23. juli 2011

Så smalt det i Oslo

Jeg hadde egentlig planlagt et hyggelig innlegg om en dag med shopping i Oslo med datteren som ferie-syssel. På vei fra Majorstua hørte vi et smell vi ikke forsto hva var. Vi tok T-banen til sentrum for å kose oss med en sen lunsj og befant oss plutselig midt i en krigssone. Bare 15-20 minutter etter eksplosjonen ble vi møtt av røyk, svovellukt og glasskår overalt. Politiet som holdt på å sperre av området, mens Oslo sentrum stengte. Helt utrolig at det ikke har gått flere liv i Oslo sentrum når man ser de enorme ødeleggelsene.


Vi forsto nok ikke omfanget av hva vi hadde bevitnet i Oslo sentrum før vi kom hjem og så det på TV. Det hele oppleves fortsatt helt uvirkelig. Det som har gjort sterkest inntrykk er likevel skytingen på Utøya hvor mange av de unge aldri kommer hjem til sine kjære. Mine tanker går til alle de som venter på sine barn i kveld, og takker samtidig min skaper for at vi somlet og tok T-banen litt senere enn vi hadde tenkt.


I dag er jeg bare så ufattelig trist.

2 kommentarer:

  1. Det er så fuldkommen chokerende og meningsløst - næsten helt umuligt at tage ind og forstå. Ingen ord slår til her.

    SvarSlett
  2. Uvirkelig! Utrolig! En av våre sønner bor/ studerer/ jobber i Oslo. Han var 300 m fra smellet, men blei ikke fysisk skadd. Han kommer heim i ettermiddag og da skal det bli mye prat og mange klemmer! Mange tanker fra Synnøve

    SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.