5. mai 2012

Tar det aldri slutt med brunt?

Nei det gjør visst ikke det i mine prosjekter. Må bare innse det; jeg elsker brunt og jordfarger. Skjønner ikke helt når den forelskelsen kom, tror det må ha vært en gradvis ting. I ungdomstiden var jeg nemlig sortkledd fra topp til tå, bare avbrutt av knallfarger som cerise-rosa i kombinasjon av veldig høyt og stivt hår en gang på 80-tallet. Enkelt ting kunne kanskje med fordel glemmes. 

Cardigan i en ull/ bomullsblanding
Så var det prosjektet jeg har syslet med i det siste. Det har vært et greit togstrikke-prosjekt uten de helt store vanskelighetene. Et forstykke har jeg riktignok måttet strikke om et par ganger, men det var mer et resultat av at jeg har strikket jakken uten mønster. Jakken er strikket i Wool cotton fra Rowan, et garn jeg absolutt kommer til å strikke med flere ganger. Det har vært et behagelig garn å arbeide med, og plagget blir som følge av ullblandingen lett til å være et «bomulls» plagg, og et godt helårsplagg. Jeg strevde litt med å holde den strikkefastheten jeg hadde beregnet uten at det kan tillegges egenskaper ved garnet, men heller strikker'n.
Puff-ermene var utgangspunktet for modellen.
Fargen heter coffee rich, og er mørkebrun med mye rødt i brunfargen. Det var i grunnen den eneste nedturen med garnet som ble bestilt via yarn.com. Jeg sier nedtur fordi det gjør brunfargen vanskeligere å kombinere med andre brunfarger i min garderobe, enn om det hadde vært litt mer gult i den. I og med at en mørkebrun kortermet cardigan i bomull har stått på ønskelisten lenge, hadde det selvfølgelig vært ønskelig at den skulle kunne kombineres med mer enn det den kan nå. 
Heldigvis passer den til noe i garderoben.
Mønsteret hadde jeg i hodet, hvor utgangspunktet var at jeg ønsket en kortermet cardigan med puffermer. Jeg ønsket en feminin modell, noe det ble. Jeg ser at den hadde blitt mye mer feminin dersom jeg hadde strikket den samme modellen i en pastellfarge. Jeg er egentlig veldig glad i pasteller, selv om det ikke ser sånn ut på denne bloggen. Jeg assosierer pasteller med; ro, skjønnhet, sarthet og noe delikat. Nesten som man ville beskrevet en vakker rose? Egenskaper de fleste av oss gjerne ville assosiert oss med. Dessverre får de fleste pasteller meg til å se gråblek og gusten ut, og får meg til og føle meg alt annet enn vakker, sart eller delikat. Sånn er nå en gang situasjonen og fargevalgene for mine prosjekter styres følgelig av det. Brunt og atter brunt..
Hullmønsteret var et resultat av at jeg syntes det var kjedelig å strikke bare glattstrikk. 
En av ulempene med å strikke uten mønster er at resultatet ikke er gitt på forhånd, men blir til underveis. Selv om jeg har strikket litt før og vet sånn nogen lunde hvor mye som må tas inn og ut for å få en innsvingning klarer jeg ikke alltid å se for meg hvordan ermer og halsfellinger kommer til å fungere. I dette tilfellet hadde jeg sett for meg en mye rundere halsringning, hvor jeg burde ha felt av mer mot skuldrene. Jeg orket dog ikke å rekke opp forstykkene når de først var strikket og sydd sammen over skuldrene, og tenkte at jeg sikkert kunne dra halsen litt utover når jeg satte på ermene. Feil! Da skulle jeg ha strikket helt andre ermer, uten puff! Nå var puffen utgangspunktet for hele ideen og for å gjøre modellen mer feminin, så noen kompromisser må inngås. Sprette opp og strikke armene på ny, eller sprette opp og strikke forstykker og hals på ny? Har ennå ikke bestemt meg… Er redd den kan bli liggende en stund for jeg har allerede begynt på neste prosjekt. 
Neste strikkeprosjekt i farger med en smak av sommer.

Kommer sommeren?
Vi venter nå bare på sommeren etter at vi diskuterte oss frem til å investere i en Hammock i hagen fremfor henger-feste til bilen. Etter at vi fikk en smak av sommer forrige helg med temperaturer langt opp på 20-tallet, var det lett at det gikk litt varmt med hageplanleggingen. Når jeg våknet opp til snø i hagen i dag morges, lurte jeg på om husbondens forslag om henger-feste til bilen ikke hadde vært så dumt likevel. Enn så lenge får man bare kle på seg, for jeg har argumentert heftig for at den er perfekt for både kos og avslapning (strikketøy). Og strikketøy har jeg som kjent flust med. :)

Akkurat her har jeg store planer om å tilbringe store deler av sommeren.
Ikke så lett å legge merke til, men jeg har på både ullsokker og ulljakke.
Faktaboks
Design: eget
Materialer: Rowan wool cotton / 50% merino ull og 50 % bomull
Fra lager: tja
Forbruk: 350g / 791m
Farge: Coffee Rich 956
Kjøpt hos: yarn.com
Tilbehør: 9 knapper
Størrelse: S

10 kommentarer:

 1. Man kan ikke ha for mye av noe godt, og du er jo veldig fin i brunt ;) Jakken ble knallfin, stilig med puffarmer og så passer den så godt til kjolen din :)

  Håper du får mange herlige sommerdager og kvelder i Hammocken :D

  SvarSlett
 2. Synes jakken er kjempefin akkurat slik den er!!! Ville ikke rørt den hvis jeg var deg, bare tatt med meg erfaringen - man lærer etterhvert, og det er det som er så gøy!

  SvarSlett
 3. Den koselige kommentaren din gjorde at jeg husket på at jeg skuille sende deg en melding med shoppingtips ;)

  I amsterdam fant jeg bare en butikk, A.BOEKEN, på http://www.aboeken.nl/ kan du se bilder og lese litt om dem -og finne adresse og åpningstider. Denne butikken er fylt til randen, og føles litt som en labyrint -etter hvert som du går åpner det seg rom på rom med stoffer, blonder og bånd. Her kjøpte jeg bare bånd, blonder og nåler og prisen på dette var ca halv pris av norsk pris. Stoffene turte jeg ikke se så mye på der siden jeg allerede hadde brent av alt for mye penger i rotterdam ;)

  I rotterdam (40 min med hurtigtoget fra amsterdam)finner du Schröder mode (schrodermodestoffen.nl)Det var her jeg kjøpte alle stoffene mine. Litt under halv norsk pris og stort utvalgt. Stor og oversiktlig butikk.

  Ellers vet jeg at det er noe som heter www.stoffenbeurs.nl. Tror det er et slags marked.. Kanskje du er heldig å treffe på den dagen de er i amsterdam.

  Gleder meg til å høre om turen, og se alle skattene du kommer hjem med :)

  SvarSlett
 4. Imponerende at sånne plagg kan finnes inne i ditt hode!!! Veldig fin jakke - tenker du kler den veldig godt. Du er utrolig flink!!!

  SvarSlett
 5. Nei, det tar aldri slutt! Brunt er fint ;o)Angående kort genser:selve bolen er helt fin, det er armene du kanskje bør gjøre noe med. Kanskje litt for store og vide til den smale modellen? Men regner med at du gjør som mæ, tenker litt over saken, og vips så er løsninga der! Ha ei fortsatt fin helg, her skinner sola, bare 12 dg igjen til midnattsol, så har vi lyst hele døgnet. Blir ikke helt mørkt nå heller, men sola er under synsranden vel en time i natt ;o)

  SvarSlett
 6. Så flink du er!
  Jeg elsker brunt, jeg også.....og jordfarger...
  Ha en fin dag!
  Klem, M

  SvarSlett
 7. Den hængekøje-sofa ser fantastisk ud, men jeg forstår ikke, hvordan i alverden du får tid til at sidde i den, for medens jeg har været væk herfra har du syet en smuk sommerkjole og strikket to vidunderlige små cardigans - Kim Hargreaves har så mange velsiddende modeller.
  Dertil kommer, at du selv ser absolut strålende ud - det må være al den Pippi-energi :-)
  Ha´ en rigtig god weekend :-)

  SvarSlett
 8. Du er bare utrolig, for en super jakke du har strikket sånn "ut av det blå". Nydelig.

  SvarSlett
 9. Det er en vældig sød og fin lille sommercardigan. Hvor er mønstret fra ? Jeg bliver helt forpustet når jeg læser dine blogindlæg:-) Ikke nok med at du arbejder mange timer hver uge, men du sprøjter det ene smukke sæt efter det andet ud. Jeg tror at jeg må have lidt af din Pippi-energi:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Irene,

   Tusen takk for dine søte ord. Det føles nemlig ikke slik, at jeg verken har den energi jeg ønsker, eller den tid jeg ønsker til kreative aktiviteter. Men det er jo en gang slik at desto travlere man er desto "strengere" må man prioritere tiden sin.

   Når det gjelder denne brune sommer-cardigan er den et resultat av en idé som jeg videreutviklet etterhvert som jeg strikket. Noe mønster finnes med andre ord dessverre ikke. Kort fortalt er det hullmønster på bolen, mens jeg på ermene nesten doblet maskeantallet etter kanten. På toppen av ermene felte jeg masker sammen 3 og 3 for å få en rynkeeffekt. Jeg vet ikke om det var til noe hjelp?
   /H

   Slett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.