SYSTUE

Helles Syskrin er en liten systue på Lørenskog i Akershus som tar i mot brodering, omsøm og montering av bunader og festdrakter. Hele produksjonen foregår i Norge.

NB. Besøk kun etter avtale.

Smittevernstiltak i forbindelse med Covid-19
Det er kun åpent for besøk etter avtale. Alle besøkende bes sprite hender ved ankomst. Jeg følger de samme anbefalingene som gjelder for frisører mht smittevernstiltak.
Har du en avtale men har symptomer på forkjølelse, luftveisinfeksjon, eller mistenker korona-virussmitte, ta kontakt så finner vi en ny tid. 

Omsøm av bunad

Prisen på en omsøm av bunad vil variere basert på hvilken bunad, omfang av hva og hvor mye som må gjøres, men vil ofte ligge et sted mellom 2800 - 4000 kr.

Jeg tar i mot omsøm på de fleste damebunader.
Omfanget av en omsøm henger sjelden sammen med hvor mange cm en bunad skal sys ut eller inn. Det er like mange sømmer som må sprettes opp, sys sammen, og folder på stakken som må legges på nytt.

For at en bunad skal sitte pent må den tilpasses den som skal bruke den. Ved en omsøm innebærer det at du må sette av tid til en innprøving for at vi skal få et godt resultat. For studenter som studerer utenbys forsøker jeg å rydde plass i kalenderen så vi får gjort hele jobben mens de er hjemme på ferie. Det innebærer litt planlegging, så du bør være ute i god tid.

Montering av bunader og festdrakter

Helt ny bunad? Vær ute i god tid. Brodering og montering tar tid, og det blir fort litt ventetid. Jeg monterer bunader fra Oslo, Aker, Romerike, Lundeby, Gausdal, Østfold, Nordland, Graffer, damaskkjol og Gudbrandsdalensfestdrakt.
I løpet av 2020 vil jeg også ta i mot bestilling på montering av herrebunader fra Romerike og Østfold.

Kontakt
Har du spørsmål, eller ønsker å avtale tid i systuen, ta gjerne kontakt på:
hellessyskrin (@ ) gmail.com, eller på telefon 959 08 678.
Du kan også ta kontakt via Facebook-siden Helles Syskrin

Jeg forsøker å svare på meldinger innen neste arbeidsdag, mandag - fredag, mellom 10-16  Det kan ta litt lengre tid i travle perioder i systuen, eller når jeg er på reise. NB. Åpningstider etter avtale.


Adresse: 
Helles Syskrin
Granveien 9
1470 Lørenskog

STRIKKEDESIGN
Jeg tar både små og litt større designoppdrag innen strikking. Jeg har dessverre ikke mulighet til å ta strikkeoppdrag, eller formidle dette videre.

Har du lyst til å lese om Helles Syskrin i
Romerikes Blad 2018.
Romerikes Blad 2020, kun for abonnement 

For mer informasjon om meg og min bakgrunn innen bunad og søm

Medlem av Norges Bunadshåndverkere og Norwegian Made

Helles Syskrin er registrert i enhetsregisteret. Organisasjonsnummer 916284403 MVA.