6. oktober 2011

Helt i Pippis ånd

Jeg er en smule skrekkslagen over utfordringen jeg har takket ja til. Jeg er som en av 20 blitt trukket ut til å være en friskhetsambassadør på arbeidsplassen. Også jeg som ikke en gang visste at jeg var med i noen konkurranse! For en som fortsatt arbeider med å synes at "trening er skikkelig gøy", er dette en utfordring i seg selv. Når jeg forsto at jeg skulle sendes på ski til Alpene med ski-landslaget forsto jeg at 100 og ett var ute. Saken er nemlig den at mine ferdigheter på langrenn er høyt diskutable. Det vil si, jeg blir som regel forbigått av 11 åringer i skisporet uten at de tilsynelatende må anstrenge seg det minste.

Val Senales
Ganske fortvilet fortalte jeg nyheten til en venninne som lo så hun skrek, hun vet hvordan jeg er på ski, før hun bedyret at jeg burde pakke sekken straks. Husbonden var av samme oppfatning, "Dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, og jeg var en tulling om jeg feiget ut". Han bedyret at han selv ikke ville spurt hjemme om det passet en gang at han dro, han ville simpelthen bare ha pakket bagen. Må innrømme at jeg hadde et lite svart øyeblikk preget av mismot, i ren mangel på trøst og forståelse Men så tenkte jeg som så: Hva ville Pippi gjort? Om jeg ikke lærer bedre teknikk etter et par dager med denne gjengen så lærer jeg det aldri, og ingen kan beskylde meg for og ikke ha forsøkt. For Pippi ville ikke ha sittet hjemme og vært redd for å prøve, det er jeg helt sikker på. – Så om en knapp uke, uha, er jeg underveis til isbreer og Alpene med ski og strikketøy i bagasjen.
Ikke redd for noen ting?

10 kommentarer:

 1. Så heldig du er! Dette blir gøy. God tur! Håper du blogger etterpå så vi får lese om eventyret.

  SvarSlett
 2. Oi, så "heldig" du er... Skønner veldig godt at du sliter med denne utfordringen! Det hadde jeg også gjort. Her trenges ikke bare mot men også en stor porsjon humor og selvironi, og jeg er sikkert på at du har nok av alt dette til å takle denne turen! Men dette er noe du bare får oppleve en gang i livet, så det er jo bare å la det stå til. Bare man har humor og litt stå-på-humør så går det meste ganske greit!

  SvarSlett
 3. Wow, du er tøff! Jeg hadde feiga ut, men så er det også over 20 år siden sist jeg hadde ski på beina... Men favoritt-pippi-sitatet funker alltid: Dette har jeg aldri gjort før, så det greier jeg helt sikkert!

  SvarSlett
 4. For en utfordring du har fått her, skjønner godt at du er skrekkslagen, det hadde jeg også vært. Håper du får en fantastisk flott tur, det blir sikkert kjempegøy.

  SvarSlett
 5. Herlig! Gratulerer, dette fikser du! Tenkte også straks på sitatet til Hiset i midten. Tenk på Pippi når du får ski på beina og god tur! :)

  Ps! Husk strikketøy ;)

  SvarSlett
 6. Hjelp!!! Jeg hadde også tenkt slik først. Men, som du sier - Pippi tar utfordringer:) Dette blir spennende å følge med på videre:)

  SvarSlett
 7. Først må jeg lige sige: Smuk, smuk jakke, du har fået lavet :-)

  Hvor er det godt at have Pippi som inspirator - jeg tror, det ender med, at du bliver glad for at have taget udfordringen op - og din teknik kan jo ikke undgå at blive bedre, vel? ;-)

  SvarSlett
 8. Æ blir forbigått av pensjonister..Ikke favorittsport akkurat..Men du e jo heldig som skal til Alpene, så bare hopp i det med begge beina;-) Og så kan man vel strikke og nyte kaffepauser også? Ha en fin tur, kos deg;-) Klem

  SvarSlett
 9. Hold da op, hvor er du heldig!! Stort tillykke til dig.

  Kan godt forstå, at du er skrækslagen... men du har jo et fantastisk "værktøj" i form af Pippi. Det er simpelthen genialt. Og du kan jo altid hive hende op af lommen undervejs, hvis det blir for tøfft. Hun finder altid på råd! Det er jeg sikker på, at du også gør.

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.