11. november 2012

Det gjelder å ikke gi opp

For å gjenta meg selv fra forrige innlegg så holdt det hardt å ikke gi opp hele prosjektet. Etter å ha kommet hjem fredag kveld etter en lærerik, spennende men veldig travel uke, så satt det langt inne å skulle gyve løs på noe jeg var høyst usikker på om jeg kom til å bli fornøyd med. Samtidig hadde jeg i løpet av uken fått en påminnelse om at noen ganger man feile flere ganger før man lykkes, og at det man får med seg på veien av ny kunnskap på ingen måte er bortkastet.
Ulljakken, endelig ferdig. Hvem hadde trodd det?
Jeg kunne derfor i morges ganske fornøyd konstatere at regnet høljet ned, noe som kvalifiserte til inneaktiviteter med god samvittighet. Så mellom økter av klesvask, kakebaking (det er visst farsdag) og forberedelse til middag, har timene blitt tilbragt i syrommet i så dyp konsentrasjon det er mulig å få til når man multitasker.
Det samme lyse foret ble valgt i jakken som i skjørtet.
Etter å ha satt inn foret begynte jeg å se hvor problemet til kragen lå. Jeg ville nesten sagt at det var en feil på en av delene i mønsteret, selv om jeg heller ikke får det til å stemme. Løsningen lå i pressing av kragen om og om igjen, helt til jeg syntes at den lå som den skulle.
Mye tilpasning måtte til før den satt pent i ryggen. 
Det største problemet var likevel passformen i jakken. I følge bildet skulle det være en kroppsnær modell, men den var alt annet enn kroppsnær når jeg hadde satt den sammen første gangen. Heller vid vil jeg nå hevde, noe som jeg hverken syntes passet til skjørtet, eller til meg. Får jeg for vide overdeler ser jeg rett og slett firkantet ut! Løsningen ble å sy inn jakken i stort sett alle sømmene.
Et belte i livet fikk også frem fargen i stripene. 
Om jeg hadde hatt mye stoff å "leke med" hadde jeg muligens selv trodd at jeg hadde klippet et for generøst sommonn, men saken var den at jeg hadde knapt med stoff, noe som medførte at jeg blant annet hadde måttet korte ned modellen med 5 cm for å få nok stoff til jakken. Så generøs klipp til sommonn var altså ikke forklaringen på den tilsynelatende romslige modellen. Den andre endringen jeg gjorde på modellen i forhold til mønsteret var å gjøre ermene litt videre på toppen for å få en litt rundere topp på ermene. Dette synes egentlig best ved at det er noen få rynker på toppen, en liten feminin detalj når jakken ble såpass kort som den ble.
En liten rynk øverst på ermet for å gjøre ermekuppelen litt rundere. 
Resultatet
Jeg skal kanskje ikke klage så altfor mye, men tror ikke at jeg kommer til å bruke dette jakkemønsteret flere ganger. Det var behov for litt for mange justeringer før jeg fikk den til å sitte bra, til at jeg ønsker å gå på den jobben en gang til. Jeg synes jeg fikk til kragen til slutt, og er egentlig mest fornøyd med at jeg ikke ga opp underveis, selv om det til tider holdt hardt.
En drakt i 100 % ull til 40 kr pr m, er i alle fall  ikke den verste investeringen man kan gjøre.
Et brunt skinnbelte i livet syntes jeg fikk tatt opp den mørkebrune stripen i stoffet på en fin måte, samtidig som det var med på å forsterke det feminine snittet i drakten. Så gjenstår det egentlig bare å se om drakten blir hengende i skapet, eller om det blir en av høstens favoritter.

Sem-vannet i Asker
Resten av uken
Et lett dekke av snø kom og overrasket oss i løpet av uken, noe som var en hyggelig opplevelse da jeg tilbragte den sammen med kolleger som aldri hadde opplevd snø før, som straks benyttet anledningen til å kaste sitt livs første snøball. For selv om uken besto av tett program fra tidlig morgen til sent på kvelden, og hvor timene i mellom ble benyttet til jobbing, så har det også vært en uke preget av positivt påfyll.
Jeg følger med, det er bare sånn mine notisbøker alltid har pleid å se ut tidligere. 
Nå kan man kanskje lure på hva temaet var når man kikker i notisboken min etter notatene fra kurset. Tegnegleden er heldigvis på vei tilbake, så mellom leksjoner i budsjettering og likviditet ble det også noen andre skriblerier. Nå skal det sies til mitt forsvar at jeg er en av dem som lærer best når jeg har noe i hendene. Jeg tegnet og strikket meg gjennom både ungdomskole og videregående-skole med gode resultater. Det har noe med at når hendene arbeider så jobber underbevisstheten desto bedre.

Ingen tid til strikking når man mister den faste strikke-tiden på toget. 
Tid til strikking kan det knapt sies å ha vært. Opp tidlig og sent i seng, så strikketøyet fikk som jeg "fryktet" ligge helt i fred, og først tatt frem lørdag kveld. Erfaringene fra kasjmirgarnet er fortsatt positive, garnet er så mykt at man nesten blir sittende å stryke over garnnøstene, selv om det er en utfordring at det ryker lett. Som når for eksempel bikkja ligger på garnet ditt og du drar til, så tåler det altså ikke mer før det ryker. Ingen kommentarer om at bikkja er en smule rund ....
Tid for meditasjon i naturskjønne omgivelser?
Jeg holder fast ved at innstilling gjør det meste enten man ønsker å oppnå noe, eller at det handler om å ha det bra i hverdagen. (Nesten) daglige øvelser på yogamatten ser ut til å ta bort de mest akutte smertene fra ryggen, noe som gjør meg optimistisk i forhold til at dette kommer til å ordne seg. God planlegging og (beinhard) prioritering frigjør tid til de aktivitetene som gir energi, samtidig som jeg er blitt mer bevisst på hva som tapper energi eller gir glede. Først og fremst så handler det vel om å være kaptein i eget liv og bestemme seg for at sånn ønsker jeg å ha det, og sette kursen mot det. For alt ordner seg for kjekke jenter har jeg hørt, og det er jeg jo. :)

Faktaboks
Design: Burda 7135
Materialer: 100 % ull og forstoff
Fra lager: Nei og ja
Forbruk: Skjørt og jakke 1,85 m ullstoff, ca 1,5 m forstoff
Tilbehør: 3 knapper, skulderputer, vliselin
Farge: brunlig med ruter i lyse og mørke gyldne striper
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Størrelse: 36

15 kommentarer:

 1. Så gøy at du fikk det til, det lønner seg å ikke gi opp, det er sant! Og ferdig med å lære blir man hvis aldri (heldigvis). Håper du begynner å bruke jakken med en gang, for blir den først hengende i skapet er det gjort. Og jakken/settet er alt for fint til det! Men enig med deg i at mønster man ikke er 100% fornøyd med er det ikke verdt å bruke om igjen. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Det viktigste er å være frisk, det er sikkert og vist. Nå er jeg i fysisk god form igjen, må bare prioritere trening igjen. Jeg liker å trene, men det er ikke så lett å prioritere alltid. Fint å høre at ryggen bedrer seg!

  SvarSlett
 2. Nej altså, tænk at det lykkedes - men det lyder også til, at det holdt hårdt - godt du ikke gav op, for det er blevet en meget smuk jakke, ja et fint sæt er det jo :-) Bæltet er i den grad prikken over i´et :-)

  Så sjovt at se i din notesbog - jeg er sikker på, du får en masse ud af at lytte til interessante emner, medens dine hænder tegner deres helt eget univers - det er vigtigt at kende sig selv og vide, hvordan man lærer bedst muligt. Jeg tror, der efterhånden er en bredere forståelse af, at vi mennesker lærer på forskellig vis - det håber, jeg i hvert fald. Ser frem til næste indlæg fra syrummet :-)

  SvarSlett
 3. Godt at du ikke gave op - for resultatet er så flot! Imponerende som du holdt ved, og med et fantastisk resultat til følge :-)

  Jeg har taget mig sammen og klippet mønster og stof til en kjole i dag. Nu skal jeg så til at sy. Håber det går godt. Jeg er ret rusten efterhånden. Det er sjældent at jeg syr. Men - Håbet er lysegrønt :-)

  Ha en rigtig god arbejdsuge :-)

  SvarSlett
 4. Så bra at du ikke gav opp. Drakten ble veldig fin, og det gjorde seg virkelig med det brune skinnbelte, kjempefint.

  SvarSlett
 5. Først: Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Grunnen til at jeg er så engasjert i premature er fordi vi selv har hatt en prematur sønn. Heldigvis er han en frisk 23-åring nå:)
  Du har en stooooor posjon tålmodighet som jeg ikke kunne fatte at noen kunne ha! Drakten ble lekker, men jeg forstår godt at du velger annet mønster neste gang.

  SvarSlett
 6. Congratulations on not giving up! The suit looks so nice with the belt!
  Thanks for your comment on my blog. My sweater was loosely knitted with lace yarn and needles no. 4, so it is warm, but not too warm for me.

  SvarSlett
 7. Så irriterende når mønsteret er sånn passe..... Men du klarte det så bra - og beltet gjorde drakten helt spesiell!!!! Liker så godt teningen din - den er jo midt i blinken på et sånt kurs.... Og selvsagt ordner deg seg!!!!

  SvarSlett
 8. Gratulerer så mye med ferdig prosjekt :-) Helt rett å klappe seg selv på skuldra for ikke å ha gitt opp :-D Notatblokka di var herlig, og helt etter min smak ;-) Så godt at det ser ut til å gå seg til med ryggen din :-))

  Her kommer nok uka til å gå med til lesing - jeg får utlevert eksamen på fredagen, og jeg er ikke helt i rute med lesinga mi.

  Ha ei flott uke, Helle - klem Siv

  SvarSlett
 9. Alt ordner seg for snille piker.. Sånn er det bare ;o)

  SvarSlett
 10. Uansett mønster eller ikke, du fikk det til denne gangen også!!
  Du behersker blyantstreken også, så du har mye du skal og bør gjøre:))
  Ha ei god uke, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 11. Hvor er det irriterende når mønsteret passer så dårligt. Godt at du er så dygtig at du selv kan ændre det, så det passer dig bedre. Ikke alle kan det.
  Resultatet er som altid superflot, kraven sidder så vidt jeg kan se helt perfekt og det brune bælte er prikken over i'et - Din trøje ser altså også lækker og meget blød ud. Den bliver superflot.

  SvarSlett
 12. wow - det må vel være lønn for strevet! Den ble kjempelekker! Og så bra at yogaen rydder opp i ryggen :)

  SvarSlett
 13. Love the suit! Good for you for not giving up. Thanks for stopping by my blog and for the lovely comment. Looking forward to reading and seeing more from your blog. :)

  SvarSlett
 14. Det ble en fantastisk flott drakt, så flink du er. Enig i at noen mønster er merkelige i fasong, når ingenting stemmer med fakta er det surt. De beste mønstrene jeg har sydd etter er Vogue, men jeg vet ikke om de er å få tak i lenger.
  Uansett, du klarer jo å få det til og denne lekre drakten må du bruke :)

  SvarSlett
 15. Veldig lekkert med horisontale ruter i jakka og diagonale i skjørtet - og da faller jo stoffet så flott i skjørtet også.

  Bruker du alle klærne du skaper? De blir ikke hengende og kjede seg i skapet ditt? ;)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.