28. september 2012

Moteshow i Lillestrøm

Uken har ikke vært uten forventninger til moteshow med påfølgende modelldebut. Nå vil noen hevde at det er litt i seneste laget å debutere som modell, og planen var i utgangspunktet å nyte moteshowet i kulissene slik andre designere gjør det, mens designerspiren gikk catwalken alene.
Mor og datter på catwalken i Lillestrøm i mors kreasjoner.
Etter å ha fortalt Pippi-søstrene i helgen om mine planer for uken ble jeg møtt med forbauselse over at jeg ikke grep sjansen til å ha det litt moro. Og etter å ha blitt peppet på Pippi-kurset, hvor jeg fikk påfyll av både mot og inspirasjon i kjent Pippi-stil, var jeg ikke lenger like vanskelig å be når jeg igjen ble spurt om hvorfor jeg i all verden ikke gikk selv.
Kategori ullkjoler/ hverdagsklær
Spørsmålet kom sent søndag kveld, som ble brukt til å finne frem mulige antrekk for visningen. Etter litt leting hadde vi funnet frem til 6 antrekk som kunne passe til kategoriene hverdag og selskap. Så når spørsmålet kom om hvorfor jeg selv ikke kunne gå: Det hadde da vært morsomt med en mor og datter visning? 
Siste kategori i selskapstøy
Vel, så tenkte jeg s.. heller, de skal jo ha andre voksne modeller, så hvorfor skulle ikke jeg også kunne gå på catwalken? Vi snakker tross alt om å gå modell på Sømsentret i Lillestrøm, ikke på catwalken i Milano! Onsdag kveld ble følgelig benyttet for en siste sjekk av antrekk, praktiske detaljer og gjennomgang av rekkefølge for hvordan vi skulle gå. Pippi-påfyll eller ikke, en viss spenning var knyttet til både modelldebut og visning av egne klær i full offentlighet.
For de som fortsatt lurer på hvorfor jeg tilbringer mye tid der, så kan jeg fortelle at dette er bare et lite utvalg..
Alle modellene var en samling med lykkelige amatører, så det hadde neppe gått like glatt uten en liten test-runde for flere enn meg. For torsdag kveld braket det løs! I heseblesende tempo fra jobb, med innstillinger av tog fra NSB som forsmak på kvelden, ble vi sminket og stylet klare for showet.
For de som fortsatt ikke har fått med seg at de har garn. Med 30% rabatt ble det helt umulig å opptre rajonelt.
Ventetiden benyttet designerspiren og jeg klokelig til å sanke garn og stoffer med 30 % rabatt. En skikkelig godtekurv om jeg skal si det selv. (Nå skal det sies at selv med rabatt ble sluttregningen ganske heftig).
En egen avdeling for kostymer. 
Overraskende mange hadde møtt opp til moteshowet, noe som var hyggelig. Det hadde tross alt vært ganske trist å debutere både med egen design og på catwalken til tomme stolrader. Litt fomling ble det, men antageligvis så la vi mer merke til det enn tilskuerne, som var fantastiske og møtte oss med begeistring. Jenny Jensen og Geir Ove Bredesen sto for underholdningen i pausene, mens Jenny gikk catwalk sammen med oss.
En siste runde med alle modellene til slutt, slik seg hør og bør. 
Alt i alt en utrolig morsom erfaring, noe også designerspiren kunne samtykke i. Likevel må jeg si at det jeg kanskje satte mest pris på var at vi var de eneste kundene som viste frem vårt tøy. Resten var i utgangspunktet produsert av de som arbeider på sømsenteret. Det tok jeg som et kompliment, og en inspirasjon til å fortsette med min kreative prosess. Det er tross alt større sjanse for at jeg ender opp med å ha et kreativt yrke på mine eldre dager, enn som modell.

10 kommentarer:

 1. Så moro! Der skulle jeg gjerne vært! Veldig bra at du ble peppet til å gå visning selv. Du er jo så flott og klærne er jo tross alt laget til deg. Veldig bra at du fikk anledning til å vise fram noe av det flotte du har laget. Heia Pippi! :)

  SvarSlett
 2. Så tøff du er, og så moro det må ha vært. Du har jo lagd så mye flott at det var på tide du fikk vist det frem. Jeg var faktisk på tanke om å reise dit en tur for å se, for jeg trenger også å kjøpe noe stoff. Inspirert av deg har jeg tenkt å sy en kåpe, mønster er allerede kjøpt.

  Ha en flott helg.

  SvarSlett
 3. Så utrolig gøy! Morsomt at de arrangerer slike happenings, både fordi det er allright for deg å få vist frem det du lager, og ikke minst utrolig inspirerende for oss andre! Jeg skjønner jo at jeg må ta meg en tur til den butikken, men er redd jeg kommer til å gå helt i stå og få ett akutt anfall av beslutningsvegring når jeg kommer inn der og skal bestemme meg for hva jeg skal kjøpe!

  SvarSlett
 4. Jeg synes du er modig :-) og godt at Pippi søstrene fik dig til at springe ud i det.
  I ser skønne ud - du og din datter.

  - Og kreationer - dem har du da masser af!!!!!!!

  SvarSlett
 5. Fantastisk moro Helle. Og jeg skjønner ikke hvorfor du tvilte på den modelljobben!!!! Du passer perfekt - og alt det flotte du designer skal vises av deg. Hva er galt med hvordan vi kvinner tenker om oss selv??? Det er ihvertfall helt FEIL!!!! Du ser fantastisk ut - alltid!!! God helg!!

  SvarSlett
 6. Så bra at du gjorde dette sammen med datteren din! Må jo virkelig være et minne for livet og en spennende utfordring for å utvide egne grenser. Du er flott, modig og ikke minst veldig veldig dyktig!! Hadde vært utrolig gøy å være tilskuer her. Kunne også godt tenkt meg å handle i denne drømme-butikken!

  SvarSlett
 7. Åh, jeg fikk lyst til å gå bananas i den butikken der :D Så mye fint stoff!!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med debut! En riktig strålende en, ser det ut til :) Og klærne dine er virkelig flotte nok til å vises fram som inspirasjon - skulle gjerne vært der og sett dem live!

  SvarSlett
 9. Det der må være de flotteste modellene jeg noen gang har sett - dere var kjempefine :-) Og så tøff du var som gikk selv :-D

  Ha en fin søndag - klem Siv

  SvarSlett
 10. Så tøff du er! Og så bra at pippijentene fikk overtalt deg :) Inspirerende for de som var så heldig å være der å se, og sikkert utrolig gøy for deg og designerspiren:)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.