boken er et samarbeidsprosjekt med 10 designere fra 6 land, og skal etter planen utgis høsten 2024. Jeg skriver for tiden på en bok som blant annet handler om identitet, historiene vi forteller om oss selv som våre sannheter, og om kommunikasjon i farger, tekstiler og mye mer. 

Andre spørsmål om eller til meg

De fleste av mine utgitte strikkedesign er også til slags på Ravelry. 
For spørsmål om strikkedesign sjekk ut siden rettelser - Q & A  
For spørsmål om kurs eller foredrag, ta kontakt på hellessyskrin ( @ ) gmail.com.

Alle bildene på denne bloggen er tatt av undertegnede med mindre annet er oppgitt. Ta kontakt hvis du skulle ønske å bruke ett eller flere av dem.

Lik og følg gjerne Helles Syskrin på Facebook, Instagram eller besøk meg på Ravlery.

Tusen takk for at du kikker innom.