3. juli 2011

Er det mulig???

Ja det er visst det. Jeg tror jeg snart innehar en eller annen rekord i feilstrikking. Ikke at det er noe å trakte etter, og min selvtillit som strikker har følgelig fått seg en kraftig knekk. Sjalet som jeg begynte på etter strikkefestivalen har vist seg å være en større utfordring enn jeg hadde sett for meg. Skjønner nå hvorfor jeg var litt tvilende til å strikke sjal i utgangspunktet. Ut fra mønsteret jeg strikket først skulle det benyttes pinne str 5,5 eller 6, noe som ga et hullmønster langt over det jeg syntes var pent.

Blir dette noen sinne ferdig ...?
Etter tips og råd på bloggen ble pinnene byttet til nr 4. Og ganske riktig ble mønsteret penere, men jeg forsto straks, at selv om vask og blokking skulle gjøre underverker så stemte det ikke lenger med mønsteret. Etter å ha strikket det samme mønsteret 5 ganger, ble løsningen Ravely. Her fant jeg frem til et mønster som skulle egne seg for selv den ikke så altfor erfarne strikker. Uha, her kommer knekken. For følgende har vært resultatet: Feilstrikk, rekke opp, feilstrikk, rekke opp, trodde jeg hadde forstått mønsteret, feilstrikk..... For å gjøre det hele fullkomment er garnet av en type som tvinner seg i hverandre, og derfor nesten umulig å rekke opp uten å ryke. Ryke og reise gjør snart hele strikketøyet.

Dårlig planlegging, eller simpelthen ikke nok erfaring?
Det har tydeligvis ikke vært helt min uke, for sømprosjektet har heller ikke vært helt uten utfordringer. Mønstrene til Simplicity, er som navnet tilsier veldig enkle. Enkle i den forstand at de har få deler, noe som gjør at det kreves mye tilpasning. Selv om jeg har sydd en del og derfor stort sett vet hvor jeg må gjøre justeringer, betyr det mye mer jobb. Nei, jeg tror jeg lander på Burda, som min foreløpige favoritt når det gjelder sømmønstre. Den andre utfordringen dukket opp når jeg forsto at jeg igjen manglet 20 cm av kjolestoffet for å bli ferdig. Er det mulig? - Ja det er visst det. Nok en gang blir jeg minnet på at man faktisk går på skole for å lære å sy, og at selv om noe ser enkelt ut, behøver det ikke å være det. (Litt som når jeg forsøkte å stripe og klippe håret mitt selv før 17.mai, og endte opp med tiårets dårligst utførte hår-sveis. Frisøren min lo ikke når jeg kom for å redde hårmanken). Neste ukes timeplan fordrer liten eller ingen tid til stoffbutikker, så her gjelder det å være kreativ og se etter andre løsninger.

Morsomme kjolestoffer uten planer
I utgangspunktet bør jeg heller ikke sette av tid til snarturer innom hverken stoff eller garnbutikker med det første. Lageret er sprekkfullt og tiden er som alltid en begrenset ressurs. - Det er forresten også lommeboken, og måtehold og selvbeherskelse er noe som jeg ser ut til å mangle i enkelte butikker. En tur til Stoff og stil sammen med designerspiren, hvor jeg virkelig ikke skulle ha noe, resulterte i 3 m kjolestoff. Fine stoffer, ja bevares, men jeg har allerede hyllen full av planlagte prosjekter. Jeg vurderer derfor sterkt å utfordre meg selv til en innkjøpsfri måned, (hørtes veldig lenge ut), som et tiltak til reduksjon av lageret.

Forhåpentligvis et nyttig verktøy.
På stoff og stil fikk jeg også tak i en skråbåndsfolder. - Ikke stoff, men verktøy så det må være greit? Kaoz pleier ofte å kante sine plagg i andre stoffer etc, som jeg synes gir en veldig sprek effekt.

Gemini og plommetomater, gjett om vi gleder oss!
I hagen og drivhuset begynner ting endelig å ta form. De første tomatene er klare for innhøsting. Vi syntes det gikk så sent med modningen, og lurte på om alt var som det skulle, men nå ser det ut til å ha skjedd en liten vekst og modnings "eksplosjon". Dette har gitt oss håp om at i løpet av de neste ukene kommer vi til å kunne ha storinnhøsting fra eget drivhus.

Pergolaen er oppe, og nå venter vi bare på plantene (2012 budsjett)
Husbonden har som vanlig vært i full gang i hagen, og i dag la han ferdig skiferhellene i tilknytning til plattingen. Den omdiskuterte utepeisen har fått den foreløpige hedersplassen, mens pergolaen fått sitt siste strøk med maling. Vi har kjøpt drueplanter, en klatreplante som visstnok skal kunne bli opptil 7 m, som skal settes på hver side av stolpene ved pergolaen. De vil på sikt danne et koselig bladverk i taket. -Hm, tenk om en 3 års tid kan vi altså ha druer i taket. Og værgudene? De ser faktisk ut til å ha ombestemt seg, så alt tegner til at jeg kan henge lykter i taket i stedet for presenning i morgen kveld. Det er lov å ha litt flaks?

Og før jeg glemmer det, så ønsker jeg velkommen til nye lesere og følgere. Håper bloggen min kan være til  inspirasjon. :)

7 kommentarer:

 1. Litt uflaks og feil blir det av og til, da gjelder det å huske på alt det fine du har lagd tidligere. Kanskje en liten titt i bloggen din hjelper. Jeg synes du har laget utrolig mye flott! Druer hørtes eksotisk ut og flott tomatavling fra drivhuset allerede. Spennende! :)

  SvarSlett
 2. Du har bare haft en dårlig uge - det sker for os allesammen - så må du finde pippi-humøret frem og grine af dine fejltagelser - du skal nok komme stærkt tilbage :-)

  Du kan i hvert fald trøste dig med, at jeres have ser helt fantastisk ud - og skønt med et spiseligt tag :-)

  SvarSlett
 3. Uff og læll! Må si du har vært bra uheldig :-( Det er akkurat som om enkelte prosjekter ikke er ment å bli ferdig.... Lurer også på om jeg skal ha en handlefri måned - kanskje jeg skal ta august, for da er vi på landstedet i 3 uker - og langt unna fristende butikker ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 4. Det har visst ikke vært helt din uke skjønner jeg. Trist med det sjalet ditt da, men jeg kjenner meg igjen. Jeg har også gitt opp sjal, men nå har funnet et skjerf istedet, og plutselig var det ikke noe problemer. Det heter Celes og jeg fant det på Ravelry. Kanskje det kunne være en ide.
  Håper du får en flott fest.

  SvarSlett
 5. Århhh , trøster dig lidt :-)) Har mange opskrifter på lidt 'nemme ' sjaler , lad mig vide om du har mod på et .

  Trøste klem Vilma

  SvarSlett
 6. Frustrerende med sånne uker, men de blir delt ut av og til, har jeg forstått, og lar seg ikke bytte :)

  Men mye lovende her også, da! Sikker på at du får orden på det til slutt. Burda har jeg også god erfaring med.

  Og uteplassen og drivhuset ser flott ut! Og egne tomater! Gleder meg til å få opp det lille skranglehuset, så kanskje mine også blir modne i år!

  SvarSlett
 7. Noen ganger går alt feil. Håper lykken har snudd. Litt shopping hjelper alltid på selv om den ikke er nødvendig ;)
  kaoz

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.