4. februar 2012

Silke og ull på pinnene

Toppen er strikket i den reneste silke og ull og intet mindre enn overraskende rask å strikke, til tross for at den er strikket på p 3. Toppen var opprinnelig planlagt uten den høye halsen, men den kom som et naturlig følge etter hvert som jeg arbeidet meg oppover. Toppen er strikket uten mønster, noe som kanskje har vært det mest overraskende ved dette arbeidet, nemlig at det har vært så få utfordringer underveis! Vanligvis pleier jeg å støte på en mengde utfordringer når jeg strikker uten oppskrift, eller skal omregne en oppskrift til et annet garn og pinnetykkelse.
Deilig og myk kvalitet i silke og ull.
Garnet er mørkebrunt i fargen med litt tykkere spetter i brunt og naturhvitt. Jeg vurderte å strikke et flettemønster i genseren, men har liggende et halvferdig prosjekt fra BC garn med flettemønster hvor nettopp effekten av spettene ble borte. Tvert i mot kan kombinasjonen av fletter og spetter virke litt rotete, fremfor at man får frem det fine spillet i garnet. Modellen som ble valgt ble derfor helt enkel og innsvinget. På tegnebrettet hadde jeg planlagt en kort modell med raglanfelling og rund hals. Resultatet ble en noe lengre genser enn først planlagt, men kom til som en følge av at jeg ønsket en tydelig innsvingt modell. Den endelige lengden gjorde også at genseren ble lang nok til at den også kunne benyttes til mer enn bare skjørtet med høyt liv, men også til buksen som jeg sydde i forrige uke.
Toppen fungerer fint som tilbehør til silkeskjørtet.
Det har med andre ord ikke vært noen store utfordringer i forhold til verken passform eller andre ting. Det eneste jeg er litt spent på, er hvordan genseren kommer til å holde fasongen ved vask og bruk. Garnet består av 60 % silke og 40 % ull. Silken gir dermed garnet en blank finish, samtidig som det har en litt større smidighet enn om det hadde vært et rent silkegarn. Rene silkegarn kan av og til føles litt harde eller trege å strikke med. Skulle jeg likevel ha mulighet til å gjøre endringer på garnet ville jeg nok valgt å øke ullmengden til 60 %, for å øke smidigheten i garnet ytterligere, da det fortsatt kunne oppleves litt lite fleksibelt.

Toppen passet fint til buksene også, beltet med
dusker fra skjørtet har blitt pynt på genseren.
Merkelapper
Jeg har fått en påminnelse om at jeg til tross for travle perioder og det jeg selv har opplevd som laber produksjon, likevel har vært ganske produktiv i 2011. Jeg holder nemlig på å gå tom for merkelapper jeg setter i det jeg lager. Jeg begynte i fjor en gang å merke det meste av det jeg lager, da det på sett og vis ble litt mer seriøst, uten at jeg helt kan forklare hvorfor.   

Merkelappene har fått bein å gå på i 2011, til tross for til tider laber produksjon.
Shopping(stopp)
Bortsett fra at jeg snart planlegger en ny bestilling av merkelapper så har jeg kommet meg gjennom 4 ukers shoppingstopp uten sprekk, noe jeg er ganske stolt av. Det har faktisk vært gøy å gå på oppdagelsesferd i eget stoff/ garnlager og finne frem til glemte skatter. Jeg kan ikke annet enn å konstatere at det finnes mye spennende på syrommet som kan rekke til en mengde prosjekter over lang tid. Det forhindrer likevel ikke at designerspiren og jeg kommer til å gå litt bananas med kredittkortet når vi først har både lov og mulighet på vår planlagte jentetur i mars. Det er tross alt denne turen som har vært årsak og motivasjon for denne øvelsen.. .. Så får vi se om vi kan forstette med de gode vanene når vi er vel hjemme igjen. Inntil da tar vi en dag av gangen. J

Både syskrin og syrom med lager kan romme mange skatter.
Faktaboks:
Design: egen
Materialer: Sarah Tweed fra BC garn, 50g/ ca 175m
Fra lager: nei
Forbruk: 200 g/ 700 m
Farge: brun F st25
Kjøpt hos: Sommerfuglen i København
Tilbehør: Ingen
Størrelse: small/ 36


12 kommentarer:

 1. Hej Helle ... Det er en skøn bluse du har strikket , smukt med de små nister :-) Helt klart bliver den en favorit til både din smukke nederdel og bukserne :-)
  God weekend :-)

  SvarSlett
 2. Kjempefin genser. Fin farge og fasong. Imponerende at du har strikket den uten oppskrift.

  SvarSlett
 3. Du skulle meldt deg på Oslo Fashionweek..hørte på TV det skulle være nå;)
  Nydelig topp, og denne går jo like godt til alle dine kreasjoner!
  Ha ei fin helg videre, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 4. Hvor ser I godt ud.Det er en enkel og flot bluse.

  SvarSlett
 5. Det betyr vel at du er en ganske erfaren strikker, når du ikke trenger oppskrift. Veldig pen genser i all sin enkelhet. Synes halsen var prikken over i-en og gjorde seg veldig godt på denne modellen. Du er god til å lage plagg som kan kombineres, her går det dessverre mer etter innfallsmetoden. Fint bilde av deg, du ser så flott ut i det du har laget! Ha en fin søndag og uke! :)

  SvarSlett
 6. Så flott topp du har strikket. Passet perfekt til bukser også ja!

  SvarSlett
 7. Hvor er den sød og du ser fuldstændig fantastisk ud i top og bukser :-) Det er utroligt som du kan producere det ene hit efter det andet :-)

  SvarSlett
 8. Så fin den ble til deg :-) Sikkert en herlig kvalitet :-D Må ha vært deilig å komme seg gjennom prosjektet uten de store utfordringene :-))

  Regner med at du finner en del skjulte skatter nå ja - artig!

  Ha en flott søndag - klem Siv

  SvarSlett
 9. Kjempefin! Og praktisk at den passer til så mye! fargen ser også veldig fin ut!

  SvarSlett
 10. Åh, dette blir altså så stilig! Så deilig det måtte være å ha en garderobe der alt passer sammen og passer til deg! Toppen ble kjempelekker den også, liker tweed-garn og glattstrikk. Jeg skal bare kjøpe noen få ting til, så skal jeg begynne å spare til New York-lommepenger! Planen er å hamstre, pakke ferdig i pakker og legge igjen hos brodern, så han kan sende dem i posten sånn pø om pø, og jeg slipper overvekt og straffetoll og veldig lange armer på vei hjem :)

  SvarSlett
 11. Den toppen ble nydelig, garnet ser jo helt herlig ut. Elsker tweedgarn og den effenten det gir.
  Synes du har vært veldig flink med shoppingstoppen din. Deilig å ha en tur og spare til da, og tenk på alt det fine du kan kjøpe.

  SvarSlett
 12. Jeg får ikke kommenteret så meget hos dig, som jeg gerne vil, men jeg er en trofast læser af din blog:-) Du syr og strikker så meget fint, og du er en stor inspirationskilde for mig. Det er en fremragende idé at tegne og planlægge sin garderobe på den måde du gør, så det kan være, at jeg hugger idéen:-) Det er en virkelig fin bluse du har strikket - den passer perfekt både til bukser og til den yndige nederdel. Jeg er helt vild med din kjole med tern - jeg er ligesom dig mest til kjoler og nederdele:-) Jeg kan se, at du også syr lidt til andre - ærgerligt at du ikke syr til min størrelse:-)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.