9. juli 2011

Tour de snart ferie og sjokoladetyven

Det føles lenge siden jeg besøkte Bloggland, men må bare konstatere at jeg er tilbake i hverdagsrushet som gir begrenset med både tid og overskudd til egne aktiviteter. Tour de France gjør også sitt på hverdagen, hvor både aktiviteter og måltider tilpasses innspurter, og husbonden er lykkelig over at vi for første gang på årevis ikke er bortreist midt under årets største begivenhet! Nå må det også innrømmes at forrige ukes miserer tæret betraktelig på motivasjonen. Optimistisk klarte jeg likevel å legge inn tid til besøk i stoffbutikk for innkjøp av manglende stoff til kjole, bare for å oppdage at de var utsolgt! Turen ble da lagt til Oslo sømsenter i håp om inspirasjon og løsning på stoffproblemet. - Bare for å oppdage at de holder på å legge ned butikken! Aner ikke hvorfor, da butikken har vært godt besøkt, og en av Oslos bedre på sytilbehør.

Ikke så godt å se stripene på bildet
På pinnene
Løsningen ble Drops-salget på bomullsgarn, hvor store partier av Muskat har fått være med på å øke garnlageret betraktelig. Det har gitt starten på en kjole inspirert fra Drops, hvor jeg kommer til å gjøre en del endringer. Jeg kommer blant annet til å forlenge den med 10-15 cm så den kommer i mer kne- enn lårlengde, og strikker den i to nesten like farger. Forskjellen er kun at den ene kvaliteten er blank (Cotton Viscose), som vil gi et inntrykk av en mer helhetlig kjole, enn fargeforslaget fra Drops. - Sånne ting man blir veldig opptatt av når man ikke er av dem som rager høyest over bakken.

Falt fullstendig for det flerfargede garnet i litt rødere laksefarge
Garnet er godt å strikke med, og til tross for mange masker i kjolen går det relativt raskt unna for en som er vant til å strikke med adskillige tynnere pinner og kvaliteter. Trenger det nå for å beholde motivasjonen oppe. Eneste skår i gleden er alle knutene i garnet. Tror jeg har hatt knuter i alle garnnøstene jeg har strikket med hittil i både Muskat og Cotton Viscose, noe som reduserer strikkeopplevelsen.

En bag til strikketøyet?
Shopping
Litt forberedelse til nye sømprosjekter ble det likevel rom for. Via Oslo symaskinsenter fikk jeg bestilt noen nye mønstre, i håp om nye prosjekter. Mønstrene fra Simplicity har jeg mer eller mindre gitt opp, da jeg synes de blir for enkle og krever for mye tilpasning for å oppnå god passform. I mangel av gode stoffbutikker i Oslo må imidlertid en del av innkjøpene nå gjøres andre steder. Husbonden og jeg har planlagt en alene-weekend i København i løpet av juli, hvor det nok må legges inn tid for både garn- og stoffsafari. (Han vet det bare ikke ennå)

Sjokoladetyven
Sjokoladetyven
Husets firbente er en hund etter sjokolade. Problemet er bare det at sjokolade er giftig for hunder, desto mørkere desto giftigere. En liten hund er mer utsatt enn en stor. Husets firbente har 2 ganger klart å innta dobbel dødelig dose av godsakene og har tydeligvis dårligere korttidshukommelse enn en gullfisk, for settes det frem sjokolade på bordet sirkler hun rundt bordet som en hai på jakt etter neste måltid. Glemt er tydeligvis både pumping og kurer med kull hos dyrlege. En sen kveld hvor både husbonden og jeg sovnet i hver vår ende av sofaen slo sjokoladetyven igjen til i det stille. Med imponerende akrobatikk og målrettethet klarer sjokoladetyven å komme seg frem til de mest imponerende høyder.

Denne gangen ble tyveriet ikke oppdaget før det var for sent med eventuell behandling og vi måtte bare vente å se om hun sto det over. Etter en formiddag i kurven med magesmerter er frøkna igjen pigg, og den første som kom til åstedet når jeg i går kveld sto ved kjøleskapet og hvor jeg så stille som en mus forsøkte å knekke av en liten bit med mørk lykke. Nei, enkelte lærer visst aldri.

1 uke igjen til ferie. Behøver jeg si at vi gleder oss. :)