9. september 2011

Alle hjerter seg

En kjapp visitt innom Bloggland må til når jeg i dag har mottatt en etterlengtet pakke fra Randi Oliv. Jeg kom over bloggen hennes like før sommerferien og falt fullstendig for hjertesmykkene hun produserte. Men så var det dette med farger da! En rask mail hvor jeg forklarte ønsker og behov for en spesialbestilling av et hjertesmykke i fargen "brent oransje", kunne det kanskje la seg ordne? Randi tok utfordringen på strak arm, og like etter sommerferien startet arbeidet for fullt.

Smykker på bestilling, - helt unike. :)
Bestillingen ble utvidet med en ring, da jeg synes at det er stas med smykker som matcher. Fargen var nok ikke så enkel å få til som jeg kanskje hadde trodd, og fargeprøver ble sendt til synsing og godkjennelse. Vi fikk erfare hvor vanskelig det er med fargegjengivelse på skjerm, og en dialog underveis måtte til for å få en bedre føling med fargene.

Ikke så lett å se fargen, men jeg valgte den mørkeste varianten.
Neste gang jeg bestiller noe hvor fargen er avgjørende tror jeg kommer til å sende en fargeprøve i form av tekstil eller garn, så den som sitter på den andre siden slipper å "gjette" hvilken farge jeg har i hodet. Smykkene er laget av farget glass lagt i 2 lag. Valget av den litt mørkere brente oransje fargen gjorde at hun la den oppå en sølvfarget bakside for at den ikke skulle bli for mørk. - Sølvfargen kommer ikke så godt frem på bildene, men synes i dagslys som om det glitrer litt i bakgrunnen.

Underveis med innspill.
Første utkast kom som et halsgropsmykke med en søt blomst som ble byttet ut med et sølvhjerte og et grovere lengre kjede. - Og dermed var vi i mål. Fargegjengivelse er vanskelig, men hjertene kan best beskrives som rust-farget. Dette har vært en kjempemorsom prosess, og disse smykkene gleder jeg meg til å bruke! Takk Randi. :)

Røft og feminint på samme tid 

(Flere av bildene er lånt etter avtale med Randi Oliv).