24. august 2013

Anais og feriestrikk

Selv om ferien ugjenkallelig er over så presenterer jeg likevel resultatet av feriestrikken. Anais fra Kim Hargreaves har vært feriens holde fingrene varme-prosjekt. Modellen er både enkel og søt på alle måter. Enkelt er også mønsteret, som nærmest kan strikkes på autopilot, mens sidemannen presset klampen i bånn på motorveien i Italia, i en ikke altfor sprek Fiat.
Anais fra Kim Hargreaves på pinnen i sommer. 
Vanligvis strikker jeg like gjerne i ull som i bomull om sommeren. Denne sommeren har vært uvanlig varm, både her og der, hvorpå bomullsgarn har vært helt perfekt å ha på pinnene. Egentlig et luksusproblem at det er så varmt at man ikke orker å strikke med ull, etter x-antall somrer hvor ull har vært det eneste naturlige alternativet å ha på pinnene.
Feilstrikket maske på ryggen, - finner du den?
Den eneste skyen på himmelen har vært en feil-strikket maske på ryggen. Et aldri så lite irritasjonsmoment! Den feilstrikkede masken ble først oppdaget etter at jakken var ferdig montert og dermed heller ikke et tema å rette opp. Om jeg ser bort fra den så har dette vært et prosjekt uten store utfordringer.  - Den største utfordringen har egentlig vært å finne knapper som kunne passe til modellen og fargen! Ikke helt likt undertegnede, men så har jeg mer eller mindre fulgt oppskriften slavisk. Så selv om jeg strikket med et annet garn enn det som står anbefalt i oppskriften, gikk det greit å justere strikkefastheten ved å legge meg midt mellom 2 størrelser.
Modellen er søt og enkel på alle måter. 
Resultatet
=  Godkjent. Jeg liker både farge og kvalitet. - Og modellen! Jakken er strikket i Cotton Glace fra Rowan, som jeg har god erfaring med fra tidligere. Garnet holder fasongen godt både ved bruk og etter vask. Garnet ble plukket ut samtidig med sommerfuglstoffet, for å ha et litt mer uformelt alternativ enn den oransje silkejakken som er langt mer pyntet. Jakken/ boleroen er allerede brukt, til tross for feilstrikket maske på ryggen...
Boleroen passer fint til sommerfuglkjolen
Bloggen
Som tidligere nevnt har det vært en litt brå tilbakekomst til hverdagen, hvor en del aktiviteter har måttet prioriteres bort. Bloggen har dessverre vært en av dem. - Jeg håper på sterkere deltagelse i Bloggland utover høsten, men har vel nå lært at det sjelden slår helt til. Spesielt når jeg går og lurer på om jeg skal fylle noen av kveldene med et nytt kurs.. Som om man hadde fritidsproblemer.
Maja har funnet sin faste plass på syrommet. 
"Så fin du er"
Sylvia kom med en viktig påminnelse på mitt forrige innlegg. Hun minnet meg på hvor mye det betyr for de fleste av oss å få en hyggelig tilbakemelding. - Og hvor lite som skal til. Nå skal det sies at jeg synes jeg får veldig mange hyggelige tilbakemeldinger på bloggen, - og jeg setter pris på dem alle. Men er vi generelt for travle til å huske på å være rause med hverandre? For det kan da virkelig ikke være sånn at vi ikke unner hverandre de gode ordene?
Kan anbefales!
I følge Kathrine Aspaas, Raushetens tid, så er beundringen motsatsen til misunnelsen. Jeg beundrer flotte, kreative og sterke kvinner, - jeg opplever dem som en fantastisk inspirasjonskilde. Når det er sagt kan jeg samtidig konstatere at jeg selv har et forbedringspotensiale når det gjelder å formidle dette til de det gjelder. - Jeg har derfor lagt det til på listen over ting jeg ønsker å bli flinkere til. - Spre glede altså.

Faktaboks 
Design: Anais, Kim Hargreaves hefte Misty.
Materialer: 300 g Cotton Glace, 690 m
Fra lager: ja
Farge: Oransje 8327/ Persimmon
Kjøpt hos: Lillestrøm Sysenter
Tilbehør: 7 knapper
Pinner: 2,5 og 3
Strikkefasthet: 25 m på pinne 3 = 10 cm
Størrelse: 36

12 kommentarer:

 1. Jo du kan tro der er tid til en sød hilsen, og ros til din fine Anais med tilhørende kjole med sommerfugle. Det er fatsaitisk smukt.

  SvarSlett
 2. Heisann, og god kveld.
  Den er bare så lekker den korte jakken din, Helle. Fargen er også så fin.
  Og du, den feilen, den kan jeg altså ikke se.....og jeg har lett etter den. Men så er det slik, at i et håndstrikket plagg, SKAL det være en feil( eller to....) og det er faktisk INGEN som leter etter feil. Det skal jo bare beundres.

  Takk for at du tok opp tråden som jeg nevnte sist, med å si noe hyggelig til noen.
  Jeg reddet dagen til en voksen dame i går, siden jeg nektet henne en Oleannajakke som var altfor stor og hadde helt feil farge til henne.
  Så fant jeg frem en bunke med tøy i HENNES farger, og viste henne hva hun skulle gå etter......
  Hun endte opp med å kjøpe en jakke og et skjerf, og takket meg for en helt fantastisk opplevelse. Det var morro.
  Hunden din er sååååå søt!!!!!
  Klem

  SvarSlett
 3. Takk for at du minner oss alle på at det er hyggelig med kommentarer :) Jeg har blitt dårligere på det etter at jeg gikk over til Feedly (da Google Reader ble avviklet). Jeg synes at det ble litt mere knot å skrive kommentarer via det grensesnittet. Men det er vel egentlig bare å heve seg over og kommentere uansett ;)
  Jakken er lekker! Jeg synes fargen er så flott også. Feilen har jeg ikke sett etter en gang fordi jakken ser perfekt ut :)
  Jeg må prøve det garnet du skriver om. Og jeg blir alltid lysten på å ta en tur til Lillestrøm Sysenter når jeg leser på bloggen din. En vakker dag skal jeg dit. Det er jo bare en drøy halvtime unna ....

  SvarSlett
 4. Nå måtte jeg titte innom deg en tur for å få inspirasjon til å starte på den kåpa jeg skulle ha sydd de siste par årene, men ikke kommet igang med, og så ser jeg den lekre strikkejakka og får lyst til å strikke den i stedet :)
  Det går jo ikke an, så jeg får nok bla meg videre nedover og enda en gang se på alt det flotte du har sydd.
  Ha en flott søndag.

  SvarSlett
 5. ;-) Jeg leter ikke etter feil på jakka-den er det nok bare du som ser! Jakka er nydelig og innlegget ditt også.Kommentarer er fint å få-selv får jeg mange seere, er det lite tekst å se :-)Ha ei fin uke! Synnøvehilsen

  SvarSlett
 6. Jeg har - som sylvia - ledt og ledt efter fejlen på rygstykket - men kan altså ikke se den. Jeg ser bare en virkelig skøn sommerglad trøje. Trøjen klæder sommerfuglekjolen utrolig godt.

  Jeg har også lyst til at strikke anis. Faktisk har den været på ønskelisten den sidste 2 somre - måske det lykkes næste år.

  Det er helt sikkert dejligt at få ros - og at det har en positiv effekt både på afsender og modtager.
  Jo mere man Give positive tilbage meldinger både her på bloggen og i det virkelige liv, jo mere ser man jo også selv på de gode ting frem for de mindre gode. Så - ud over at gøre andre glade tror jeg også at man selv bliver "lysere".

  God søndag

  SvarSlett
 7. Jakken din er super søt og feminin med eller uten feil (det gidder vi ikke å tenke på). Ja i sommer har det vært varmt, jeg har også strikket mye mer i bomull enn jeg pleier. Har særlig fått sansen for bomull sammen med kid-silk.
  Finner alltid mye inspirasjon i bloggen din Helle!!

  SvarSlett
 8. Ros er livsnødvendig, man vokser af ros, både af at give og modtage den.

  Din Anais er superflot, farven og modellen er perfekt til sommerfugle stoffet. Jeg tilslutter mig de andre, har kigget og kigget, men kan absolut ikke se nogen fejlstrikket maske.
  Jeg har selv overvejet at strikke modellen på et tidspunkt. Har set nogle flotte udgaver hos Lene strikkeheks også.
  Du har en dejlig blog, som jeg altid læser med stor fornøjelse.

  SvarSlett
 9. Hvor godt skrevet, Helle - jeg er kun kommet heromkring ved et tilfælde, for jeg får slet ingen notifikation på dine indlæg i min Reader længere - mærkeligt!
  Men så må jeg jo rose dobbelt så meget - Anais er jo bare en af Kim Hargreaves fineste sommerbluser og den er så smuk i den fine orange her :-)
  Og så er jeg også gået glip af din fine nederdel i sidste indlæg - som altid et elegant projekt fra din hånd :-)

  SvarSlett
 10. Tror jeg skulle stått bra lenge bak deg i kø uten noe annet å se på for å oppdage den feilstrikkede masken :D Det er greit å være litt grei med seg selv når det gjelder sånne ting også. Og takk for hyggelige ord på bloggen :)

  SvarSlett
 11. Hei hei Helle :-)

  Nå har jeg sittet og sett og sett, og jeg finner ikke den feilstrikka maska :-P Lenge siden jeg har vært her inne nå - jeg tok sommerferie fra blogging jeg, men det tar seg vel opp til høsten igjen ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 12. søt og feminin jakke i herlig farge som passer perfekt til sommerfuglkjolen.
  Og selv om jeg prøver, finner jeg ikke feilen :)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.