19. juli 2011

Av ren sjokolade...

Kan det se ut som om denne kjolen er laget av. Som uhelbredelig sjokoholiker klinger derfor sjokoladefarget særdeles godt. Nå er den selvsagt ikke laget av den spiselige varianten, men fargen sjokolade gir unektelig gode assosiasjoner. Nå er det lenge siden jeg har strikket noe i Muskat, og jeg hadde neppe tenkt på det som et alternativ heller om det ikke var for dropssalget. Jeg må da skynde meg å legge til at at det frister til gjentagelse, for garnet er godt å strikke med i tillegg til at det tilsynelatende også holder fasongen godt.
Sjokoladebrun, men ikke til å spises.
Kjolen er basert på et dropsmønster som jeg har justert litt på. Jeg har forlenget kjolen med ca 15 cm for å få den til omtrent knelengde. - Tiden for lårkorte kjoler er for lengst forbi! Kjolen var egentlig først ferdig allerede på lørdag, men jeg syntes den ble så kort mellom mønsteret i skjørtet og overdelen at jeg først trodde jeg hadde strikket feil. Etter litt nilesning av mønsteret fant jeg at; nei, jeg hadde gjort riktig. Konklusjonen måtte være at det enten var en feil i mønsteret, eller at modellen på bildet har sine bryster mye høyere plassert enn hva jeg har. - Med 20 års aldersforskjell er det selvsagt ikke umulig, men jeg holder en knapp på feil i mønsteret.
Du må ha armene ut fra kroppen ellers ser du tykk ut sa fotografen.. (17 år)
Holde inn magen gjorde jeg allerede..
Det ble derfor omstrikk av overdelen i løpet av helgen for å få den til å passe. Alt som skulle til var 3 ekstra cm før ermefelling, men det gjorde underverker for passformen. Når det gjelder fargevalget er jeg midt på treet fornøyd. Tanken var en liten kontrast i 2 bruntoner, hvor det blanke garnet ville bli en morsom effekt mot det litt mattere Muskat. Når man holder garnnøstene ved siden av hverandre ser man også at Cotton Viscosen er mørkere enn Muskaten, men det kommer dessverre ikke like godt frem på strikketøyet. Effekten med spissene i mønsteret i skjørtet kommer derfor ikke så godt frem som jeg hadde håpet. Resultatet likevel helt ok, da en sjokoladebrun kjole aldri kan bli helt feil for undertegnede.

Omtrent umulig å finne et sted for innendørs
fotografering uten noe som står i veien
Harry Potter
Det hersker full Harry Potter-feber om dagen i heimen. Den yngste ble fullstendig bitt av basillen når hun ble introdusert for trollmannen for ca 10-11 år siden, bare 7 år gammel. Den gang hadde vi egne Harry Potter events med utkledning i regi av både jobb og skole, hvor både voksne og barn var helt i Potter-mania. Designespiren har omfavnet Galtvort av hele sitt hjerte, og stilt på de siste premiærer i full HP-bekledning sammen med likesinnede. Hun har sogar også fått sin far til å dreie en tryllestav for å gjøre bekledningen komplett! Krisen var derfor stor når mor først klarte å legge familieferien til premiæreuken. Den ble seg som hør og bør flyttet til et bedre tidspunkt, bare for å oppdage at billettene til premieren ble lagt ut mens vi var i NY. Hadde man ikke visst bedre kunne man mistenkt sabotasje. En onkel med kredittkort ble redningen, og den unge damen hadde HP-filmmaraton i flere dager hos en venninne som oppladning til premieren i forrige uke.

Tryllestav dreiet av Ol(e)ivander
I går fikk også husbonden og jeg med oss siste del av historien. Iført 3D-briller og utstyrt med Popcorn var vi klare for årets kinobegivenhet, og ja, jeg må si at den siste delen innfridde. De 2 foregående filmene har jeg syntes vært stillestående og kjedelige og jeg vurderte faktisk å droppe hele greia om det ikke hadde vært for alle de gode tilbakemeldingene.

På Pinnene
Jeg har ikke orket å ta frem sjalet eller noen av de andre mer eller mindre mislykkede strikkeprosjektene jeg har omgitt meg med i det siste. En lakserød Muskat blir løsningen på neste prosjekt, uten at jeg helt har klart for meg designet ennå, noe som er et litt dårlig tegn. Effektgarnet med det passende navnet Broadway er imidlertid litt for fristende til å legge i kurven, eller lageret (som om det bare er en kurv, knis), så det strikkes og tenkes om hverandre om dagen. 
Litt for lekkert til å motstås.
Sommerferien
Ellers er jeg i gang med første uken av sommerferien som ikke helt innfrir i forhold til forventning om sol og varme. Planen var å tilbringe denne uken på plattingen som husbonden har laget, hengende i en hengekøye med en god bok. Akkurat nå tegner det vel heller til at gummistøvler kommer til å bli sommerens mest brukte plagg. Regn gir jo selvsagt en unnskyldning for inneaktiviteter og muligheten for tid i syrommet, ellers blir det ofte til at man bruker slike regntunge dager til rydding som man ikke har tid til i hverdagen.

Passer godt til bæreren av smykket:)
Ofte ender jeg da opp med å finne ting som jeg nesten hadde glemt, men som det likevel kan være knyttet ganske stor affeksjonsverdi til. Det slo meg at affeksjonsverdi og en gjenstands opplevde verdi ofte ikke henger sammen med dets reelle verdi. Jeg har for eksempel noen få favorittsmykker som jeg opplever som umistelige. De har nesten alle det til felles at de går under kategorien bijouteri. Et herlig lite troll kun bestående av symaskindeler, kom fem fra glemselen i dag. Absolutt i kategorien høy affeksjonsverdi. Så får vi se hva annet vi klarer å grave frem i løpet av uken, det tegner til å bli mye rydding...


Faktaboks:
Design: Drops 
Garn: Muskat og Cotton Viscose
Garn fra lager: Nei
Forbruk: Muskat 500g (1000 m) og Cotton Viscose 150 g (330 m)
Farge:Muskat no. 75 sjokoladebrun, Cotton Viscose no. 23 sjokoladebrun 
Køpt hos: Trådsnella, Lørenskog
Pinne: 3,5
Størrelse: S