13. januar 2010

Bunadssøm

En av mine lidenskaper er søm. Jeg har sydd noen bunader til meg selv og datteren min. Bunadssøm skiller seg fra vanlig kjolesøm i forhold til praktiske løsninger, og blir derfor av mange sett på som litt vanskelig.

Det mest kompliserte er egentlig å skulle håndtere de store mengdene med stoff som det ofte er i stakkene. Bunader krever også en del håndsøm, selv om det avvikes en del fra denne regelen. Har man ikke en pen håndsøm, bør man kanskje velge den enkle måten.
Til mine barn har jeg laget barnebunad designet av Tine Solheim, Lillestrømdrakten og en damaskkjole fra Gudbrandsdalen. Jeg var med på å utvikle barnemodellene (både gutt og jente) for Lillestrømdrakten da denne skulle lanseres, noe som var en morsom utfordring. Draktene skulle både være komfortable samtidig som barna skulle kunne vokse i dem. Resultatet ble ganske bra.

Til meg selv har jeg laget Gausdalsbunaden som avbildet, en damaskkjole fra Gudbrandsdalen samt en rekonstuksjon av Gudbrandsdalsbunad fra 1700-tallet. Neste bunadsprosjekt blir Akershusbunaden, - bare min datter ombestemmer seg med hensyn til å ville bruke eller eie en bunad.

2 kommentarer:

 1. Hei. Har du bilder av de bunadene du har sydd fra Gudbrandsdalen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg har kun de bildene jeg har lagt ut på denne bloggen. Du kan evt sjekke dette innlegget om det er noe her du søker http://helles-syskrin.blogspot.com/2011/05/17mai-og-andre-bunadsforberedelser.html

   Noe er solgt tidligere og dessverre ikke tatt bilde av..

   Slett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.