7. mai 2014

Søt forsmak på sommeren

I løpet av påsken rakk jeg å få unna flere både planlagte og påbegynte prosjekter. Denne prinsessekjolen var et av dem. Stoffet var innkjøpt for en liten evighet siden. Faktisk for så lenge siden at prosjektet opprinnelig var myntet på en annen småniese som i mellomtiden har rukket å vokse seg større enn stoffet ville rekke til. Heldigvis fantes det fortsatt en småniese til i familien som hadde de strategiske målene (str. 3-4 år).
Sommerkjole for svale sommerdager. Vi håper på mange av dem.
Kjolen er sydd på enklest mulig måte, med for- og bakstykker og skjørt i 3 deler som er rynket sammen i livet. Glidelåsen er satt i ryggen. Dette er en sommerkjole i 100 % bomull, uten for, da jeg håper den skal brukes på en sval sommerdag hvor det er behageligst å ha minst mulig klær på en liten og aktiv kropp.
Kjolen er kantet med skråbånd i ermeåpninger og ved hals. 
Rundt ermeåpninger og hals har jeg kun kantet med skråbånd. En bomullsblonde ble satt nederst på skjørtet for å pynte den litt ekstra, mens det rosa sløyfebåndet i livet kom på for å gjøre kjolen litt mer rosa.
Ikke like mye sving-vidde i skjørtet som på jeanskjolen, men likevel nok til å sikre god bevegelighet.
Silkebåndet festet jeg kun foran på kjolen for å sikre bedre bevegelighet. - Påsydde bånd kan fort gjøre et plagg litt stivt, noe som ikke er gunstig spesielt i plagg til barn. Min erfaring er at om noe ikke er komfortabelt blir det heller ikke en favoritt hos de små, uansett hvor "rosa" det er.
Kjolen er laget med skjørt i 3 deler som er rynket sammen i livet. 
Resultatet
Sommerkjolen ble overrakt i påsken, ganske passende med det fantastiske "sommerværet" vi hadde. Mor til den lille var fornøyd, det er i alle fall et godt tegn. For om den lille prinsessen var like fornøyd er nemlig vanskelig å si. Kjolen konkurrerte nemlig med oppmerksomheten til innholdet i et påskeegg. Det meste må gi tapt i en slik kamp.
Maja er aldri langt unna når vi tar frem kameraet. Var det noen som sa linselus?
Nye prosjekter
Jeg forsøker etter beste evne å bruke både garn og stoffer fra lageret mitt som minner mer og mer om en garnbutikk. I utgangspunktet har jeg gitt meg selv tillatelse til å handle når jeg er i utlandet, mens jeg kun skal handle sytilbehør og lignende her hjemme i et håp om å få bukt med økende lagerbeholdning. Utfordringen er at jeg er litt for mye ut på reise til at det har den ønskede effekten, (jeg er i skrivende stund på jobbreise i Stockholm). Det er mulig shopping-dispensasjonen må begrenses litt. ...
Madeleine, Kim Hargreaves siste hefte Honey ble en umiddelbar favoritt. Her strikket i Lin og viskose.
Kim Hargreaves nye sommerhefte Honey har i denne sammenhengen vist seg å være et godt kjøp. Mye inspirasjon som godt kan brukes på "gammel" garn. På pinnene er allerede det første prosjektet, - med garn fra lageret. Det går fremover, om enn kanskje litt tregt. - Men som Lene så klokt sa: vi må fokusere mer på det vi når og- eller klarer, fremfor det vi ikke når/klarer.

Faktaboks 
Design: Burda kids 9696
Materialer: 0,8 m bomullstoff
Fra lager: ja
Farge: rødt med blomster
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Tilbehør: 1 glidelås 40 cm, 1,5 m blonde, 1 m silkebånd, 1,2 m skråbånd
Størrelse: 4 år