14. juli 2011

Med nye fargestifter og blanke ark …

Et jobbytte er rett rundt hjørnet noe som kan være er både spennende og skape en del forventninger. Nå skal det sies at jeg tror jeg skal begynne i en både morsom og interessant jobb, men det er likevel litt av de samme forventningene man møter når man bytter jobb som når man skulle begynne på ny skole. For tenk om det ikke blir så morsomt som man håper?? Første dag i ny kantine, hvor bør jeg sitte? Hvem kan jeg sitte sammen med..? Alle de uskrevne reglene man er forutbestemt å bomme på, en eller flere ganger. Likeledes er det som når man står i skolegården for første gang, så ønsker man seg noen nye klær, selv om ingen har sett de gamle... 
En blomstret variant av den lille sorte?
Nå er det neppe noen hemmelighet at klesskapet mitt ikke er i nærheten av å være tomt, men det er noe med å ha noe nytt i en ny jobb. Alf Prøysens; du skal få en dag i mårå har mer ved seg enn man kanskje skulle tro, dette med å starte med blanke ark, - det varsler noe godt om en ny start og nye muligheter. – (Også er det en god unnskyldning til å sy seg noe nytt med tilhørende stoffinnkjøp, kremt). Nå har jeg ofte arbeidet på steder med en litt konservativ kleskode, med andre ord høy dress-faktor. Heldigvis har jeg et yrke hvor det forventes en viss kreativitet og dermed også høyere toleranse for litt utradisjonell fargebruk. Som kvinne kan jeg også boltre meg i skjørt og kjoler som gir meg alt i alt et ganske stort handlingsrom. – Selv om det nok kan oppfattes litt snevert i andre bransjer.


Bånd og tilbehør må prøves ut 
Som en digresjon fikk jeg en kommentar om at jeg kan være såpass direkte i min tale, at jeg trenger myke og feminine klær for å tones ned litt i uttrykket. Så nå vet jeg hvorfor jeg alltid går i kjoler. J Jobbklær er dermed ofte laget i en variant av den lille sorte, bare som regel i brunt eller rødt… Denne gangen kommer den i en sort, men blomstret variant. Det er jo fortsatt sommer…. Stoffet ble innkjøpt i vinter en gang hos Oslo sømsenter som en rest til 50-lappen. Er svært godt kjøp om jeg skal si det selv. Dessverre aner jeg ikke hva slags kvalitet det er, men tipper på en blanding av noe syntetisk og lin på grunn av teksturen i stoffet. – Her burde jeg vel egentlig ha foretatt en brennprøve. En brennprøve brukes for å fastslå fibrene i stoffene. Syntetiske stoffer smelter og bør derfor unngås, bomull og lin er planteprodukter og brenner, men har en egen lukt. Brenner du ull kjenner du at det lukter sau eller brent hår osv.

Denne gangen prøves og feiles det før jeg begynner å sy, (tror jeg)
Kjolen er fortsatt på prøve- og feilestadiet, hvor jeg eksperimenter med stoffer og bånd som tilbehør til kjolen for å skape det rette inntrykket: Klassisk og feminin. Striper, prikker, blanke eller matte bånd prøves ut og nåles før noe avgjøres. Hele kjolen består av restestoffer, hvor kjolestoffet var knappe meteren og forstoffet mindre enn meteren, så det må derfor tenkes nøye igjennom før saksen gjør altfor mye ugagn om jeg ikke skal måtte gjøre altfor store kompromisser.

Kom i posten for noen dager siden :)
Shopping
Som en strikke- og håndarbeidsavhengig har jeg lenge siklet på disse øredobbene fra Max World. Jeg ble første gang oppmerksom på dem hos Lene som hadde fått noen i presang fra sin sønn. De er allerede pakket ut og godt brukt. (Skulle jeg kanskje ventet til 1.ste skole/ny jobb-dag?)


Bakt med Nesquik og fylt med sjokolademoussé
Refleksjon
Gromgutten har altså rundet 20 år. Han har lenge bestridt at han er noen ten-åring, da han ønsker å bli sett og behandlet som voksen. Og voksen har han blitt, men når bursdag skal feires er det barnsdommens sjokoladekake som står på ønskelisten. Og mor oppfyller ønsker, for mor slutter man aldri å være selv om poden blir aldri så gammel. Kaken er syndig god, fylt til randen med sjokolademoussé og inneholder sikkert bortimot 1000 kalorier per stykke, men pytt bursag er bursdag!

Ren terapi i hagen
Synes vi har nok hverdag som det er, og tenker at det er viktig at vi husker å stoppe opp og nyte livet innimellom. Er så lei av å være flink pike og streng med meg selv, at jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å gjøre mer av det som gir meg glede, og litt mindre av det som tapper meg for energi. Tørre å være litt mer Pippi, - for vi har ingen garantier for morgendagen! - Og akkurat nå skal jeg ut å nyte solen en liten stund. Fordi jeg har fortjent det? :) 


6 kommentarer:

 1. Så spennende å skulle bytte jobb da :-) Det gjorde jeg også i fjor, og jeg elsker den nye jobben min - og kollegialt er det som å ha kommet hjem :-D

  Kjolen blir kjempelekker! Skulle ønske du hadde bodd i Trondheim - hadde hatt masse å lære av deg :-)) Her blir det Nemlig (forhåpentligvis) en del søm av klær fremover ;-)

  Lo høyt da jeg leste at dine direkte uttalelser gjør at du bør myke ned med klærne dine - herlig!

  Grattis med dagen til gutten din :-)

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 2. Kjempespennende med ny jobb! Og helt klart en anledning for shopping og klart en ny kjole-anledning. Det ser lovende ut!

  Her var det også sønnebursdag i går, hele 23 år. Utrolig! Ha en fortsatt fin uke og pippipower er bra! :)

  SvarSlett
 3. Du har så ret ; Find din indre Pipi frem og gør ting som gør DIG glad , måske er vi her ikke imorgen.:-)) Gratulere med nyt job , du som er så flink til at sy kan nok trylle en fiks kjole frem.

  SvarSlett
 4. Spændende med ny job - og ja, så er man altså NØDT til at have nyt tøj! Skønt, at du kan selv. Jeg er imponert over din tålmod og flid.
  Da børnene var små syede jeg alt vores tøj selv, men i dag er der så meget andet jeg også vil og døgnet har jo kun 24 timer...
  Håber I har haft en god fødselsdag.

  SvarSlett
 5. Så utrolig søte øredobber:)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med ny jobb! Og noen fordeler skal vi ha av å være små damer - jeg har ofte tenkt at jeg slipper unna med mye rart fordi jeg er liten og blond. Er man to meter og mørk, blir man fort oppfattet som mye mere "bossy", tror jeg.

  Kjolen blir kjempefin, mye lekre stoffer og detaljer på gang!

  Hagen er viktig terapi for meg også - og nå holder vi på med å skru i hop det pittelille drivhuset!

  Og de øredobbene tror jeg simpelthen jeg må kopiere...

  Kaker tåler jeg ikke, så den later jeg som om jeg ikke ser!

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.