KURS OG FOREDRAG

Har du lyst til å lære mer om søm eller strikking?

Blir du som flere inspirert av håndarbeids- og skapergleden som sosiale medier flommer over av? Har du lyst til å lære mer om søm og strikk? Jeg holder kurs og foredrag om søm og strikk i samarbeid med lokale Husflidslag eller andre private aktører. Her legger jeg ut planlagte aktiviteter etterhvert som de blir satt opp. Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon kontakt meg gjerne på epost: helle (@) hellessyskrin.no eller send meg en melding via Facebooksiden Helles Syskrin.

KURS

Monteringskurs
Arrangør: Lørenskog Husflidslag

Lider du av oppklippsskrekken?
Strikker du gjerne en genser eller kofte men vegrer deg for  åsette saksen i strikketøyet? da er du ikke alene.


Helgen 8-9. oktober kan du melde deg på kurs i mntering av strikkeplagg. Da holder jeg kurs, og sammen skal vi feste tråder, klippe opp, strikke knappestolper, og sy i ermer..  Jeg veieleder deg under hele prosessen. Mer informasjon om kurset finner du her: 

Dato: 8. og 9. oktober kl. 10 - 16 (12 t)
Sted:  Skårer gård, (Kjelleren i låven, )Lørenskog
Kursavgift : medlemmer i Husflidslaget kr 950,- / ikke medlemmer kr 1 150,-
Melde deg på kan du gjøre  her.


Pynt på strikk
Arrangør: Lørenskog Husflidslag

Vi har lange håndarbeidstradisjoner for å pynte på både strikkeplagg og tekstil. På dette kurset kan du ta med deg sokker, votter, luer eller jakker som du har lyst til å pynte på. Vi bruker perler og bånd,
samt broderer eller hekler.

Dato: 29. og 30. oktober kl 10 - 16 (12 t)
Sted: Skårer gård, (Kjelleren i låven), Lørenskog
Kursavgift: medlemmer kr 950,- / ikke medlemmer kr 1 150,-
Melde deg på kan du gjøre her
MESSER OG UTSTILINGER


Strikke2016
3. september til 30. oktober stiller jeg ut noen av mine arbeider på Hadeland Glassverk blant 20 Norske og 5 utenlandske strikkedesignere.


Foredrag

15 Oktober kl 14. 00 holder jeg foredrag om strikkehistorie på Hadeland Glassverk. 
"En ting kan man trygt si om strikking: det er allsidig. Det har i perioder vært forbeholdt eliten, vært viktig for krigsindustrien, og vært moteplagg! Håndverket som i de senere år har fått et oppsving i popularitet, har en interessant historie fra å ha vært et statushåndverk utført av menn, til å bli ansett som en litt traust kvinnesyssel. Vel, ikke nå lenger. Strikking er langt fra kjedelig! Få med deg Helles inspirerende foredrag om vår strikkehistorie, og hva den har betydd for oss. "

Mer informasjon og billetter til foredraget. 

Strikekfestivalen i Fredrikstad 22.-24. september
Vi er en liten gruppe med strikkedesignere som samler oss 23 - 24. (fredag og lørdag) September hvor vi skal ha en liten utstilling og salgs-stand. Dette er første gang det arrangeres strikkefestival i Fredrikstad, men vi håper så mange som mulig legger turen innom Gamlebyen denne helgen. Mer informasjon om arrangementet kommer.FOREDRAG

Jeg tilbyr foredrag om blant annet

Strikkehistorie Hva har strikking betydd for oss? Vi antar at strikketeknikken fant veien til Europa på 1100-tallet. Til Norge kom den noe senere, hvor den på en tid utviklet seg til å bli en viktig næring i flere distrikter. Lokale strikketradisjoner utviklet seg på 1800-tallet, som selbuvotter, fanatrøyer og setesdalskofter. I vårt århundre har flere norske designere satt sitt preg på moten og norske strikketradisjoner som Unni Søiland Dale med Mariusgenseren, eller Per Spook og  Ellinor Flor som for alvor begynte å leke med tradisjonene.

Fra idé til design: Hva ligger bak et design. Hvordan går du fra en idé til et ferdig design. Et foredrag om hvordan jeg arbeider med en idé til en ferdig modell. .
Nøstepinne. Foto fra Digitalmuseum.no