6. april 2013

Kanskje litt mye mønster?

Dette er den 2. eller faktisk den 3. kjolen jeg syr over mer eller mindre samme lest. Det begynte med ullkjolen, hvor jeg hadde omgjort mitt faste kjolemønster til å bli en omslagsmodell, hvor jeg satte et "belte" under bysten for å forenkle sammensyingen av over- og underdelen. Det viste seg å være en god metode, som jeg kopierte og videreutviklet noe til den tomatrøde-kjolen. Denne kjolen er sydd etter det samme mønsteret som ble utviklet til den røde kjolen.
Vårinspirasjon, en deilig jerseykjole med glade farger. 
Det blomstrede stoffet ble innkjøpt i forbindelse med at jeg skulle ha mer tråd til den tomatrøde jerseykjolen. Som vanlig er det nesten klin umulig å komme ut fra Lillestrøm sysenter med kun trådsneller, da hele butikken er en eneste stor fristelse for stoff- og garnsamlere. I utgangspunktet skal det innrømmes at jeg var litt tvilende til mønsteret, da jeg syntes det var litt i overkant "mye", og holdt en knapp på en sjøgrønn jersey istedet. Designerspiren var derimot klar i sin tale, det måtte bli den blå mønstrede. Så da ble det slik, rød tråd og et blått mønstret jerseystoff + noe i posen til designerspiren. ...
Kjolen syes i 2 deler. Skjørtet og overdelen lages hver for seg før de settes sammen. 
Kjolen er som tidligere nevnt laget etter samme mønster som den røde kjolen, med omslag i toppen og høyt liv. Den er takknemlig enkel å sy, i den forstand at den krever svært lite tilpasninger på grunn av elastisiteten i stoffet. Få deler, med få innsnitt gjør at hele sømjobben er unnagjort på bare noen timer. Skjørtet klippes i 4 like deler, som jeg satt sammen med et "belte" på toppen. Overdelen syr jeg ferdig med armene i, før jeg setter den sammen med underdelen. Til slutt kaster jeg over kanten på ermene og nede på skjørtet med rullefald med overlocken.
Detaljer fra skjørtet.
Jeg var i utgangspunktet litt i tvil når jeg kjøpte stoffet om jeg ville oppleve at mønsteret kunne bli for overveldende. Mindre i tvil ble jeg ikke når hun som ekspederte kommenterte at selv om hun syntes stoffet var pent, så kunne hun aldri tenke seg å bruke et så mønstret stoff selv, da hun syntes det ble altfor mye. Og for mye var det jeg var redd for når jeg begynte å arbeide med stoffet. Jeg oppdaget nemlig ganske raskt at det var vanskelig å trekke ut en farge fra stoffet, bortsett fra mørkeblått, med et godt resultat. Men mørkeblått forsvant i alt mønsteret og ga ikke noen ekstra "piff" til plagget.
Kjolen er enkel i snittet, men mønsteret i stoffet gjør at den ikke blir kjedelig. 
Jeg forstøkte også å lage en sløyfe i kjolestoffet som også ble helt borte i alt det andre mønsteret. Det endte med at jeg "bestemt meg" for at mønsteret var mer enn morsomt nok i seg selv. Så får det heller bli opp til tilbehøret, som sko og smykker, å være det avgjørende for hvilke farger som forsterkes i kjolen. Det positive ved stoffet var at dette hadde en langt bedre kvalitet enn den røde jerseyen, som krøllet og trengte litt ekstra hjelp for å få et pent fald. Her var det både bra hold og fald i stoffet, som gjorde det unødvendig å fore kjolen, noe som var med på å gjøre selve sømjobben mye enklere. En underkjole holder mer enn nok til å få den til å sitte pent, som når jeg bruker strømper under den.
Antageligvis en favoritt utover sommeren. Med mye mønster eller ikke. 
Resultatet
Mye mønster eller ikke, så likte jeg faktisk kjolen når den ble ferdig. Kanskje mest fordi passformen ble god, en god kombinasjon av snitt/modell og stoffets kvalitet. Jeg har tro på at den kan bli en liten favoritt utover sommeren med sandaler, (støvletter) og en jeansjakke. (Etter å ha vært forkjølet det meste av påsken blir det ingen bilder av bare legger på en stund til).
Drømmen om en varm sommer, bare og sommerbrune legger lever videre. :) (Fra Sirmione, Garda sjøen)
Livet går videre
Det oppleves litt ambivalent å skulle fortsette der vi slapp med jobb og hverdagsliv, glede seg over og til ting, samtidig som vi er i sorg. Nå har jeg heldigvis flere lyspunkter å se frem til utover vår- og sommeren; som at våren har kommet og sesongen for drivhuset er i gang, et jobbskifte som innebærer kortere reisevei, den kommende jente-turen til NY, planlagt Italia-ferie til sommeren for å nevne noe... Livet går nå sin skjeve gang videre.

Faktaboks
Design: tegnet eget mønster, inspirert av Metter Møller
Materialer: jersey i viskose
Fra lager: nei
Forbruk: 1,2 m jersey
Tilbehør: intet
Farge: blått mønstret
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Størrelse: S/36

9 kommentarer:

 1. Lørdagshei Helle ;o)
  Synes kjolen ble helt fantastisk til tross for alt mønsteret. Faller fint og så er jo du perfekt modell med innsvinger på rette plasser ;o)
  Var innom biblioteket for noen dager siden, og da så æ Pippi Power boka, tenkte på dæ og tok den med hjem! Så no skal æ lese noe annet enn ped og skjønnlitteratur!
  Ha ei fin helg, klem

  SvarSlett
 2. Jeg er slett ikke overbegeistret for mye og stort mønster, men denne ble veldig fin til deg da :-)

  Er ikke mye som minner om vår her heller - værmeldinga sier noe annet, men her laver snøen ned :-(

  På mandagen skal jeg treffe medstudenter, og jeg skal presentere prosjektskikke på forskningsprosjektet mitt for dem - gruer meg, men det går vel helst bra det også ;-)

  Heldigvis går livet videre, og det ser ut til at du har mye å se frem til deg :-D

  God helg, Helle - klem Siv

  SvarSlett
 3. Heisann
  Kjolen ble kjempefin, og er ikke for mønstrete i det hele tatt! (bare se på kjolen din fra sommer 2010, ved siden av her, den er like mønstrete)
  Jeg bruker tøy fra Desigual, og DET er nesten enda mer mønster på!
  Ønsker deg en fin lørdagskveld.

  SvarSlett
 4. Likte veldig godt kjolen, og du kler den veldig godt. Synes ikke det er for mye mønster. Den kan jo passe til det meste. Spennende med ny jobb, og alt du skal fremover. Men det er lov å sørge også - husk det!!!!!!! God klem!!

  SvarSlett
 5. Så flott kjole og flott dame inni :)

  Masse fint du har å glede deg til fremover :)

  Ønsker deg en koselig søndag :) Klem

  SvarSlett
 6. Tusen takk for gode ord å ha med seg i morra. Jeg syns Prezi er genialt av flere grunner: 1. Du har din egen bruker på nett, så du kan vise den fra hvilken som helst pc hvor som helst. 2. Når du kommer inn i det (jeg har litjtupp litt til hjelp), så er den faktisk ganske lett å bruke. 3. Den er noe nytt - den er et friskt pust.

  Jeg har hørt at Powerpoint er litt ut, og det gjør meg ingenting - jeg har aldri vært særlig godvenn med det allikevel ;-) Jeg har brukt det på skolen noen ganger, og det imponerer elevene i alle fall...og de er ganske oppdaterte :-))

  Klem Siv

  SvarSlett
 7. Ualmindelig sød sommerkjole. Det er utroligt at det er samme mønster, sikke en forskel det gør hvilket stof man syer af. Kjolen er fin i det mønster, det er ikke for meget. Den bliver flot med en jeansjakke til, eller måske en rød cardigan.

  SvarSlett
 8. Fy søren! Jeg er mektig imponert. Nå har jeg scrollet meg gjennom en del av innleggene dine, og er helt målløs. Det må være utrolig morro å lage så mye som er så flott! :)

  SvarSlett
 9. Denne ble flott!! Nydelig bunnfarge på stoffet som kler deg godt. Synes ikke det er for mye mønster, kjolen ble kjempefint og sitter som et skudd :)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.