20. januar 2013

Dilla på Marius

Til tross for at denne genseren egentlig har vært overraskende lettstrikket, har jeg brukt lengre tid på den enn det jeg hadde forventet. Det vil si, jeg hadde forventet å bruke et par uker på å gjøre den ferdig, men brukte 3 uker istedet. Ikke at jeg kan skylde på at jeg har tilbragt så mye tid i syrommet heller, så årsaken ligger nok  heller i en kombinasjon av en hektisk hverdag, og at jeg har prioritert lesing fremfor strikking på toget.
Mariusgenser med rundfelling.
Det er egentlig ikke så mye å si om selve utformingen av genseren, for jeg har mer eller mindre fulgt mønsteret slavisk. Fargene var det designerspiren som valgte, da genseren er strikket til henne. Garnet er også et annet enn det som er anbefalt i boken, da jeg igjen har byttet det ut det anbefalte garnet fra Sandnes garn, med garn fra en annen fabrikant, til Falk fra Dale Garn.
Mønsteret er både dekorativt og enkelt å strikke.
Størrelsene er heller litt romslige enn små, for selv om designerspiren er av den slanke sorten, hadde jeg forventet at XS skulle være litt mindre på henne. Hun er tross alt litt høyere enn sin mor. Men genseren ble mer enn lang nok, og det samme kan man si om armene som godt kunne ha vært noen cm kortere. Nå var designerspiren fornøyd med litt lange ermer, så det utgjorde det ingen krise.
Egentlig burde det vel stått: Laget av mamma?
Mønsteret i boken virker godt gjennomarbeidet, og medførte ingen problemer underveis. Den største utfordringen var at jeg ikke kunne finne hverken min 40 eller 80 cm rundpinne og måtte ut og oppdatere utstyrs-beholdningen av strikkepinner. Det som holdt på å skape store problemer for meg var at jeg til tider mistet masker når jeg strikket på strømpepinner, (før jeg fikk kjøpt en ny 40 cm rundpinne), noe jeg ikke alltid oppdaget med en gang.

Nesten lik foran og bak, kun overgangen mellom rundene gir antydninger om for- og bakstykke. 
Riktig galt av sted kunne det gått, for når jeg skulle sette på ermene sammen med bolen, oppdaget jeg at det manglet en maske på den ene armen. Denne hadde "forsvunnet" helt ned til vrangborden og var en ikke så rent liten jobb å få hentet helt opp igjen. Det resulterte i en liten stripe oppover den ene armen, men jeg regner med at det vil jevne seg ut etter at jeg har vasket den. Det hjalp godt på å bare presse genseren, men designerspiren var ikke villig til å vente på en vask før hun kunne ta den i bruk.
Mer enn lang nok på ermene, men så lenge mottageren er fornøyd så får vel jeg også være det. 
Resultatet
Mottageren av genseren virker mer enn fornøyd med resultatet, så da skal jeg også være det. Det har vært hyggelig å strikke noe til henne igjen, det er som tidligere nevnt en stund siden sist. Det skal vel også sies at hun virket betydelig mer begeistret over at genseren var ferdig enn det bikkja gjorde, når hennes var ferdig. Et koselig og matchende par utgjør de i alle fall i sine Mariusgensere. - Og til alle dere som har spurt; Ja, Maja protesterer ikke når vi kler på henne. Hun trives bedre og er mer aktiv ute i kulden med litt ekstra polstring.
Et koselig par. 
Tidsklemme eller mangel på prioritering?
Det må innrømmes at jeg til tider skulle ønske at døgnet hadde et par ekstra timer. Jeg har for lengst innsett at jeg ikke kan gjøre alt jeg har lyst til, men opplever til tider at andelen av MÅ, kan ta litt overhånd. Lange dager og reising i forbindelse med jobb, gir lite overskudd av tid til egne aktiviteter. Selv om jeg ganske konsekvent pakker ned strikketøyet når jeg skal på reise, ender jeg likevel oftere opp med en bok enn strikketøyet når jeg først har mulighet for et lite pusterom i en fullpakket hverdag.
En gripende og godt fortalt fortelling fra 2.verdenskrig har gjort at jeg velger bort strikketøyet på toget. 
Prioriteringer
En klar prioritering for høsten er tegnekurset som jeg starter på igjen denne uken. Jeg kjenner at jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt semester, selv om det betyr enda flere sene kvelder. Det jeg oppdaget var at når jeg bevisst satte av tid på å være kreativ, men ikke minst det å treffe andre likesinnede, påvirket meg positivt også på andre kreative områder enn tegning. Et annet bevisst mål er å få mer fritid, hvor jeg forsøker å finne en løsning på hvordan vi kan få det til. Vi har vurdert å kjøpe en bil til, men etter å ha sett verkstedregningen etter min bulking før jul, så mistet jeg litt av motivasjonen for å bekoste 2 biler. Det betyr i så fall mindre reising som det sitter langt inne å kutte ned på.
En ekte hund av en strikker. Alltid på plass i mors strikkekurv i stuen, til tross for egen seng innen rekkevidde. 
De gode bildene
Min far havnet på sykehuset i nyttårshelgen, nå skal det sies at dette er 3 julen som vi ikke trodde han skulle stå over, men hvor han fortsetter å trosse dårlige odds. En ting som er vanskelig når noen nær en blir alvorlig syk, er å stå på sidelinjen ute av stand til å egentlig kunne gjøre noe. Et annet aspekt ved alvorlig sykdom er hvordan man husker den som blir syk. Det kan være vanskelig å huske personen fra tiden før denne ble syk, som både sterk og livskraftig.
Maihaugen en gang tidlig på 70-tallet.
Jeg har måttet bla meg igjennom en del fotoalbum, for å få de "gode" bildene av min far tilbake inn i bevisstheten, slik at jeg også ser ham slik når jeg treffer ham nå . For det er jo slik jeg ønsker å både huske og møte ham, både nå og senere. 

Faktaboks
Design: Marius strikkebok
Materialer: Falk fra Dalegarn
Fra lager: ja
Forbruk: 550 g fordelt på 400 g koks, 100 g natur og 50 g grønn
Tilbehør: intet
Farge: Koks 0083, natur 0017 og grønn 9155
Strikkefashet: 22 m og ca 30 omg på p 3,5 = 10 cm.
Kjøpt hos: Strømmen Husflid
Størrelse: XS