15. juni 2014

Med krøll-garanti!

Først får jeg takke for alle tilbakemeldingene jeg fikk på garnet, dunlin.dk. Fra Lone fikk jeg tips om å gå inn og sjekke på Raverly. - Og der fant jeg ikke så overraskende tilbakemeldinger på garnet. De kom i hele spekteret, fra de som elsket det til de som syntes det var helt fryktelig. - Og ja, det kommer til å vide seg ut. En strikket med det til tross for at det videt seg ut fordi hun syntes fargen var så fin. - Akkurat der kjente jeg meg igjen. Lene, hadde erfaring med garnet og rådet meg til å ikke velge en figurnær modell. Modell-valget ble dermed endret. Hva det blir får dere ser etter hvert. Det strikkes i alle fall med stor tålmodighet på pinne 2,5.
Linkjole med skrukke-garanti.
Det fine været vi har i det siste har heller ikke oppmuntret til å sitte inne på syrommet. – Til tross for at kreativiteten bobler over, og stoffhyllene bugner over av fristelser. Det betyr derimot at det har blitt mer tid med pinnene, - det å forflytte masker fra en pinne til en annen har som kjent en svært beroligende effekt. Med andre ord ingen skade skjedd. - Også en mulig forklaring på hvorfor man blir i godt humør av å strikke?
Tråkling er undervurdert om man vil sikre en pen søm. Det gjelder bare å huske å fjerne den etterpå.
Det jeg forsøker å forklare på mest mulig tungvint vis er at denne kjolen har hatt en ualminnelig lang produksjonstid. Ikke har den vært spesielt vanskelig å lage heller, det har bare vært vanskelig å sette seg inn i varmen når helgen endelig kommer og solen skinner. Også skulle kjolen egentlig ha vært et skjørt..
En splitt i skjørtet bak sikrer god gåvidde i en ellers trang modell.
I perioden mens jeg holdt på å strikke Fjærvekt gikk jeg rundt med et blått garnnøste i vesken i
ukesvis, for stoffet jeg hadde kjøpt i Amsterdam som skulle passe til ble litt kjedelig. Stoffet fra Amsterdam var klippet og gjort klart til å bli en kjole, og til tross for et bra mønster gikk hele prosjektet i lås. Jeg fikk det bare ikke til å fungere! På en tur til Lillestrøm sysenter (for kjøpe knapper) kom jeg over dette stoffet, og konkluderte til tross for designerspirens kommentar om at det var litt kjedelig, at dette kunne bli et helt ok skjørt.
Kjolen er ikke foret, men kun lagt inn belegg i kanter m.m.
En modell med en kappe nederst var planen. Når vi i tillegg fant noe som kunne minne om en feil i stoffet ble biten på hele 90 cm. - Jeg er kun 158 cm, - skjønner dere tegningen? Det skal nemlig ikke så store mengder til for å dekke betydelig deler av undertegnedes kropp. Og det var det som slo meg når jeg sto og holdt opp stoffstykket før klipping. Kanskje kunne det bli en kjole i stedet, mønsteret hadde jeg nemlig klart. En enkel, tidløs modell med splitt bak. Som sagt så gjort.
Kjolen i all enkelhet, før knappene. 
Jeg har fulgt mønsteret ganske bra. Det vil si at jeg måtte gjøre ermene ganske mye mindre for å få den til å sitte pent over bysten, men det kalles tilpasning. I tillegg gjorde jeg litt om på hals-utringningen, som jeg syntes var litt rar. Da kjolen er i 100 % lin kunne den sikkert ha vært foret, men jeg valgte å la det være, og heller se den an i forhold til hvor mye den ville vide seg ut ved bruk. Krølle ved bruk vil den gjøre uansett for eller ikke. Detaljen med knappene ble satt på til slutt for å gjøre den til noe litt mer enn bare en vanlig smal lin-kjole. Ikke at det er noe galt med dem.
Liten detalj, men som jeg ble godt fornøyd med. 
Resultatet
Jeg har ikke rukket å bruke den noe særlig. For første gang jeg hadde den på klarte jeg å søle nedover hele skjørtet. Den ligger følgelig til vask. Men erfaringen var at når den først hadde krøllet seg så videt den seg ikke spesielt mye ut. Det ser derfor ut til at jeg kommer til å beholde den uten for. Sånn sett kommer den til å være mykere og behageligere ved bruk i varmen, enn om den hadde vært foret.
Det var så mye mygg ute i hagen at dette var et av veldig få bilder  hvor jeg ikke veivet febrilsk med armene...
Nedtellingen fortsetter
Hvorfor er det sånn før hver sommer? Hvor alle står på hodet for å få alt klart, før den samme rapporten som måtte være klar før sommerferien, også tar sommerferie i hele juli og et stykke utover august. Den magre trøsten er at det ikke bare er jeg som har det sånn, selv om det kan måles en viss frustrasjon over lange dager. Heldigvis har jeg vært flink til å prioritere trening, og kan konstatere at ryggen gir meg minimalt med ubehag. Utrolig hva 3 treningsøkter i løpet av en uke kan utrette!
25 år siden sist. Den gang med venninner og uten strikketøy. 
Det er dermed bestemt at yoga-matten skal pakkes ned sammen med strikketøy og sandaler i en svært liten bil, når vi setter kursen mot de sydlige breddegrader. Nedtellingen til ferien har med andre ord begynt for alvor, selv om det fortsatt er noen uker igjen. Reiseruten begynner å bli klar, selv om en av fordelene ved bilferie er fleksibiliteten til å omstemme seg underveis. Å besøke Venezia er imidlertid høyt oppe på listen. Jeg har vært der en gang for 25 år siden, og gleder meg til å se det igjen med nye øyne. Også kan jeg, kremt, ha hørt rykter om en garnbutikk som selger helt fantastisk kasjmirgarn der. - Men bare rykter. Og om det skulle vise seg å stemme er dere de første til å høre om det.

Faktaboks
Design: Burda 6920
Materialer: 0,9 m 100 % lin
Fra lager: ja
Farge: blå- rutet
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Tilbehør: 2 knapper og 1 glidelås 50 cm
Størrelse: 36

6 kommentarer:

 1. Håper du finner noe lekkert kasjmir som du kan kose deg med. Godt du fant et svar på garnspørsmålet ditt - selv om det gikk litt i alle retninger. God ferie!!!

  SvarSlett
 2. Åh Venedig, skønnere kan det ikke blive - jeg var der med min mand i 1997 - så det er også længe siden! Meget, meget skøn kjole som sidder helt fantastisk på dig :-) Synes det er en utrolig fin detalje med knapperne :-)
  Spændende, hvad der kommer ud af Dunlin - er sikker på, at det som sædvanlig bliver noget fint og elegant - som alt andet, du laver :-)

  SvarSlett
 3. Hei Helle
  Så fin kjole du har sydd IGJEN! De som kan se det er lin, vet at lin krøller, og det er det. Lin er det beste å ha på når det er varmt, så det var godt du ikke foret den.
  Jeg reiser hjem fra København i morgen........skulle gjerne vært her lenger. Men jeg har hygget og hatt det så fint i 6 dager, sammen med verdens beste venninner.
  Jeg har vunnet garn, og kjøpt " litt" men faktisk mest bøker, som jeg nevnte sist...... Håper bare det ikke blir altfor tung kuffert .
  Du drar hit til fredag, og har vel planene i orden om garnkjøp? Jeg har kjøpt på måfdesverre. Det lønner seg jo med en plan, men planen var å ikke kjøpe garn...kremt"
  Venezia har jeg aldri vært, men drømt om i mange år. Jeg regner med du tar bilder og blogger om turen dit.
  Jeg blogger mer om turen jeg har hatt, når jeg kommer hjem.

  SvarSlett
 4. Den kjolen likte jeg så godt at jeg nå bare sitter og venter på at nærmeste stofbutikk i Sandvika skal åpne (om ca 2,5 time) slik at jeg får kjøpt mønsteret :D
  Et lite spørsmål om ermene: har du bare kortet de av eller har du også gjort dem mindre vide i nederkant?
  Det blir flott med tur til Venezia! Dit har jeg også lyst å komme meg en gang. Jeg gleder meg til å se reiserapport her på blogget etterhvert ;)
  Ha en fin dag/uke.

  SvarSlett
 5. Venezia høres herlig ut :-) For en god del år tilbake bestemte gemalen og jeg oss for at vi aldri mer skulle på bilferie....det var mens vi hadde tre unger i baksetet, og bilen var stappa til bristepunktet av viktige og nyttige ting....Nå derimot, ser vi for oss at vi kan ta en bilferie med masse stopp underveis - bare oss to....gleder meg :-)

  Flott kjole - snedig og se hvor stor forskjell det er i fargen på innebilder og utebilder...

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 6. Denne modellen likte jeg godt! Kjempefint snitt, og med ditt stoff og den lille detaljen med knappene, ble den knallfin. Den blir nok deilig i sommervarmen.

  Likte også veldig godt fargen på boleroen i innlegget under. Noen modeller blir favoritter, og man kan liksom ikke få for mange. Skjønner godt at du liker denne, søt modell som fremhver kjolen.

  God tur og kos deg masse i venezia , en helt fantastisk by

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.