Ikke dårlig utkomme av en IKEA-handel. |
Forsiktig plassert i bilen, klart til innhøsting. |
Google er blitt den nye veien til kokeboken... |
Bunn
|
|
3,5 dl hvetemel
|
Smuldre smør, sukker og hvetemel sammen i en bolle. Tilsett
eggeplommen. Pakk deigen inn i plast
og la den stå kjølig i kjøleskap i ca 30 min til en time. Ta den ut og press den ut i en form, med
litt kanter oppover. Stek den i ca 15 min på 200c. Pensle den med eggehvite
når du tar den ut av ovnen.
|
125 g smør
|
|
0,5 dl sukker
|
|
1 stk eggeplomme
|
|
Fyll
|
Varm opp vann,
maisennamel og sukker til det tykner. Tilsett smør i terninger, deretter eggeplommene,
sitronskall, saft. La det stå på svak varme til det blir tykt. NB, det er
viktig å røre hele tiden. Avkjøl fyllet.
|
4 stk eggeplommer
|
|
4 ss maizennamel
|
|
1,5 dl vann
|
|
2 stk sitroner, revet
skall
|
|
2 dl sukker
|
|
Saft av 1 sitron
|
|
2 ss smør
|
|
Marengstopp/lokk:
|
Stivpisk eggehvitene
og sukker. Pisk i noen minutter til etter at det blir stivt og tilsett
sitronsaften.
Legg sitronkremen i
paibunnen og bre marengsmassen over. Stek videre ved 175 grader i 10-15
minutter eller til marengsen er gylden.
Kaken bør serveres
avkjølt eller kald..
Oppskriften er en kombinasjon av 3 oppskrifter jeg fant på nettet, hvor jeg oppgir 2 av dem som kilderefeanse:
|
4 stk eggehviter
|
|
110 g sukker
|
|
Sitronsaft
|