KURS OG FOREDRAG

Har du lyst til å lære mer om søm eller strikking?

Blir du som flere inspirert av håndarbeids- og skapergleden som sosiale medier flommer over av? Har du lyst til å lære mer om søm og strikk? Jeg holder kurs og foredrag om søm og strikk i samarbeid med lokale Husflidslag eller andre private aktører. Her legger jeg ut planlagte aktiviteter etterhvert som de blir satt opp. Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon kontakt meg gjerne på epost: helle (@) hellessyskrin.no eller send meg en melding via Facebooksiden Helles Syskrin.

KURS, FOREDRAG OG FESTIVALER

2018

5. mars, Skedsmo vgs. Foredrag
20 - 22. april 2018, Koftetreffet i Bodø. Deltar med stand.
4. juni, Lørenskog Vgs., Foredrag

21 - 22. september, Strikkefestivalen i Fredrikstad. Jeg skal holde kurs i montering, gjenbruk og dekorering på strikk. I tillegg holder jeg foredrag. 
23. september, DESIGN BY ME, hobbymesse på Varemessen i Lillestrøm. Jeg holder foredrag.

28 - 30. september, Strikkefestivalen i Bergen. Jeg skal holde kurs i montering og dekorering på strikk. I tillegg holder jeg foredrag.  

8. oktober, Skedsmo Husflidslag. Foredrag
26. oktober, Ullveka, Hillesvåg Ullvarefabrikk. Foredrag - avlyst pga. sykdom hos arrangør/Sommerakademiet.
6. november, Rauland husflidslag. Foredrag

2019
4. apri, Strikkefestivalen, Gamlebyen Fredrikstad. Foredrag
3 - 5. mai, Fefor Strikkfestival, Kurs og foredrag.

FOREDRAG

Jeg tilbyr foredrag om blant annet

To rette og rett frem, en norgesreise med strikketøy
Fra ideen til boken Strikk til alle tider dukket opp på et gatehjørne i New York gikk det 3 år til den ble materialisert. Underveis sa jeg opp en god jobb som kommunikasjonrådgiver, begynte på en utdannelse som bunadtilvirker ,og begynte å utgi egne design. Det ligger timer med studier og museumsbesøk bak arbeidet med boken som brakte meg bokstavelig talt rundt i hele Norge på jakt etter strikkede skatter, gode historier og drakthistorie. Ja kort og godt inspirasjon! Det er også en historie om hvordan en Oslo-dame går fem-på når hun skal planlegge en reiserute gjennom landet, og ikke har fått med seg at veinettet nord- og vest for Trondheim er ganske annerledes enn hva hun er vant med. Og hvor to rette og rett frem rett og slett tidvis var helt umulig å strikke på svingete Vestlandsveier, selv når hun har sjåfør! Det er en times foredrag, med bilder fra drakthistorie, inspirasjonskilder til ferdige plagg.
Strikk til alle tider, Helle Siggerud


Fra idé til design: Hva ligger bak et design. Hvordan går du fra en idé til et ferdig design. Et foredrag om hvordan jeg arbeider med en idé til en ferdig modell.
UTSTILINGER


Strikke2016
3. september til 30. oktober stiller jeg ut noen av mine arbeider på Hadeland Glassverk blant 20 Norske og 5 utenlandske strikkedesignere.

Strikke2017
3. september til 30. oktober stiller jeg ut noen av mine arbeider på Hadeland Glassverk.

Gamlebyen Fredrikstad 2018
21-23.september stiller jeg uten noen av mine arbeider i forbindelse med strikkefestivalen.