28. juli 2011

Spiser man sardiner på Sardinia?

Et par deilige sommerdager har blitt oss til del, etter dager med mye regn. Sommerferien startet ikke helt etter planen for å si det mildt. Planen var å tilbringe 3 uker hjemme i hagen på terrassen, i hengekøyen med en god bok og litt kald drikke i glasset. Å jo da, det har selvsagt vært mulig, men ikke uten regntøy og en aksept for utvanning av rosévinen. Etter å ha gått flere trimturer iført gummistøvler, fleecegenser og regnjakke for å komme hjem til et værvarsel som sa: regn, regn og regn så langt prognosene kunne vise, forsto jeg at noe måtte gjøres. Men hva?
Sommerens mest brukte plagg?
Husbonden og jeg hadde planlagt en helg i København, rettere sagt i nærheten av Nyhavn, på bar med god mat og drikke. Husbonden var ganske overbærende til hele værmeldingen, og som han også forsiktig påpekte; at reisekassen var rimelig skrapet etter NY-oppholdet. Skulle jeg til kongens by ikke en, men 3 gråværsdager, ville nok ønsket om shopping melde seg ganske fort. Man reiser klokelig nok heller ikke på shoppingtur med noen som får eksem og allergiske utslett av alt som kan minne om butikker. Utsiktene til å tilbringe 3 dager i Nyhavn iført gummistøvler fristet ikke undertegnede spesielt, som straks gikk til verks med å lete etter alternative løsninger.

Nyhavn på sitt beste
Behovet for ferie og oppladning er imidlertid stort. Det har vært en tøff vår, hvor jeg har mistrives på jobb noe hverdagen har vært preget av. Tapet av en venninne som døde brått og uventet etter et kort sykeleie bare 42 år ung, sitter fortsatt i som et gedigent sjokk og sorg. Med en syk far som man også vet hvor det bærer hen med, har det i perioder vært i overkant med hverdag for å si det pent. Tre uker med regn var absolutt ikke den oppladningen jeg hadde sett for meg, før jeg skulle begynne i ny og spennende jobb.

Terapi-strikking på verandaen. Fay, fra Kim Hargreaves
Jeg kom til å tenke på en øvelse vi gjorde Pippi-kurset, hvor vi skrev opp en ønskeliste. Slik som; ”jeg ønsker å le mer” eller ”jeg ønsker at jeg skal synes det er skikkelig moro å trene”, osv. Vi valgte ut 2 ønsker som vi kunne sette oss som mål for 2011. Mine 2 var: 1. Ny jobb, 2. Reise mer til Italia.

Godt å være
Med det første målet oppnådd, hadde jeg god anledning til å fokusere på mål nr. 2. Jeg hadde imidlertid også en klar oppfatning om at i en ny jobb er ikke det første du ber om 2 uker høstferie. Så om noe skulle gjøres så måtte det skje nå. Kjæresteweekend i København ble dermed raskt omgjort til shoppingweekend med designerspiren, og kjæresteweekenden med husbonden ble omgjort til 5 dager på Sardinia. – Til mitt kjære Italia .
Liten tvil om hva som er yndlingsfargen. :)
Så imens jeg nå planlegger hvor lite bagasje jeg kan ta med meg i helgen sammen med designerspiren, da vi trenger plassen i kofferten til garn og stoffer, finner jeg frem solkrem, bikini, og selvsagt strikketøyet til neste ukes Italia-eventyr. Om vi er fornøyde, Tja, kanskje alle bortsett fra lommeboken? Reisekassen er fortsatt tom, men vi får leve på suppe og gode minner utover høsten. For i neste uke så spiser husbonden og jeg sardiner på Sardinia, - eller gjør man ikke det? Rosévin, det har de i alle fall.