15. september 2012

Searing for andre gang

Searing var en av mine favoritter fra Indogo, hvor jeg både likte modell, mønsteret og fasong. Når modellen i tillegg var enkel å strikke, selv på toget, var det ganske naturlig at det kunne bli mer enn en Searing. Dette til tross for at jeg egentlig ikke pleier å strikke samme modell flere ganger. Fra heftet Indigo har jeg imidlertid gjort unntak fra dette ved å både nå strikke Searing og Plenty flere ganger. Og det er absolutt ikke sikkert at det er siste gang at jeg har noen av dem på pinnene.
Searing, denne gang strikket i cashsoft.dk.
Nå skal det sies at jeg egentlig hadde planer om å strikke Eirin (for andre gang), men oppdaget at jeg ikke hadde nok garn til denne modellen. Jeg hadde tatt med meg det meste av det de hadde i denne fargen, når jeg gikk til innkjøp av dette sammen med de brune og rutede stoffene. Da hadde jeg allerede blandet 2 innfargninger i håp om å få nok til et prosjekt. Likevel så var det altså ikke nok. Ønsket om en naturhvit/ kremfarget cardigan var imidlertid fortsatt like sterkt, hvor Searing var det neste naturlige alternativet, (selv om jeg hadde innkjøpt et annet garn til Searing i Amsterdam, som fortsatt står på ventelisten).
Siste hånd på verket. I bakgrunnen skimtes et pågående prosjekt. 
Jeg strikket først de nederste stykkene på bolen i den andre innfargnigen, men forsto ganske raskt at her var det bare å krysse fingrene for liten fargeforskjell om jeg ikke skulle gå tom for garn. Den største utfordringene var egentlig å holde styr på at jeg måtte gå opp en størrele i maskeantall når jeg strikket modellen, samtidig som jeg skulle forholde meg til målene til en annen størrelse. Denne gangen var det ikke togstrikk som sto for forviklingene, men heller feberen jeg slet med som forårsaket forvirringen og resulterte i noen opprekk.
Mønsteret er både enkelt og dekorativt .
Resultatet
Alt i alt har det egentlig vært et prosjekt uten de store komplikasjonene, og mer preget av kos da mønsteret er både enkelt og morsomt å strikke. Sånn sett en grei tidtrøyte når jeg først hadde et ufrivillig opphold på sofaen. Jeg er mer spent på hvordan garnet kommer til å holde seg da det er en blandingskvalitet. Sånn sett har jeg satt min lit til at siden det er Rowan garn så kommer jeg ikke til å bli skuffet. Jakken er forøvrig allerede tatt i bruk, så fornøyd med resultatet må jeg jo være.
Skjørtet har nå fått selskap av jakken. Begge er allerede tatt i bruk. 
Tid for mimring
Det er det virkelig tid for i kveld når jeg skal på gjenforenings-fest med de jeg gikk sammen med fra 1-9 ende klasse. Ut fra det lille jeg har fått sjekket ut virker det som om det har gått bra med de aller fleste av oss. 19 av 24 har meldt sin ankomst i kveld, og det er ikke fritt for at jeg er litt spent med tanke på at det er 30 år siden sist. Noe av det jeg kanskje synes er "interessant" er at mange av oss, som alle er født og oppvokst i Oslo, har valgt å bosette oss rett utenfor Oslo. For min/vår del var det boligprisene som var det avgjørende når vi valgte bosted for 22 år siden, hvor planen (min) var at vi skulle flytte tilbake til Oslo bare jeg ble ferdig med studiene.
Røtter har også drueplantene slått. knappe 50 cm før sommeren begynte. Nå rekker den like opp til taket.
Istedet for studier ble det 2 barn i rask rekkefølge, og hvor vi likevel endte med å bli boende 2 km fra Oslo-grensen. Studiene kom senere, men selv om jeg føler tilknytning til området vi nå har bodd i 22 år må jeg innrømme at jeg fortsatt kommer hjem hver gang jeg reiser inn til Oslo. Det kalles vel røtter.  
Her skal man holde hodet kaldt om man lider av garnavhengighet.
Ny-åpning og utallige fristelser
Det kan det trygt kalles hos Lillestrøm sysenter om dagen. De har i løpet av de siste månedene utvidet og mer enn fordoblet butikkens arealer. Mens butikken tidligere var preget av mye stabling og trange passasjer er det nå blitt lyst, luftig og mye bedre oversikt. De har i tillegg utvidet både sortimentet av stoffer innen quilting, gardiner og litt bekledning. Når det gjelder bekledning var de veldig gode fra før, men det kunne være vanskelig å finne frem på grunn av den begrensede plassen. Utvalget av garn er blant annet utvidet med nesten hele sortiment fra Rowan, noe som betyr mindre netthandel for min del. Selv om Rowan-garnet er billigere i USA blir ikke differansen så stor når man legger til porto og toll.
Det ryddes og fylles fortsatt på etter beste evne om dagen. Den 27 september skal det være klart.
Det kommer til å holdes sykurs og mulighet for servering av kaffe i de samme lokalene, noe jeg ser frem til. Kanskje mest muligheten til å ta meg en kaffe mens jeg forsøker å få inspirasjonen ned på papiret. Jeg har tegnet mer enn en modell her hvor jeg har fått hjelp til både stoffberegning og forslag til materialer.
Et lite utsnitt fra bekledningsdelen. 
Torsdag 27. september, kl 9.00 -21.00 braker det altså løs med ny-åpning av butikken. Faste kunder er blitt spurt om de kan bistå med plagg de har sydd med materialer fra butikken til moteshowet som skal gå fra kl 19.00. Butikken stiller med modeller, eller så er vi blitt forespurt om vi kanskje har lyst til å forsøke oss som modeller selv. Vi får nå se på akkurat det, men kvelden og anledningen er allerede plottet inn i kalenderen. Og ett og annet plagg skal jeg vel kunne klare lete frem for også denne anledningen.


Faktaboks
Design: Searing fra Indigo
Materialer: Cashsoft.dk fra Rowan | 57 % merino | 33 % akryl | 10 % kasjmir
Fra lager: nei
Mengde: 450 g/ 1035 m
Farge: kremhvit | 500
Kjøpt hos: Oslo sømsenter
Tilbehør: 7 knapper
Størrelse: S
Pinner: 3,5 mm og 4 mm

11 kommentarer:

 1. Den er meget smuk din Searing og fin sammen med nederdelen.
  Fin garnbutik, men ikke for garn alkoholikere uden ryggrad.

  SvarSlett
 2. Du er vel ute og feirer i skrivende stund i et lekkert antrekk:)
  Nydelig jakke!
  Godtebutikk på Lillestrøm, ser jeg, og du finner nok noe flott å vise fram.
  Kos dæ masse i kveld!
  Nyt helga videre, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Hvor er den flot! meget fint mønster.
  Og sikke farver i den garnafdeling, jeg bliver helt "lækkersulten". Det er ren slik for en garnentusiast.

  SvarSlett
 4. Jakken ble nydelig! Og så fin du er i ditt nye antrekk!
  Du er heldig som har noen ordentlige stoffbutikker i nærheten. Her er eneste alternativ stoff og stil. Ellers er det faktisk ganske mange sybutikker her på sørlandet, men utvalget av bekledningsstoffer er jo helt tragisk.
  Klart du må være modell selv, du er jo så flott Helle!

  SvarSlett
 5. Searing er en dejlig model, der sagtens kan gentages. Den er fin i den råhvide farve. Sikken en dejlig garn/stof-butik, der kunne man garanteret tilbringe timer:-)

  SvarSlett
 6. Utrolig flott - og du kler modellen veldig godt. Selv om du ikke bor i Oslo har du jo alt du trenger i nærheten. Jeg savner det masse - ALT for langt til sentrale strøk herfra.....

  SvarSlett
 7. Veldig fin cardigan :-) Jeg liker også godt å strikke hullmønster, for da er det så lett å se at arbeidet vokser ;-)

  Regner med at du kosa deg på gjenforeningsfest :-D

  Spennende butikk - jeg vet hvor jeg skal innom om jeg er i nærheten av Lillestrøm i alle fall ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 8. Vakker jakke! Skjønner godt at du strikker den igjen, for passformen ser veldig god ut. Skulle nok hatt et kurs hos deg i montering av ermer, for jeg skygger unna oppskrifter med isydde ermer og da går jeg jo glipp av noe ser jeg.

  Jeg tror faktisk at utvalget av sentrale garn- og stoffbutikker er vel så bra i Lillestrøm som i Oslo, så bare av den grunn er det en fordel å bo utenfor byen. :)

  Håper det var en morsom gjenforeningsfest. Det var nok ikke antrekket det stod på tenker jeg. :)

  SvarSlett
 9. Lekker jakke! En sånn hvit jakke står på lista mi også, men der står det mye annet rart også... Er dessverre opptatt på torsdag (selvfølgelig - jeg har omtrent fire avtaler i måneden, og da må jo to ting skje samme dag?), ellers skulle jeg tatt turen til Lillestrøm!

  SvarSlett
 10. Så herlig jakke. :)


  Jeg har et blogglotteri på gang så smett innom og trekk noen lodd da vel :)

  SvarSlett
 11. knallfin jakke, og så fin du er i nytt antrekk :)

  Litt av en snopebutikk...tror jeg må dra på langtur en dag ;)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.