9. september 2011

Alle hjerter seg

En kjapp visitt innom Bloggland må til når jeg i dag har mottatt en etterlengtet pakke fra Randi Oliv. Jeg kom over bloggen hennes like før sommerferien og falt fullstendig for hjertesmykkene hun produserte. Men så var det dette med farger da! En rask mail hvor jeg forklarte ønsker og behov for en spesialbestilling av et hjertesmykke i fargen "brent oransje", kunne det kanskje la seg ordne? Randi tok utfordringen på strak arm, og like etter sommerferien startet arbeidet for fullt.

Smykker på bestilling, - helt unike. :)
Bestillingen ble utvidet med en ring, da jeg synes at det er stas med smykker som matcher. Fargen var nok ikke så enkel å få til som jeg kanskje hadde trodd, og fargeprøver ble sendt til synsing og godkjennelse. Vi fikk erfare hvor vanskelig det er med fargegjengivelse på skjerm, og en dialog underveis måtte til for å få en bedre føling med fargene.

Ikke så lett å se fargen, men jeg valgte den mørkeste varianten.
Neste gang jeg bestiller noe hvor fargen er avgjørende tror jeg kommer til å sende en fargeprøve i form av tekstil eller garn, så den som sitter på den andre siden slipper å "gjette" hvilken farge jeg har i hodet. Smykkene er laget av farget glass lagt i 2 lag. Valget av den litt mørkere brente oransje fargen gjorde at hun la den oppå en sølvfarget bakside for at den ikke skulle bli for mørk. - Sølvfargen kommer ikke så godt frem på bildene, men synes i dagslys som om det glitrer litt i bakgrunnen.

Underveis med innspill.
Første utkast kom som et halsgropsmykke med en søt blomst som ble byttet ut med et sølvhjerte og et grovere lengre kjede. - Og dermed var vi i mål. Fargegjengivelse er vanskelig, men hjertene kan best beskrives som rust-farget. Dette har vært en kjempemorsom prosess, og disse smykkene gleder jeg meg til å bruke! Takk Randi. :)

Røft og feminint på samme tid 

(Flere av bildene er lånt etter avtale med Randi Oliv). 

7 kommentarer:

 1. Kjempefine smykker! Gøy å få noe helt unikt! God helg - regner med at du nyter fredagskvelden!

  SvarSlett
 2. Nydelige smykker du har kjøpt, og fargen så ut som den skulle;)
  Nyt fredagskvelden og helga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Kjempelekkert! Morsomt å høre om prosessen også. Sikkert lurt med fargeprøve, det er utrolig hvor uenige man kan være om hva en farge heter og hvordan den ser ut!

  SvarSlett
 4. Århh det er smukt , det er ren unika :-))

  God lørdag

  SvarSlett
 5. Jeg synes den mørkeste fargenyansen var helt nydelig!! Gøy med smykke som er laget på bestilling, blir jo litt ekstra personlig. Takk for titten på en trivelig blogg.

  SvarSlett
 6. Så spennende med smykker du har bestilt selv, få være med å bestemme farge og design. Smykkene ble kjempefine!

  SvarSlett
 7. Nej, hvor blev det flot tilsidst - det er så godt sat sammen- netop råt og feminint på samme tid :-) Og så er du den eneste, der har lige præcis sådan et :-)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.