10. april 2013

Den er liten og rød, og snart min....

Bilkjøp er en av de tingene jeg som regel bruker mindre enn 15 minutter på å bestemme meg på. Min første bil brukte jeg antageligvis mindre en 15 sekunder på å bestemme meg for at akkurat den bilen og jeg kom være bestevenner i lang tid. - Noe som viste seg å holde stikk. Sikkert ingen overraskelse at den var oransje. Kjøpet av vår neste bil har jeg omtalt tidligere på bloggen, også den uten en spesielt lang beslutningsprosess. Selvfølgelig var den oransje... Nå vil omstendighetene at det kommende jobbskifte kommer med en bonus i form av kortere reisevei. Det tilsvarer nesten 40 timer i måneden i redusert reisetid. (Man kan jo lure på hva en del av den tiden kommer til å bli bruk til).
Står klar i butikken og venter på sin nye bestevenn....
Det vil si, den nye reiseveien fordrer at undertegnede igjen må disponere egen bil. Min tid som trofast togpendler er dermed over for denne gang. Vi måtte følgelig ut å lete etter en passelig bruktbil til undertegnede, hvor husbonden nok hadde håpet at vi/jeg skulle velge en (praktisk) stasjonsvogn. Jeg måtte etterhvert nedslått konstatere at bilene som lå ute til salgs nesten uten unntak enten var sorte eller grå. - Selv med de beste intensjoner klarte jeg ikke å opparbeide entusiasme for noe av det jeg så. Det vil si før vi  hos en bilforhandler kom over en rød liten sak. Den var riktig nok ny, men det var ingen tvil; den var helt perfekt for bykjøring og trange parkeringshus. Den var nok (betydelig) mindre enn hva Husbonden hadde håpet på, men det var ingen vei tilbake etter dette møtet. Jeg hadde nemlig endelig funnet min nye bestevenn på 4-hjul! Joda det ordner seg for kjekke jenter, det har jeg i alle fall hørt opptil flere ganger.

3 uker igjen til den får et nytt hjem. - Også er den rød... :)

Hvor: Kia Lørenskog
Hva: Kia Picanto

7 kommentarer:

 1. Gratulerer!

  Vår siste bil var orange, knallfin farge! Rød bil har jeg også hatt. Ingen grunn til å velge noe kjedelig. :-)

  SvarSlett
 2. Din måte å velge bil på virker sååå fornuftig og skikkelig! Akkurat i min gate :) Jeg hadde en liten blå, som selvsagt het Lille Blå. Nå har vi kun én bil og det er en sånn sjelløs hvit stasjonsvogn. Akkja. Drømmer om en liten snerten el-bil med lekker farge.

  SvarSlett
 3. Grattis.
  For 3 år siden hadde jeg det lignende, og endte opp med en rød, liten volvo.
  Den ble desverre for dyr for meg i lengden, og nå kjører jeg en sliten, blå Saab. Men jeg GÅR jo til jobb, og trenger egentlig ikke bil. Nå går jo pengene til dyre tannlegeregninger...........
  Kos deg med den når den er DIN!

  SvarSlett
 4. Grattis med ny bil - herlig, sprek og rød :-) Kan tenke meg at dette blir et nytt kjærlighetsforhold. Jeg har også kjøpt meg bil - hi hi....men den er liten, snerten og sort ;-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 5. TIl lukke! Det er så deilig når det berre føles heilt rett :-).

  SvarSlett
 6. RØDE BILA ER GODE BILA!!
  No har æ rød bil(stasjonsvogn), og sist hadde æ..? Rød bil!
  Neste blir..kanskje rød? ja, ja, mine har æ leeeenge, så det blir neppe før om noen år ;o)
  Snerten bil du har bestilt!
  God helg, klem

  SvarSlett
 7. Grattis med ny bil!! Den blir nok en god kompis, fiine bilen :)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.