25. juni 2011

Møt Elvis

Det er godt å ha noen småfolk å skylde for når man sitter og pusler med slike prosjekter som dukker og dyr. I og med at mine egne små er i kategorien voksne, trenger jeg en unnskyldning for å ha slikt i hus. For vi vil jo ikke at det skal være kjedelig hos tante! Som flere av mine medstrikkere har jeg et spesielt forhold til ull, og dermed også sauer. Om noen ikke umiddelbart ser at kreasjonen under ligner på en sau, er jeg tilbøyelig til å være enig. Den ligner egentlig veldig lite på tegningen som var utgangspunkt for kreasjonen. Jeg har døpt ham Elvis etter den sorte manken og skinnskjegget, en assosiasjon jeg fikk etter et nostalgisk bilde på et skrin jeg kom over hos Mauds.
Elvis er selvfølelig laget av ull som en ekte sau

Skrinet havnet ikke i handlekurven, utrolig nok, men det vekket en del minner. Jeg husker godt min mor som Elvis-fan. Hun hadde sin ungdomstid på 50-tallet med kjoler med mye vidde, rockemusikk og tupert hår. Det var heldigvis sin begeistring for Elvis hun beholdt lengst. Jeg husker hvordan hun sang og danset på kjøkkenet når Elvis var på radioen, og alvoret den formiddagen dødsbudskapet kom. 50-tallet har nok ofte blitt fremstilt overdrevent glansfylt i mange henseende, men sin ungdomstid glemmer man aldri. For min del som hadde min ungdomstid på 80-tallet, har jeg begravet minnene om veldig høyt hår og tatt vare på minnene om det gode samholdet i vennegjengen.

Strikkefestival og shopping
Jeg har vært innom Strikkefestivalen i Lillestrøm i flere omganger. Mye fint, men skulle ønske en del kvinner hadde mer selvtillit i forhold til å prise sin egen innsats litt høyere. Utrolig mye flott arbeide som gikk for en (synes jeg) altfor billig penge.
Nydelige rødtoner i 100 % ull

For min egen del var det garn som fanget min oppmerksomhet. Litt beregnende passet jeg på å ha begrenset med kontanter i lommeboken, da jeg vet at det er så som så med impulskontrollen når det gjelder garn og stoffer. Garnet som havnet i kurven er et rødmelert ullgarn, som jeg kjøpte av en veldig hyggelig svensk dame. Nå er jeg faktisk i gang med mitt aller første sjal! Problemet er at strikkeoppskriften er på svensk, og selv med ordliste på Drops, er jeg litt ute å kjøre. Hva søren er en musch...? Lurer på om det er en form for boble, men er ikke sikker.
Sjal med blonder og hullmønster.
Salget hos Slavi måtte selvfølgelig også utnyttes, selv om garnlageret er ved å sprekke og hendene ved å streike, kunne jeg bare ikke la være. Noen nøster med Cascade i fargen Chocolade fant veien til strikkelageret. Husbonden lurer på om jeg har tenkt å starte eget garnutsalg, for det ligger snart garn i alle rom. - Men med 20 % rabatt, og jeg kommer helt sikkert til å få bruk for det.....

Garn + ull, sjokolade..... det bare må bli bra!

Pinnsvindesign har også hatt tilbud på garn, noe lommeboken også har fått merke. Her har mye av Isager garnet vært på tilbud, noe som har gjort det mye billigere å bestille herfra fremfor fra sommerfuglen, med toll og alt det der ekstra tullet. Fatter ikke den 200 kr grensen, den burde ha vært mye høyere, for hva får man egentlig for 200 kr i dag? Pinnsvindesign er også kjent for rask levering, og allerede etter et par dager etter bestilling er det som oftest å finne i postkassen. Denne gangen hadde også postmannen forbarmet seg over meg og virkelig gjort sitt beste i stappe ned forsendelsen fra Slavi og Pinnsvin i postkassen, så jeg slapp et besøk på postkontoret en travel lørdag. - Postmann om du leser dette, Tusen takk. :)

Med varsle om mye inspirasjon

Sammen med garnet hadde jeg også bestilt Aminoheftet, fast bestemt på å forsøke meg på Camomille. Synes sjalet er utrolig nydelig, og hadde lyst på det i en rustrød variant. Fargen på garnet heter melert paprika, og er en nydelig rustrød tone som fungerer godt til både sort og brunt. Nå er det vel neppe noen hemmelighet at toner og farger i den oransje-røde skalaen er spesielt godt likt av undertegnede.

På syrommet
Er neste sømprosjekt allerede i gang. Vel underveis i klippingen av en kjole med omslagstopp fant jeg at jeg hadde vært litt for snau i stoffberegningen og manglet nesten 50 cm. Heldigvis var dette et av årets impulskjøp, noe som gjorde at jeg var heldig nok til å få tak i det jeg manglet hos Lillestrøm sysenter.


Sommerkjoleproduksjonen fortsetter altså til tross for vedvarende gråvær, regn og lave sommertemperaturer. Vi har planlagt en liten feiring 4.juli ute i hagen, som en kombinert innvielse av ny terrasse og bryllupsdag. Vi lurer nå på om vi må ut å kjøpe telt og varmeovner for å få en vellykket kveld uten frost- og vannskader.


Faktaboks (Elvis):
Design: Simplicity 2921
Materialer: Ullfilt, skinnimmitasjon, broderigarn, bomull
Fra lager: Ja 
Forbruk: restebiter 
Farge: sort ullfilt og brun skinnimmitasjon, bomullsstoff til ørenen
Kjøpt hos: Stoff og garn i Gilleleje sommeren 2010

8 kommentarer:

 1. For en herlig Elvis-krabat du har lagd, helt skjønn.
  Jeg hadde også tenkt meg en til til Maud's men droppet det denne gangen. Helt enig med deg i at folk priser tingene sine altfor lavt. Mange ganger skulle en nesten ikke tro at de får dekket materialkostnadene en gang.
  Har ikke fått med meg at det har vært salg hos Pinnsvin design. Så skjønn farge det var på garnet du har fått. Glemmer veldig ofte den butikken, men må prøve å være litt flinkere til det. De hadde stand på Bergens.treffet så da ble det med litt snaddergarn hjem.
  Slåtteven er en hemmelig venn-runde på nettsamfunnet Uformelt. Vi sender gaver til hverandre og vet som regel ikke hvem vi får fra.

  Så lekker den kjolen din er, håper du kan bruke den til feiringen og at været nå bedrer seg. I dag har det forresten vært herlig her. Jeg har plantet masse stauder og kost meg.
  Ønsker deg en flott søndag.

  SvarSlett
 2. Spennende sjal-strikking. Du har helt rett - det betyr bobble:)

  SvarSlett
 3. Led meg ikke inn i fristelse, jeg kan gå selv! Her var det mye fint! Finfin Elvis, og kjolen blir kjempefin, som vanlig, og garnet... Jeg handlet faktisk ikke hos hun svenske, men sto der en stund og siklet. Tror kanskje musch er det som heter nupp på engelsk (og kanskje på norsk)? Og nydelige farger på alt sammen!

  Jøss, tror den derre testord-greia er synsk, jeg fikk ordet comatosh!

  SvarSlett
 4. Så hyggelig blogg du har! Jeg fant deg via Huset i Midten og jeg vil gjerne komme tilbake.
  Elvis var jo riktig så sjarmerende, og alle sauer kan jo ikke være like! :)

  Ha det riktig fint! Håper tempen øker og du slipper å bruke varmovn til terassefesten!!
  Klem

  SvarSlett
 5. Håber da ikke, det bliver nødvendigt med varmeovn ;-)
  Jeg ved ikke lige, hvad han ligner - den gode Elvis - men han har jo helt sin egen charme ;-)

  Det nye kjoleprojekt ser spændende ud - så kom sommer, kom ;-)

  SvarSlett
 6. Masse flott garn og en herlig Elvis :-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 7. Hei på deg, tusen takk for kommentar i bloggen min :D
  For en herlig fyr, og jammen ligner han litt på Elvis ;)

  Flotte garnkjøp også, jeg var veldig flink og kjøpte ingen ting, må si jeg er imponert over meg selv :D :D

  Ha en hyggelig uke :D

  SvarSlett
 8. Elvis var skjønn, og helt klart en sau! Mye fint garn du har fått fatt i og du får et kjempelekkert Camomillesjal av Isager-garnet! Når du vasker sjal, slipper det litt i "spenningen" og blir mykere, jevnere og gjerne litt større hvis du blokker litt i tillegg. Penere rett og slett!

  Lekker kjole som alltid også! :)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.