31. desember 2012

122 knapper og nesten 54 meter med tekstil...


Sånn på tampen av året er det vanlig å gjøre opp status eller en varetelling om man heller vil kalle det det. I det jeg går gjennom listen over hva jeg faktisk har forbrukt av materialer og produsert gjennom et helt år, ser jeg at det har blitt en god del til tross for perioder med liten tid til kreative aktiviteter. En påminnelse om hvor viktig det er å prioritere tiden godt, når tid er en knapphetsfaktor. Likevel, til tross for at tid har vært en knapphetsfaktor i 2012, så gir en foreløpig varetelling følgende resultat:

Materialforbruk 2012
Dette har resulteret i:
4 625 g garn/ 12 335 m
53,85 m tekstil
17,9 fot skinn 

Div. sytilbehør:
1 stk veskelås
23 stk glidelåser
1 stk lærsnor
2 stk pelsdusker
122 stk knapper
6 stk skulderputer
7,05 m silke/ skråbånd/ blonde
1,3 m strikk 
Strikk
5 gensere
9 jakker
Søm
13 kjoler
7 skjørt
1 bukse
1 vest
3 jakker
1 kåpe

2 kjoler til barn
1 kåpe til barn

Eller fremstil slik med et utvalg fra 2012 produksjonen:
Favoritter i 2012
Når jeg skulle plukke ut noe som har fått et favorittstempel blant noe av det jeg har laget i 2012, så var valget egentlig overraskende enkelt. Strikkejakken Searing har blitt brukt mer enn sin andel i forhold til de andre 8 strikkejakkene som er blitt produsert i løpet av året. Litt vanskeligere var det å plukke ut favorittkjolen, (blant 13), for det er flere som har blitt gjenstand for gjenbruk. Likevel var det kanskje kjolen med 60-talls snittet som jeg følte meg finest i? Kanskje ikke helt overraskende at nettopp disse to ble flittig brukt sammen.

2012 favorittene.
Flere har kommentert at jeg antageligvis har et mer enn velfylt klesskap, noe jeg må gi dem rett i.  - Spesielt når jeg ser denne listen. Jeg kan samtidig berolige de samme med at min hang til å kjøpe ferdig konfeksjons-sydde klær er så godt som nesten ikke eksisterende. (Sko medregnes ikke i dette regnskapet). Jeg går derimot gjerne i butikker og kikker, henter inspirasjon og ideer til egne kreasjoner. Som regel så ender jeg opp med å studere sømmer og stoffkvaliteter, før jeg bestemmer meg for at jeg kan gjøre det like bra/ bedre og billigere selv. Det er likevel 2 kjøp i 2012 som jeg har lyst til å dele med dere som de beste investeringene jeg har gjort på lenge:
Bildet er lånt fra ilse jacobsen.dk

  • En regnkåpe (softshell) fra Ilse Jacobsen. Norsk sommer og høst er preget av mye nedbør, og ugjestmilde temperaturer. En fleece på innsiden av kåpen gjør at jeg holder meg varm selv om det er ruskete på utsiden. Med 2 km gangvei til toget om morgenen kan det holde hardt å holde seg tørr hele veien frem. Dette ser ut til å være løsningen på det problemet. Kåpen ble brukt mer eller mindre non-stop fra august til november i 2012. 
Bildet er lånt fra: madeinnorwaynow.no
  • Nordic grip, brodder. Ok, jeg vet at jeg har hevdet frem til nå at brodder er for gamlinger. Mulig det er det siste året som har gjort at jeg tippet over på "feil side", ellers så holder jeg en knapp på at det er den vonde ryggen som gjør at jeg har blitt ekstra redd for å falle. Små, smarte, lette å ta av og på, og alltid på plass i vesken i en liten boks. 

Ønsker for det nye året
En av de tingene jeg har fått med meg på veien de siste årene, er hvor viktig det er å ha en klar formening om hva man egentlig ønsker å bruke tiden sin på, og prioritere deretter. Det er mye lettere å takke nei eller velge bort ting når man vet hvilken vei man ønsker  å gå.

Jeg fikk en aha-opplevelse for et par år siden, hvor jeg viste husbonden en liste over ting jeg hadde lyst til å gjøre, men ikke fikk til. Hans svar på listen var: "hvorfor i all verden gjør du ikke dette, hva stopper deg?" Svaret var like enkelt som ubehagelig; det var kun jeg selv som satte begrensninger for meg selv.

Skulle jeg likevel gå inn i 2013 med noen ønsker for året måtte det være mer fritid. Og skulle jeg få lov til å ønske meg noe mer, som matmor til en liten stakkar som gjemmer seg under sofaen store deler av romjulen, så måtte det være et forbud oppskytning av rakettene før nyttårsaften kl 24.00!

Jeg ønsker alle mine lesere i Bloggland et riktig godt nytt og kreativt år, og takker dere for hyggelig følge i 2012 og for alle de hyggelige hilsenene dere har lagt igjen hos meg. Så håper jeg vi høres veldig snart igjen.