OM MEG

HELLES SYSKRIN

Lite ante jeg at en håndarbeidsblogg skulle kunne ha sånne konsekvenser! I dag er en karrière som kommunikasjonsrådgiver byttet ut med garn, nål, tråd og en liten systue! Februar 2018 utga jeg min første strikkebok, Strikk til alle tider, på Cappelen Damm forlag.

Foto: Eivind Røhne
Jeg lærte å strikke og sy som femåring og har i grunnen strikket og sydd siden. Gleden over å arbeide med farger og tekstiler, kombinert med en forkjærlighet for tradisjonshåndverk og folklore, har vært grunnleggende for mye av det jeg holder på med.

Kombinasjon av interesse for søm og mulighet for å arbeide en del hjemme i en travel småbarns-tid ble grunnlaget for noen år som syerske. Spennvidden på oppdragene gikk fra gardinsøm til montering av bunader. Deriblant utvikling av barneversjonen av Lillestrømdrakten. Men etter hvert slo behovet for fast inntekt inn og resulterte i  en Bachelorgrad innen kommunikasjon og ledelse på BI. Det førte til mange spennende år i næringslivet, men likevel var savnet etter noe "mer" alltid der. I flere år gikk jeg derfor og lærte klassisk tegning og maleri på Nydalen kunstskole i Oslo på kveldstid.

Etter 15 år i næringslivet var det endelig tid for å følge hjerte og søke tilbake til røttene igjen. Jeg har i dag fullført en 3 årig modulbasert utdannelse som bunadtilvirker, i tillegg til grunnleggende pedagogikk på HiØ.

I dag driver jeg en liten systue, Helles Syskrin, for bunader og festdrakter. Her kombinerer jeg strikkedesign og bunadsøm med min interesse for tekst og formidling.

Jeg tar i mot omsøm, brodering og montering av bunader, holder foredrag og kurs innen søm og strikk. Under fanen Kurs og foredrag legger jeg ut planlagte aktiviteter om det er noe du har lyst til å melde deg på.

Jeg har tidligere blogget for Tusenideer.no, og leverer enkeltstående strikkedesign til ukepressen. De fleste av mine utgitte strikkedesign er også til slags på Ravelry. Februar 2018, utga jeg min første bok, Strikk til alle tider, i mars 2020 kommer jeg ut med min andre bok, Strikk til alle anledninger.

For spørsmål om strikkedesign eller bunadsøm ta kontakt på hellessyskrin ( @ ) gmail.com, eller via FaceBook siden til Helles Syskrin.

Alle bildene på denne bloggen er tatt av undertegnede med mindre annet er oppgitt. Ta kontakt hvis du skulle ønske å bruke ett eller flere av dem.

Lik og følg gjerne Helles Syskrin på Facebook, Instagram eller besøk meg på Ravlery.