22. september 2012

Helt enkelt

Jeg har egentlig ikke sydd så mye i jersey, som jeg tror handler mer om stoffutvalget enn at jeg ikke liker kvaliteten. Spesielt etter at jeg anskaffet en overlock-maskin hadde jeg nesten en forventning om at jeg kom til å sy mye mer i jerseystoffer. Så har ikke skjedd, men du verden så raskt og enkelt det er i forhold til søm i ikke elastiske kvaliteter. Som gjerne også rakner lett…
Helt enkel er også modellen. 
Denne kjolen er som de fleste nå har gjettet sydd i en jersey kvalitet. Det overraskende er at den er sydd i en viskose og polyester blanding. Må innrømme at jeg var mer enn bare litt i tvil før jeg la den med i bunken av brune stoffer fra Oslo sømsenter, som besto av høyst uvanlige materialvalg for undertegnede. Materialene har til tross for dette fått ligge langt fra urørt, hvor det meste allerede er tatt i bruk.
Garnet har blitt til Searing, de rutete stoffene til skjørt og kjole, og nå en ny kjole..
Kjolemønsteret hadde jeg sett på lenge, men ikke funnet stoffet jeg hadde lyst til å sy den i. Mønsteret er laget for et ikke elastisk stoff, men det var relativt enkelt å tilpasse med tanke på passform. Jeg sydde den litt mer inn i livet og midt i ryggen enn det det var lagt opp til. Ermene smalnet jeg også en del, da man ikke trenger like mye stoff til bevegelse i et elastisk stoff.
I følge mønsteret skulle sårkantene være utvendige, mens jeg  syntes rynkene i siden var nok detaljer. 
I følge mønsteret skulle også den ene siden sys slik at sårkantene var utvendige, noe jeg ikke likte og valgte å legge dem inn på vanlig måte. Kjolen er ikke foret, da det i så fall måtte gjøres med et elastisk forstoff noe jeg ikke hadde for hånden. En underkjole vil imidlertid sørge for komfort og at den sitter pent, på samme vis som et innsydd for. Tyngden i stoffet gjør at kjolen faller godt, i tillegg til at stoffet virker stødig i med tanke på at det ikke kommer til å miste fasongen, noe som kan være en utfordring ved billig jersey. Denne var ikke av det rimelige slaget.
Puff på ermene er med på å gjøre modellen litt mer feminin.
Resultatet
Kan jeg si meg fornøyd med. Selv om modellen er kroppsnær så sørger rynkene eller foldene i siden for å kamuflere evtuelle bulker rundt mageområdet. Det må understrekes at jeg ikke har rukket å ta den i bruk ennå, og vet jo egentlig ikke om den holder fasongen, om den føles tett etc. Den rutete kjolen som er i den samme kvaliteten har heldigvis vist seg å være en positiv overraskelse i så måte, så jeg er fortsatt optimistisk.
Innsnitt på tvers i ryggen var en ny teknikk for min del, men syntes å fungere godt til denne modellen.
Pippi-helg
Dette er en helg som virkelig står i Pippis tegn. I kveld møtes de fleste av Pippi-søstrene igjen til middag, etter at det er over et halvt år siden vårt forrige møte. Det er ikke fritt for at jeg er spent på hvordan det har gått med oss siden sist. Flere gjorde nemlig noen ganske radikale valg i løpet av fjoråret etter å ha blitt bevisstgjort en del ting. Det er noe med å bli bevisst på, og dermed tvunget til å forholde seg til det som måtte skurre. Søndag er det endelig tid for kurs og samling igjen, noe jeg har gledet meg til siden i fjor…
Mer å glede seg til
Planleggingen til husbondens og min tur til Roma begynner også å ta form. Hotell er bestilt bare 3 minutter unna Fantana de Trevi, midt i gamlebyen. For i følge en venninne med italiensk samboer er det nettopp i gamlebyen at lokalbefolkningen spiser, så da følger vi nok det rådet. Spesielt siden mat og drikke er en viktig del av det å dra på tur for oss. Nå har jeg (kremt), også lokalisert 2 garnbutikker i nærheten av hotellet, henholdsvis 300 og 900 m unna. Det var selvfølgelig helt tilfeldig at det kom med i reiseplanleggingen, (håper ingen trodde på det), da jeg egentlig ikke har shoppingbudsjett for denne turen.
Fontana de Trevi, en av verdens vakreste fontener. 
Husbonden holder nemlig på med å pusse opp bad nr 2, hvor sparekontoen nå er tommere enn kjøleskapet i slutten av uken. Oppussingen av badet er derimot skikkelig på overtid. Muligheten for et nr 2 bad var en av årsakene til at vi valgte dette huset, med 2 unge voksne som krever mye tid på badet. De dagene hvor alle trenger badet på omtrent samme tid om morgenen er det fortsatt husbonden og jeg som trekker det kortesete strået, og jeg begynner å bli lei av å sminke meg i halvmørket i gangen, når baderomsinnredning til et helt bad står i garasjen på 3 året… Men, i mangel av annen fødselspresang til undertegnede blir det nå altså endelig fart på sakene, med den følge at et eventuelt reise- og shoppingbudsjett har forsvunnet i ”dingser”, fliser og varmekabler til badet. Godt at garn ikke er så dyrt da…


Faktaboks
Design: Burda 7183
Materialer: viskose og polyester-blanding
Fra lager: Nei
Forbruk: 1,2 m jersey
Tilbehør: vliselin til halsåpningen
Farge: Gråbrunt melert
Kjøpt hos: Oslo sømsenter
Størrelse: 36