14. juli 2013

Opprydning

Vi har fått noen helt fantastiske sommerdager til del. Dessverre har vi ikke startet ferien ennå, men nyter ettermiddagene på terrassen etter beste evne. Værvarslet har vært så lovende at både designerspiren og undertegnede kostet på oss både ny bikini og shorts, før vi dristet oss til å prøve badevannet på hjemlige breddegrader. Det fine været legger derimot en demper på både blogging, tid i cyber space og ikke minst tid i syrommet. Det jeg derimot har brukt tid på, foruten å stikke nesen i en bok, er å rydde! Ja du leste rett: rydde...
Varme og late dager på Ingierstrand minner om at sommer i Norge kan være det beste som er. 
Vi har et par oppussings-prosjekter planlagt for den første ferieuken vår, som krever at vi rydder plass. Det fine været ga meg omsider også den nødvendige motivasjonen til å hente frem sommerklærne og pakke ned vintergarderoben.
I den prosessen sorteres det, kastes og gis bort. Mens noe legges til side for omsøm. Jeg vet ikke hvordan det er med andre, men selv så opplever jeg at rydding av denne sorten nærmest har noe terapeutisk over seg. For mens jeg rydder og sorterer i skuffer og skap, opplever jeg at det samme skjer til en viss grad mentalt. Bort med gammelt gruff og rot, inn med ny inspirasjon!
Sommerkolleksjonen er nesten ferdig, men så har høsten alltid vært favoritt årstiden. 
Syrommet er nemlig ett av de rommene jeg må rydde for å få ominnredet litt. Husbonden har lovet meg ny arbeidsbenk, noe jeg ser frem til. At jeg har mye stoffer og garn liggende må være hevet over enhver tvil. Utfordringen er at jeg ikke klarer å sy og strikke like fort som ideene og inspirasjonen melder seg. Selv om jeg hadde sluttet i jobben skulle jeg hatt problemer med å holde tritt med en til tider overaktiv kreativ side. En ting jeg har lært kan hjelpe meg å huske hva jeg har tenkt i kjøpsøyeblikket og som hjelper meg å fullføre prosjektene er inspirasjonskart eller mood boards. Her setter jeg modeller og farger ned på papir, som hjelper meg å strukturere og avstemme farger og uttrykk jeg har lyst til å arbeide med.
Høsten er preget av både farger som finnes i lageret og som inspirerer til arbeidslyst!
Jeg gru-gleder meg til høsten, for jeg vet det kommer mye fint i både garn og stoffer. Dvs, farger jeg liker, som burgunder, mørk petrol, mørk brent oransje for å nevne noe... Da skal det holde hardt å se en helt annen vei når man tilfeldigvis har forvillet seg inn hos den lokale garn- og tekstil-pusheren.
Litt småpussel som armbånd klarer jeg å få tid til i varmen. 
Innkjøpsstopp?
Kanskje et totalforbud mot å nærme meg butikker en god stund fremover kombinert med en plan for å sette av tid for hobby er løsningen. At de jeg deler hus med ikke har den helt store troen på min gjennomføringsevne som
ikke-shopper kom frem under en (frem til da) hyggelig lunsj, hvor designerspiren og husbonden fleipet med at ferien i år antageligvis var lagt opp etter hvor jeg hadde funnet garnbutikker i Italia. De var således skråsikre på at jeg fant hoteller først etter at jeg hadde funnet garnbutikkene..  Litt fortørnet bedyret jeg at jeg da virkelig ikke hadde Googlet frem en eneste garnbutikk for denne turen. Et par burgunderrøde sko sto derimot gjerne på ønskelisten.. Husbonden kommenterte da tørt at det måtte vel være den eneste fargen igjen som jeg ikke hadde sko i allerede.
Fra Piemonte..
Nå ja, sannheten kan virkelig svi. Imens forsetter vi å rydde, gjøre klar for litt oppussing, nyter en og annen dag på stranden med medbragt niste og strikketøy, og i kveld tar husbonden og undertegnede en altfor sjelden tur på kino for å se World War Z. Sommerferien er heldigvis ikke langt unna, for sommerfølelsen har allerede kommet med eller uten sko- eller garnkjøp i nærmeste tid. Om jeg kommer til å Google frem en garnbutikk i Piemonte...?
Vi få nå se. :)