24. august 2013

Anais og feriestrikk

Selv om ferien ugjenkallelig er over så presenterer jeg likevel resultatet av feriestrikken. Anais fra Kim Hargreaves har vært feriens holde fingrene varme-prosjekt. Modellen er både enkel og søt på alle måter. Enkelt er også mønsteret, som nærmest kan strikkes på autopilot, mens sidemannen presset klampen i bånn på motorveien i Italia, i en ikke altfor sprek Fiat.
Anais fra Kim Hargreaves på pinnen i sommer. 
Vanligvis strikker jeg like gjerne i ull som i bomull om sommeren. Denne sommeren har vært uvanlig varm, både her og der, hvorpå bomullsgarn har vært helt perfekt å ha på pinnene. Egentlig et luksusproblem at det er så varmt at man ikke orker å strikke med ull, etter x-antall somrer hvor ull har vært det eneste naturlige alternativet å ha på pinnene.
Feilstrikket maske på ryggen, - finner du den?
Den eneste skyen på himmelen har vært en feil-strikket maske på ryggen. Et aldri så lite irritasjonsmoment! Den feilstrikkede masken ble først oppdaget etter at jakken var ferdig montert og dermed heller ikke et tema å rette opp. Om jeg ser bort fra den så har dette vært et prosjekt uten store utfordringer.  - Den største utfordringen har egentlig vært å finne knapper som kunne passe til modellen og fargen! Ikke helt likt undertegnede, men så har jeg mer eller mindre fulgt oppskriften slavisk. Så selv om jeg strikket med et annet garn enn det som står anbefalt i oppskriften, gikk det greit å justere strikkefastheten ved å legge meg midt mellom 2 størrelser.
Modellen er søt og enkel på alle måter. 
Resultatet
=  Godkjent. Jeg liker både farge og kvalitet. - Og modellen! Jakken er strikket i Cotton Glace fra Rowan, som jeg har god erfaring med fra tidligere. Garnet holder fasongen godt både ved bruk og etter vask. Garnet ble plukket ut samtidig med sommerfuglstoffet, for å ha et litt mer uformelt alternativ enn den oransje silkejakken som er langt mer pyntet. Jakken/ boleroen er allerede brukt, til tross for feilstrikket maske på ryggen...
Boleroen passer fint til sommerfuglkjolen
Bloggen
Som tidligere nevnt har det vært en litt brå tilbakekomst til hverdagen, hvor en del aktiviteter har måttet prioriteres bort. Bloggen har dessverre vært en av dem. - Jeg håper på sterkere deltagelse i Bloggland utover høsten, men har vel nå lært at det sjelden slår helt til. Spesielt når jeg går og lurer på om jeg skal fylle noen av kveldene med et nytt kurs.. Som om man hadde fritidsproblemer.
Maja har funnet sin faste plass på syrommet. 
"Så fin du er"
Sylvia kom med en viktig påminnelse på mitt forrige innlegg. Hun minnet meg på hvor mye det betyr for de fleste av oss å få en hyggelig tilbakemelding. - Og hvor lite som skal til. Nå skal det sies at jeg synes jeg får veldig mange hyggelige tilbakemeldinger på bloggen, - og jeg setter pris på dem alle. Men er vi generelt for travle til å huske på å være rause med hverandre? For det kan da virkelig ikke være sånn at vi ikke unner hverandre de gode ordene?
Kan anbefales!
I følge Kathrine Aspaas, Raushetens tid, så er beundringen motsatsen til misunnelsen. Jeg beundrer flotte, kreative og sterke kvinner, - jeg opplever dem som en fantastisk inspirasjonskilde. Når det er sagt kan jeg samtidig konstatere at jeg selv har et forbedringspotensiale når det gjelder å formidle dette til de det gjelder. - Jeg har derfor lagt det til på listen over ting jeg ønsker å bli flinkere til. - Spre glede altså.

Faktaboks 
Design: Anais, Kim Hargreaves hefte Misty.
Materialer: 300 g Cotton Glace, 690 m
Fra lager: ja
Farge: Oransje 8327/ Persimmon
Kjøpt hos: Lillestrøm Sysenter
Tilbehør: 7 knapper
Pinner: 2,5 og 3
Strikkefasthet: 25 m på pinne 3 = 10 cm
Størrelse: 36